ماهان شبکه ایرانیان

سلامت قلب خود را مدیریت کنید (۲)

اگر سنتان بالای ۴۵ سال است، اطلاعاتی راجع به سابقه بیماری قلبی در خانواده خود بگیرید و سایر عوامل خطر، مانند دیابت، را بشناسید. پزشک شما باید میزان کلسترول، تری‌گلیسرید، فشار و قند خون شما را سالانه اندازه بگیرد.

سلامت قلب خود را مدیریت کنید (2)

به پزشک‌تان کمک کنید به شما کمک کند

گاه حتی برخی پزشکان نیز نمی‌دانند که بیماری‌های قلبی در خانم‌ها تا چه حد شایع است. برای گرفتن بهترین خدمات، به نکات زیر نوجه کنید:

بدانید که به چه آزمایشاتی نیاز دارید:  اگر سنتان بالای 45 سال است، اطلاعاتی راجع به سابقه بیماری قلبی در خانواده خود بگیرید و سایر عوامل خطر، مانند دیابت، را بشناسید. پزشک شما باید میزان کلسترول، تری‌گلیسرید، فشار و قند خون شما را سالانه اندازه بگیرد.

اگر علائم بیماری قلبی را در خود مشاهده می‌کنید، شاید لازم به گرفتن نوار قلب و آزمایشاتی برای اندازه گیری میزان استرس شما باشد.

دقیق باشید: اگر علائمی‌غیر طبیعی در خود مشاهده می‌کنید، حتی اگر تصور می‌کنید که به قلب شما ارتباطی ندارند، با پزشک خود در میان بگذارید. سعی کنید دقیق و شفاف صحبت کنید. به او بگویید این علائم از چه زمانی آغاز شده‌اند، در چه مواقعی شدت می‌گیرند و چگونه کم‌تر می‌شوند.

اطلاعاتتان را افزایش دهید: بدانید با دیدن کدام علائم باید به پزشک مراجعه کنید. علائم حمله قلبی عبارتند از: نفس تنگی غیر عادی، درد فک، حالت تهوع، سرگیجه، درد کمر و پشت و بالای شکم. علائم سکته نیز عبارتند از: بی حسی صورت، دست‌ها یا پاها، گیجی و پریشانی ناگهانی، مشکل در صحبت کردن، دیدن و راه رفتن، سرگیجه، و سر درد شدید و ناگهانی. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، با اورژانس تماس بگیرید. خودتان شخصا به بیمارستان مراجعه نکنید.

4 گام برای داشتن قلبی سالم‌تر 

کلید ایجاد تغییراتی ماندگار برای مبارزه با بیماری‌ها، حرکتی گام به گام و تدریجی است.

هفته اول: روزانه 5 – 9 وعده میوه و سبزی‌جات مصرف کنید
میوه‌ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان‌ها خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند. حجم هر وعده معمولا از آنچه شما فکر می‌کنید کمتر است. مصرف میوه‌ها و سبزی باید به اندازه لازم باشد. برای اینکه راحت‌تر بتوانید این میزان میوه و سبزی را مصرف کنید، می‌توانید از موز یا انواع توت در وعده صبحانه خود استفاده کنید یا مثلا با پیتزا سبزیجاتی مانند کدو یا گوجه فرنگی مصرف کنید.

حذف گوشت از وعده شام حداقل هفته‌ای یک روز نیز کار مفیدی است. مثلا می‌توانید وعده‌ای با سبزیجات یا سوپ ساده تشکیل دهید. همچنین می‌توانید از لوبیا و نخود در غذاهای‌تان بیشتر استفاده کنید. حبوبات برای سلامت قلب شما بسیار مفیدند. برای دسر نیز سیب پخته و دارچین، سالاد میوه را جایگزین کیک یا بیسکویت کنید.

هفته دوم: یک گام شمار بخرید
این کار کلید داشتن فعالیت کافی و لازم برای حفظ سلامت قلب شما در روز است. ایده‌آل این است که روزانه شما 10 هزار قدم راه بروید. از این عدد نترسید. اگر شما در خانه هستید یا سر کار می‌روید، احتمالا با انجام فعالیت‌های روزمره، شما روزانه 3 الی 5 هزار قدم راه می‌روید.

گام شمار نه تنها به شما کمک می‌کند از میزان فعالیت خود آگاهی داشته باشید، بلکه به شما انگیزه نیز می‌دهد. تحقیقاتی در این زمینه نشان می‌دهند که افرادی که از این دستگاه استفاده می‌کنند روزانه 2 هزار و پانصد قدم بیشتر بر می‌دارند. همین مسئله باعث کاهش وزن و فشار خون نیز می‌شود.

هفته سوم: خواب را در اولویت قرار دهید
تعیین ساعت مشخصی برای خواب و پایبندی به آن بسیار اهمیت دارد. کمبود خواب شما را در معرض فشار خون بالا، دیابت و سایر عوامل خطر قرار می‌دهد. علت این امر این است که این عوامل منجر به التهاب می‌شوند. التهاب یکی از مهمترین علل بیماری‌های قلبی است.

کمبود خواب تعادل ترشح هورمون‌ها را با مشکل مواجه می‌کند که همین ممکن است منجر به سندرم متابولیک شود. این سندروم شامل گروهی از عوامل خطر نظیر افزایش ناگهانی قند خون، چاقی شکم، تری گلیسرید بالا، فشار خون و کلسترول بالا است.
سعی کنید 7 – 9 ساعت خواب در شبانه روز داشته باشید. اگر شب‌ها دیر خوابتان می‌برد، سعی کنید 10‌دقیقه زودتر به رخت خواب بروید تا به هدفتان برسید.

هفته چهارم: هر روز یک فعالیت ضد استرس انجام دهید
وقتی شما مدام دچار استرس و نگرانی هستید، بدن شما میزان زیادی هورمون‌های استرس مانند آدرنالین و کورتیزول ترشح می‌کند. این هورمون‌ها به مرور زمان فشار خون شما را افزایش می‌دهند. در این حالت احتمال افزایش چربی در ناحیه دور شکم زیاد می‌شود که همین نیز عامل خطر دیگری نیز محسوب می‌شود. همچنین خانم‌هایی که استرس زیادی دارند، در کل عادات بدی در حوزه سلامت دارند.

اما بهترین راه کاهش استرس چیست؟ تحقیقات نشان می‌دهند که عضویت در یکی از گروه‌های اجتماعی (مانند فعالیت در موسسات خیریه) و داشتن دوستان و خانواده‌ای خوب در کاهش بیماری‌های قلبی بسیار موثر است.

برای خواندن بخش اول -سلامت قلب خود را مدیریت کنید- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان