ماهان شبکه ایرانیان

قدرت شنوایی ابرانسانی با محصول جدید گوگل

نسخه‌های اولیه این فن‌آوری شامل یک هدفون بود که همه سطح گوش را می‌پوشاند. اما نسخه‌های بعدی دارای یک هدفون کوچک داخل گوش است.

محصول جدید گوگل
 

بنا به گزارش‌ها، آلفابت، شرکت مادرِ گوگل، مشغول کار بر روی یک نوع هدفون است که به کاربر امکان می‌دهد صدای یک شخص خاص را از جمعیت جدا کند.

این پروژه سرّی، با نام رمز وُلورین (Wolverine)، از طریق مجموعه‌ای از میکروفون‌ها صدا‌ها را از محیط ضبط می‌کند و بعد یک صدای مورد نظر را تقویت کرده را آن از طریق هدفون به گوش فرد می‌ساند. به این ترتیب، شنونده دارای یک قدرت شنوایی ابرانسانی می‌شود.

این جدیدترین پروژه واحد ایکس در شرکت آلفابت است که تمرکزش تولید محصولات نامتعارف است. واحد ایکس پیشتر بر روی عینک گوگل و بالن‌های اینترنتی لون کار کرده بود که هیچ یک وارد بازار نشدند.

این واحد در سال 2010 توسط بنیانگذاران گوگل، لری پیج و سرگئی برین، ایجاد شد تا از ثروت و تخصص عظیم این غول فن‌آوری برای توسعه فن‌آوری‌های جدیدی استفاده کند که ممکن است هیچ ارزش تجاری فوری نداشته باشد. در بیانیه ماموریت این واحد آمده است: «کار ما خلق فن‌آوری‌های جدید بنیادی برای حل برخی از سخت‌ترین مشکلات جهان است.»

جزئیات مربوط به دستگاه وُلوراین ابتدا توسط نشریه «بیزنس اینسایدر» گزارش شد که ادعا کرد چندین نمونه اولیه این دستگاه تولید شده است. سخنگوی واحد اکس به این نشریه گفت که این شرکت «در حال بررسی آینده محصولات شنیداری» است، اما از ارائه جزئیات بیشتر خودداری کرد.

نسخه‌های اولیه این فن‌آوری شامل یک هدفون بود که همه سطح گوش را می‌پوشاند. اما نسخه‌های بعدی دارای یک هدفون کوچک داخل گوش است. سایر شرکت‌های بزرگ فن‌آوری نیز در حال کار بر روی دستگاه‌های شنوایی پیشرفته هستند. فیس‌بوک یک واحد مخصوص برای تکمیل محصولات واقعیت افزوده و مجازی دارد.

ویدئویی که اکتبر گذشته از سوی آزمایشگاه تحقیقات واقعیت فیس‌بوک منتشر شد، یک دستگاه پوشیدنی را توصیف می‌کند که از تکنیک‌های حذف نویز، یادگیری عمیق و فن‌آوری معروف به پرتوبندی (beamforming) استفاده می‌کند تا صدا‌هایی خاص را از سر و صدای محیط جدا کند.

در این ویدئو آمده است: «فن‌آوری‌ای که ما در حال ساخت نمونه اولیه برای آن هستیم می‌تواند از میان سروصدای محیط آنچه را شما می‌خواهید گوش دهید، جدا کرده و تقویت کند. بخشی از هدف ما این است که قدرت شنوایی انسان را به شکل اساسی بازتعریف کنیم تا افراد بتوانند راحت‌تر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.»
 
منبع: ایندیپندنت
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان