ماهان شبکه ایرانیان

هموروئید چیست (۲)

یکی دیگر از روش‌های جدید برای معالجه هموروئید، استفاده از لیزر و امواج آن است که با ایجاد برش و برداشتن هموروئید انجام می‌شود.

هموروئید چیست (2)

بستن با حلقه لاستیکی یا رابربند: در این روش که برای هموروئید 2 و 3 انجام می‌شود، بدون بیهوشی و بی‌حسی و با استفاده از یک حلقه لاستیکی که روی قاعده هموروئید قرار می‌گیرد، به تدریج هموروئید سیاه شده و می‌افتد. این روش هم کم‌هزینه است و هم خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی بسیار کم می‌باشد.

بستن شریان هموروئید با استفاده از داپلر: در این روش عروق اصلی تغذیه‌کننده هموروئید مسدود شده و جریان خون به بالشتک هموروئیدی قطع می‌شود یا کاهش می‌یابد و تورم آن از بین می‌رود. در این حالت، هموروئید چروکیده می‌شود و در نتیجه علائم آن از بین می‌رود.

بستن به روش لیزر: یکی دیگر از روش‌های جدید برای معالجه هموروئید، استفاده از لیزر و امواج آن است که با ایجاد برش و برداشتن هموروئید انجام می‌شود. این روش گران‌تر از سایر روش‌هاست و مزیت چندانی هم نسبت به روش‌های دیگر ندارد.

خود درمانی برای تسکین درد: برای درمان سریع‌‌تر و کاهش درد می‌توانید حمام کنید و 10-15 دقیقه در وان آب گرم بخوابید تا تورم و درد کاهش یابد. همچنین می‌توان از کمپرس یخ روی قسمت دردناک استفاده کرد و به ناحیه مربوطه کرم مخصوص هیدروکورتیزون مالید.

تغذیه در مبتلایان به هموروئید

 هموروئید (بواسیر) زمانی اتفاق می‌افتد که رگ‌های ناحیه مقعد ملتهب می‌گردند. این رگ‌ها می‌توانند رگ‌های داخلی یا خارجی باشند که برحسب درگیری هر کدام، هموروئید داخلی یا خارجی به وجود می‌آید. عوامل مختلفی در افزایش فشار این رگ‌ها دخالت دارند که از آن جمله می‌توان به بارداری، یبوست یا اسهال مزمن، افزایش وزن و چاقی، و عدم تحرک اشاره نمود.

عادات غذایی نادرست مانند مصرف کم غذاهای حاوی فیبر با ایجاد یبوست و به دنبال آن هموروئید همراه می‌باشد. بنابراین مصرف غذاهای فیبردار هم در جلوگیری از بروز این بیماری و هم در درمان آن مؤثر می‌باشد. غذاهای غنی از فیبر، با افزایش حرکات روده به ایجاد مدفوع نرم و دفع راحت‌تر کمک می‌نماید، در نتیجه فشار زیادی به دیواره مقعد وارد نمی‌شود.

از غذاهای غنی از فیبر می‌توان به غلات کامل اشاره کرد. ضمن آنکه مکمل‌های حاوی سبوس نیز می‌توانند در این زمینه کمک‌کننده باشند. مصرف غلات تصفیه‌شده (سبوس‌گیری شده) مانند برنج سفید، یا ماکارونی بدون سبوس و یا نان سفید (لواش و نان‌های فانتزی) توصیه نمی‌شود. غذاهای حاوی شکر نیز حاوی میزان کمی فیبر هستند و موجب بروز یبوست می‌شوند. بنابراین در افراد مستعد مصرف کیک‌ها، شیرینی‌جات و شکلات توصیه نمی‌شود. حبوبات منبع بسیار خوبی از فیبر غذایی به شمار می‌روند.

سبزیجات و میوه‌ها نیز جزء گروه‌های غذایی غنی از فیبر محسوب می‌گردند. مصرف روزانه سبزیجاتی مانند کاهو، کلم، هویج و اسفناج و میوه‌های مثل پرتقال، سیب، کیوی، گلابی، انگور و انجیر توصیه می‌شود. علاوه بر این بهتر است روزانه 6 تا 8 لیوان آب نوشیده شود. در افراد دارای اضافه وزن و چاق نیز، کاهش وزن به بهبود علائم کمک می‌نماید. بهتر است به جای سس سالاد از روغن زیتون استفاده شود.

از سوی دیگر مصرف غذاهای تند و پرادویه و نیز غذاهای سرخ‌شده و نمک‌سود شده برای بیماران مبتلا به هموروئید بسیار مضر است و افراد مستعد و یا مبتلا به این مشکل باید از مصرف این‌گونه غذاها اجتناب نمایند. نوع چربی و روغن مصرفی نیز باید از انواع مضر (روغن‌های جامد) به مفید (روغن‌‌های گیاهی مایع) تغییر یابد.

توجه کنید که ممکن است در آشپزخانه شما از روغن جامد استفاده نشود اما اگر از انواع غذاهای بیرون از خانه و نیز کیک‌ها، کلوچه‌ها و شیرینی‌ها مصرف می‌کنید مقدار زیادی روغن جامد وارد رژیم شما شده است. بنابراین بهتر است به آنچه می‌خورید بیشتر دقت نمایید و برای جلوگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها از جمله هموروئید تغذیه و سبک زندگی خود را تغییر دهید.

برای خواندن بخش اول- هموروئید چیست- اینجا کلیک کنید.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان