سوزن‌هایی که درمانگرند

در طب سوزنی از سوزن‌هایی استفاده می‌شود که مویی شکل و باریک هستند. ورود این سوزن‌ها به بدن دردناک نیست.

سوزن‌هایی که درمانگرند

دکتر الهام امیرآذر

 

به طور کلی چه بیماریهایی با طب سوزنی درمان می‌شوند؟ 
در واقع اکثر بیماری‌ها با طب سوزنی قابل درمان هستند. در چین از طب سوزنی برای طیف وسیعی از بیماری‌ها استفاده می‌شود، از یک سرماخوردگی ساده گرفته تا بیهوشی برای جراحی قلب باز! طب سوزنی در ایران برای درمان چاقی، انواع دردهای حاد و مزمن، آسم و آلرژی، اختلالات گوارشی، اختلالات اعصاب و افسردگی، بی‌خوابی و اخیراً جوانسازی پوست و رفع چین و چروک کاربرد بیشتری دارد. نکته حائز اهمیت اینکه طب سوزنی جنبه پیشگیری‌کننده نیز دارد و می‌تواند تا حدود زیادی از بروز بیماری‌ها در بدن جلوگیری کند؛ بنابراین برای همه، حتی افراد سالم، توصیه می‌شود.

طب سوزنی واقعاً برای درمان چاقی مؤثر است؟ آیا بهتر نیست به جای آن از روش‌های جدیدتر، مثل شاک ویو اولتراسونیک، ال‌پی‌جی LPG و یا حتی لیپوساکشن استفاده کنیم؟
خوشبختانه پاسخ قسمت اول سوال مثبت است. همانطوری که می‌دانید، اثرات طب سوزنی در درمان چاقی در کشور ناشناخته شده‌تر از سایر بیماری‌هاست. چه اتفاقی می‌افتد؟ به طور کلی وقتی سوزن‌های ریز را در بدن وارد می‌کنیم، زخم‌هایی بسیار کوچک و میکروسکوپی ایجاد می‌شود و از آنجا که اولین واکنش بدن بعد از ایجاد هر زخمی افزایش جریان خون در آن محل است، ناحیه‌ای که طب سوزنی انجام شده، پرخون (هیپرامی) می‌شود تا زخم‌ها را ترمیم کند.

حال تصور کنید که فردی چاق هر هفته 2-3 بار طب سوزنی می‌کند و هر بار حدود 10- 15 عدد سوزن در بافت چربی او وارد می‌شود و بعد از مدتی با بالا رفتن جریان خون ناحیه، متابولیسم نیز بالا می‌رود. (اگر به شکم فرد چاقی دست بزنید، معمولاً به علت اینکه بافت چربی فاقد مویرگ‌های خونی است، سردتر از سایر قسمت‌های بدن است). اثرات طب سوزنی در کاهش سایز بسیار چشمگیر است از طرفی با دو مکانیزم نیز غیرمستقیم باعث کاهش وزن می‌شود.

اول ترشح ماده‌ای به نام سروتونین که هورمونی اعجاب‌انگیز است و هر چه در بدن بیشتر ترشح شود، فرد شاداب‌تر و سرزنده‌تر خواهد بود و کمتر دچار اضطراب و در نتیجه خودخوری، ریزه‌خواری و تمایل وحشتناک به شیرینی‌جات می‌گردد. از طرف دیگر، طب سوزنی جریان خون بدن را افزایش می‌دهد، دفع مواد زائد را از بدن تسریع می‌کند و افراد چاق که احساس رخوت و سنگینی دارند (به دلیل کم تحرکی)، تمایل به ورزش و حرکت پیدا می‌کنند.

جالب است بدانید که مهم‌ترین چیزی که افراد بعد از 2-3 جلسه طب سوزنی می‌گویند، احساس سبکی و آرامش است. در مورد قسمت دوم سوال باید گفت که اثرات طب سوزنی در مقایسه با دستگاه‌های جدید و هزینه‌بر به طور قابل توجهی متفاوت است. طب سوزنی درمان بسیار مقرون به صرفه‌تر، سریع‌تر و مؤثری دارد. آنگاه هزینه 1-2 جلسه این دستگاه ها معادل 10-20 جلسه طب سوزنی است. در مورد لیپوساکشن نیز بحث فراوان است و با توجه به برداشت یکباره چربی درد و عوارض فراوانی دارد که مجال بحث نیست.

آیا طب سوزنی درد دارد؟ من می‌ترسم که بعد از طب سوزنی دچار امراضی مانند ایدز یا هپاتیت شوم؟
در طب سوزنی از سوزن‌هایی استفاده می‌شود که مویی شکل و باریک هستند. ورود این سوزن‌ها به بدن دردناک نیست و در بسیاری از موارد اصلاً فرد متوجه نمی‌شود؛ ولی بعد از ورود سوزن به بدن وقتی به نقطه مورد نظر رسید، به فرد احساس خاصی دست می‌دهد که چینی‌ها به آن – ای‌چی می‌گویند و آن به مفهوم دریافت انرژی است که آن هم به صورت‌های مختلف حس می‌شود و در بعضی افراد ممکن است با احساس تیر کشیدن و یا درد لحظه‌ای همراه باشد. لازم به ذکراست که برای زیبایی پوست صورت حدود 100 تا 123 عدد سوزن وارد می‌شود؛ بدون آنکه بیمار پلک بزند و احساس درد کند. قسمت دوم سوال: در افرادی که از واگیری امراض عفونی در هراسند باید گفت: خوشبختانه امروزه بیشتر همکاران از سوزن‌های یکبار مصرف استفاده می‌کنند؛ بنابراین با اطمینان طب سوزنی انجام دهید و جای هیچ‌گونه نگرانی نیست.

آیا داخل این سوزن‌‌ها ماده‌ای وجود دارد که به بدن تزریق می‌شود، اگر جواب منفی است، پس این سوزن‌ها چطور درد را کاهش می‌‌دهند؟ 
خیر، سوزن‌ها خشک‌ هستند (dry needle) و این هم یکی دیگر از راز و رمزهای این طب است که بعد از هزاران سال هنوز در پرده ابهام قرار دارد. امروزه فرضیه‌هایی مطرح است که مثلاً بعد از ورود سوزن‌ها جلوی ورود سیگنال‌های درد به مغز گرفته می‌شود و از طرفی در هیپوفیز، هیپوتالاموس، نخاع و مغز میانی مواد مخدر (شبه مورفین) به نام‌های اندروفین، انکفالین، داینورفین و ... ترشح می‌گردد که خود اینها برای کاهش درد، رفع اسپاسم‌های عضلانی و درمان بسیاری بیماری‌ها، مانند رماتیسم، میگرن، سیاتیک، دیسک کمر و گردن و .... اثرات چشمگیری دارد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر