سرویس سیاست مشرق - جبهه اصلاحات در آخرین جلسه رسمی خود بر رأی قبلی خویش (نداشتن کاندیدا وعدم حمایت) در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری رأی داد.
در این جلسه از 46 رأی جبهه اصلاحات، حمایت از همتی حائز 23 رأی موافق شد که برای این مهم، نیاز به 30 رأی بود. پس از اعراض نهاد اجماع ساز از همتی بخشی از جوانان اصلاحطلب که در چند روز گذشته در شبکههای اجتماعی و برخی در خیابان برای همتی تبلیغ میکردند از تصمیم جبهه اصلاحات شگفتزده شده و اعلام کردهاند که دیگر حاضر به تبعیت تشکیلاتی نخواهند بود.
بدنه جبهه اصلاحات تصمیم آخر زعمای خود را لجبازی قلمداد کرده است؛ آنها میگویند ازآنجاکه منافع پیرمردهای اصلاحطلب در دولت آینده تضمین نشده است؛ آنها حاضر نشدهاند از بیانیه آخر خود کوتاه آمده و تن به اجماع همهجانبه بدهند.
برخی دیگر نیز حزب اتحاد را عامل انشقاق در تصمیم قلمداد کرده و این گعده رادیکال را مقصر تکرار موضع قبلی در نداشتن نامزد در انتخاب دانستهاند.
پیس از این بخش قابلتوجهی از جوانان حزب اتحاد (باقیمانده حزب منحله مشارکت) از حضور در این محفل سیاسی افراطی به دلیل دیکتاتوری حاکم بر آن استعفا داده و اعلام کردهاند حاضر به همکاری با رهبران آن نیستند.
پوستر چسبانی ممنوع!
عدمحمایت اصلاحطلبان از همتی تنها محدود به اعتراض به سازوکار تصمیم سازی نهاد اجماع ساز نبوده و حالا جوانان اصلاحطلب یک گام بیشتر برداشته و جبهه اصلاحات را تهدید کردهاند که در انتخابات شورای شهر از لیست اعلامی (لیست جمهور) حمایت نمیکنند. آنها میگویند: حاضر نیستند پوستر چسبان جبهه اصلاحات باشند.
یکی از فعالان اصلاحطلب در توییتر نوشته است: «حالا که خواست جوانان اصلاحطلب برای جبهه اصلاحات مهم نیست؛ حمایت از لیست سفارشی شورای شهر بیمفهوم بوده و به آن رأی نخواهیم داد». جوانان اصلاحطلب با تمسخر اعضای جبهه اصلاحات آنها را خود ژنرال پندارهایی میدانند که شهوت نشستن بر صدر رادارند!
مدتی قبل محمدعلی آهنگران از فعالان جوان اصلاحطلب در یادداشتی تلگرامی با نقدی تند بر پدرخواندهها و پیرمردهای بازنشسته اصلاحطلب مینویسد: عدهای جوان بینوا را میخواهید عمله انتخاباتی خود کنید و فردای پیروزی خیالی تلفنها را خاموش کرده آن بیچارهها را گرفتار به حال خود رها کنید؟ از مجلس لیست امید و دولت تدبیر امیدتان چه خیری به حال ملت بیپناه رسید که دوباره عزم انتخابات کردهاید؟
مهدی شیرزاد عضو سابق شورای مرکزی حزب منحله مشارکت نیز ازجمله افرادی است که اعضای جبهه اصلاحات را بهتندی مورد خطاب قرار داده و به روزنامه شرق گفته است: واقعاً مایه تأسف و شرمندگی است که نسل قبل، حاضر نیست عرصه را برای افراد پرانرژی و تازهنفس باز کند و مدام متناسب باسن خودشان، سن جوانی را بالا میبرند، بهگونهای که برخی آن را تا 50 سالگی تعمیم میدهند.
عضو سابق مشارکت با تهدید به عبور از خاتمی ادامه میدهد: فکر میکنم بدون رودربایستی و بهصراحت باید خدمت بزرگان عرض کرد که ما دیگر دانشجوی صفرکیلومتر پوستر چسبان نیستیم که هرچه شما فرمودید چشم و گوش بسته بگوییم چشم!
تبعات سرکشی تشکیلاتی
پیام جوانان اصلاحطلب روشن است، آنها این بار میخواهند در برابر دیکتاتوری و تصمیم از بالای اصلاحطلبان مقاومت کنند، اولین ضربه در این راه قطع سریال مکرر لیستی رأی دادن در انتخابات است. جبهه اصلاحات بهخوبی میداند که اگر نیروی پیادهاش را نتواند اقناع کند، ضربه شدیدی خورده و موقعیت پرامتیاز شهرداری را از دست میدهد.
اعضای محفل تصمیمساز در جبهه اصلاحات یکبار تجربه شکست و از دست دادن بالهای اجراییاش را داشته، خاتمی به خاطر دارد که در آخرین حضور در دانشگاه با دانشجویان افراطی دفتر تحکیم وحدت درگیر شده و راهشان از هم جدا شد، نتیجه آن جدایی اعلام مرگ اصلاحات از سوی آنها بود.
در آن زمان از دست دادن سربازهای خیابانی برای اصلاحطلبان گران تمام شد و در سال 84 اصلاحات با ستادهای خالی و دستوپا زدنهای بیفایده و تحریم به بدترین شکل ممکن انتخابات را واگذار کرده و برای سالها به محاق رفتند، این بار نیز به نظر میرسد سرکشی تشکیلاتی و عصیان علیه جبهه اصلاحات آنها را آستانه فروپاشی تشکیلاتی مجدد قرار خواهد داد.