براساس یک تحقیق جدید، جستوجوهای گوگل میتوانند رد شیوع ویروس کرونا را دنبال کنند. این مساله نشان میدهد که اپیدمیولوژیستها (متخصصان همهگیرشناسی) میتوانند از سابقه جستوجوی افراد برای یافتن محلهای اصلی شیوع که موارد ابتلا در آنها افزایش مییابد، استفاده کنند.
براساس یک بررسی جدید در دانشگاه کالج لندن، جستوجوی افرادی که اصطلاحات مرتبط با علائم را در گوگل جستوجو میکنند، میتواند به متخصصان این امکان را بدهد که نقطه اوج موارد ابتلا را هفده روز پیش از آن که در عمل اتفاق بیفتد ردیابی کنند. تحلیل جستوجوهای اینترنتی در حال حاضر برای ردیابی و درک شیوع آنفولانزای فصلی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از دادههای جستوجو شده پیرامون کووید-19 در شبکه، با روشی مشابه و در کنار سایر رویکردهای کنونی، روشهای نظارت بر بهداشت عمومی را بهبود میبخشند.
دکتر واسلیوس لامپوس نویسنده اصلی این مقاله میگوید: «افزون بر بررسیهای پیشین که کاربرد فعالیتهای جستوجوی آنلاین در مدلسازی بیماریهای عفونی نظیر آنفولانزا را نشان میدهند، این بررسی مجموعه روشهای جدیدی فراهم میکند که میتواند در ردیابی کووید-19 مورد استفاده قرار گیرد. ما نشان دادیم که رویکرد ما صرف نظر از تفاوتهای اقلیمی، اقتصادی-اجتماعی و فرهنگی، کار میکند. تحلیل ما همچنین از جمله نخستین پژوهشهای صورت گرفته برای یافتن ارتباط بین علائم کووید-19 و از دست رفتن حس بویایی و مشکلات پوستی به شمار میرود.
ما خوشحالیم که سازمانهای بهداشت عمومی از جمله مرکز سلامت عمومی انگلستان (PHE) نیز کاربرد این روشهای نوآورانه و غیرسنتی را در همهگیرشناسی تشخیص دادهاند.»
دانشمندان دریافتهاند که مدل آنها اطلاعات مفیدی نظیر هشدار زودهنگام در اختیار آنها میگذارد و همچنین نتایج و آثار فاصلهگیری اجتماعی را نشان میدهد. پروفسور میشاییل ادلشتاین از دانشگاه برایلان اسرائیل، که نویسنده همکار این پژوهش بوده میگوید: «بهترین بخت ما برای غلبه بر بحرانهای سلامتی بحرانی و اضطراری از قبیل همهگیری کووید-19، شناسایی زودهنگام آن به منظور اقدام فوری در برابر آن است. بهرهگیری از رویکردها و روشهای نوآورانه برای شناسایی بیماری از قبیل تحلیل فعالیتهای جستوجوی اینترنتی برای تکمیل سایر روشهای معمول، بهترین راه برای شناسایی زودهنگام شیوع گستره است.»
جزییات این مدلسازی در مجله علمی «نیچر دیجیتال مدیسین» منتشر شده است.