ماهان شبکه ایرانیان

به‌دنبال حضور نخست‌وزیر اسلوونی در گردهمایی مجازی منافقین صورت گرفت

تنش در روابط تهران و لوبلیانا

بورل: اظهارات اسلوونی از جانب اتحادیه اروپا نبوده است

در همین رابطه روز گذشته جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پی واکنش مقامات ایرانی به اظهارات نخست‌وزیر اسلوونی در کنفرانس سالانه گروهک تروریستی منافقین، بیان کرد که اتحادیه اروپا دیدگاه متعادلی نسبت به ایران دارد و اظهارات اسلوونی از جانب اتحادیه اروپا نبوده است.

به گزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری رسمی اسلوونی، ضمن انتشار خبر احضار سفیر ایران در لوبلیانا، مدعی شده این کشور همیشه از «حقوق‌بشر» و «آزادی‌های بنیادین» حمایت می‌کند. ادعای اسلوونی درباره دفاع از «حقوق‌بشر» درحالی مطرح شده که «یانز یانشا»، نخست‌وزیر اسلوونی به تازگی در نشست گروهک تروریستی منافقین که جان انسان‌های بی‌گناه زیادی را گرفته، شرکت کرده‌ است.

همچنین در پی احضار روز شنبه سفیر اسلوونی به وزارت‌خارجه به وی تاکید شد: «حضور مجازی نخست‌وزیر اسلوونی در محفل یک‌گروهک تروریستی و منفور نزد ملت بزرگ ایران و اظهارات خلاف واقع و سخیف این مقام اسلوونیایی بر خلاف عرف دیپلماتیک و روح حاکم بر روابط دوجانبه بوده و محکوم است. ضمن اینکه حمایت از یک گروهک تروریستی برخلاف منشور سازمان ملل متحد و اصول شناخته شده بین‌المللی و ارزش‌های حقوق‌بشری است ‌و تحت هیچ‌عنوان پذیرفتنی نیست.» سفیر اسلوونی در جریان این احضار تاکید کرد مراتب اعتراض شدیداللحن کشورمان را به فوریت به لوبلیانا گزارش خواهد کرد.

گلایه ظریف به بورل

محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران نیز عصر روز یکشنبه در تماس تلفنی با ‌جوزپ بورل‌، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن محکوم کردن اقدام غیرقابل قبول نخست‌وزیر اسلوونی، خواستار روشن شدن موضع اتحادیه اروپا در این خصوص شده بود.

بورل روز دوشنبه گفت که به ظریف گفته مواضع نخست‌وزیر اسلوونی، نماینده موضع اتحادیه اروپا نیست. او همچنین گفت: «چیزی برای گفتن درباره اظهارات نخست‌وزیر اسلوونی ندارم. [اظهارنظر در این باره] به عهده خود ایشان است.»

گروهک تروریستی منافقین هر ساله نشست‌هایی را با گروهی از هواداران اجاره‌ای برگزار می‌کند. به‌عنوان مثال، روزنامه انگلیسی گاردین سال 1397 درباره نشست این گروهک منافقین در پاریس نوشته بود بخش زیادی از حاضران اتباع اروپای شرقی و پناه‌جویان سوری‌ بودند که با وعده سفر توریستی رایگان به پاریس، به محل برگزاری این تجمع منتقل شده بودند. حمایت مقام‌های کشورهای غربی از گروهک منافقین درحالی ادامه دارد که حتی گزارش‌های رسمی در کشورهای غربی نیز بر عدم حمایت از این گروه در داخل ایران اذعان می‌کنند. گروهک منافقین که تا چند سال پیش در فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا و آمریکا قرار داشت، در سال‌های اخیر با لابی‌گری گسترده و پرداخت مبالغ کلان به سیاستمداران غربی از این فهرست‌ها خارج شده و هر ساله با حربه‌هایی چون برگزاری تورهای رایگان به مقصد پاریس یا سوءاستفاده از پناه‌جویان، تجمعاتی را برگزار می‌کند. در این نشست‌ها همواره سیاستمداران سابق کشورهای غربی با دریافت مبالغ سنگین، در حمایت از منافقین سخنرانی می‌کنند. شبکه «ان‌بی‌سی» چند سال پیش در گزارشی اختصاصی به روابط میان گروهک منافقین و سیاستمداران آمریکایی پرداخته بود. در بخشی از آن گزارش آمده بود: «اکنون، مجاهدین خلق هزاران دلار به سیاستگذاران آمریکایی می‌پردازد تا در مراسم‌های این گروه سخنرانی کنند.» ‌جوان استوکر، دبیر نشریه «دیفنس‌پست» که سال‌هاست بر فعالیت‌های این گروه متمرکز است، به ان‌بی‌سی گفته است که براساس برآورد او، «جان بولتون» ده‌ها هزار دلار از این گروهک پول دریافت کرده و در ازای آن، برای آنها تبلیغ کرده است.

موضع اسلوونی و اتحادیه اروپا مشابه نیست

در همین رابطه روز گذشته جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در پی واکنش مقامات ایرانی به اظهارات نخست‌وزیر اسلوونی در کنفرانس سالانه گروهک تروریستی منافقین، بیان کرد که اتحادیه اروپا دیدگاه متعادلی نسبت به ایران دارد و اظهارات اسلوونی از جانب اتحادیه اروپا نبوده است.

به گزارش «ایسنا» به نقل از پایگاه اینترنتی سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، جوزپ بورل در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که آیا اظهارات اخیر نخست‌وزیر اسلوونی در کنفرانس سالانه گروهک تروریستی منافقین راجع به ایران که واکنش مقامات این کشور را به همراه داشته، در اتحادیه اروپا مورد بحث قرار گرفته است و آیا اتحادیه اروپا نیز چنین موضعی در قبال ایران دارد یا نه، گفت: «نه، ما در شورای روابط خارجی درباره این موضوع حرفی نزدیم. البته من با وزیرخارجه اسلوونی حرف زده‌ام اما در شورا به‌طور علنی مطرح نشد.» بورل ادامه داد: «فرصت این را داشتم که گفت‌و‌گویی تلفنی با محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران داشته باشم که از من پرسید آیا اظهارات نخست‌وزیر اسلوونی موضع رسمی اتحادیه اروپا بوده است یا نه، چون برخی ابهامات وجود داشت، به‌دلیل اینکه اسلوونی درحال‌حاضر ریاست دوره‌ای شورای اروپا را بر عهده دارد. باید به او پاسخ می‌دادم که طبعا در نظام سازمانی ما، جایگاه یک نخست‌وزیر، حتی اگر کشوری باشد که ریاست دوره‌ای شورا را بر عهده دارد، نشان‌دهنده موضع اتحادیه اروپا نیست.» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: «در زمینه موضوعات سیاست خارجی، کسی که اظهاراتش به نمایندگی از اتحادیه اروپا باشد، چارلز میشل رئیس شورای اروپا است.» او با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا موضعی متعادل نسبت به ایران دارد، افزود: «این اتحادیه هرگاه لازم بداند، در زمینه بسیاری از موضوعات فشار سیاسی اعمال می‌کند و در عین حال هر وقت هم لازم باشد به‌دنبال هماهنگی و همکاری است. به‌طور مثال ما می‌خواهیم به حل مشکل توافق هسته‌ای ایران کمک کنیم. بنابراین دیگر چیزی راجع به دیدگاه‌های نخست‌وزیر اسلوونی ندارم که بگویم، اما او نماینده اتحادیه اروپا نیست. علاوه بر این، نخست‌وزیر اسلوونی هیچ‌گاه تظاهر به سخن گفتن از جانب اتحادیه اروپا نکرده است، نخواسته است این کار را بکند.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان