سرویس سبک زندگی: حضرت خدیجه در زندگی درد بسیاری کشید و برای ایمانش بهای سنگینی پرداخت اما همه آنانی که طعم عاشقی و زندگی با دلبر را چشیده اند می دانند که او چه بانوی خوشبختی بود. عاشقان هیچ گاه زندگی را مثل دیگران نمی بینند رنج و لذت از نگاه یک عاشق با رنج و لذت از نگاه یک فرد معمولی دو تعریف متفاوت دارد. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت تبیان میخوانیم.
بانو خدیجه کبری یک زن متمول و متمدن و دارای ثروت و شهرت زبانزدی بود اما برق عشق آمد و آتش به همه عالم زد. خدیجه بعد از آنکه عاشق شد و زندگی را با عشق آغاز کرد هیچ گاه تردید به دل راه نداد و تا آخرین روز زندگی عاشق باقی ماند. این یکی از نکات منحصر به فرد در زندگی این بانوی بزرگوار است.
عشق یا حساب؟
شاید گاهی بعضی از ما نمیدانیم در زندگی چه روش و روندی بهتر است آیا بهتر است با همسرمان اهل حساب و کتاب باشیم و حساب عشق را از مسائل مادی جدا کنیم؟ یا عاشقانه به هم اعتماد کنیم و از صفر تا صد برای هم فداکاری کنیم؟
حقیقت این است که هر گاه حساب و کتاب مادی وارد میشود عشق کمرنگ میشود از طرفی هم بعضی افراد ظرفیت لازم برای اینکه طرف عشق قرار بگیرند ندارند. و وقتی یک نفر عاشقانه همه چیزش را در اختیار آنها میگذارد چه سو استفادهها که نمیکنند.
در مسیر زندگی ایده آل باشید
زندگی ایده آل این است که همسران عاشقانه هر چه دارند در اختیار هم بگذارند به هم اعتماد کنند و از فداکاری برای هم دریغ نکنند. اما بسیاری از افراد ادب و ظرفیت لازم برای اینکه به این شکل طرف عشق صادقانه و اعتماد کامل قرار بگیرند، ندارند. با این وجود باز هم بهترین الگو برای ساختن یک چهارچوب اولیه برای زندگی، همین عشق صادقانه و اعتماد است. چون کسی که عشق می ورزد و اعتماد میکند خودش انسانی است که به لحاظ روحی و روانی در سلامتی و آرامش است. کسی که توانایی عشق ورزیدن و اعتماد کردن ندارد خودش بیش از اطرافیانش درد می کشد. از طرف دیگر محبت مثل هر چیز دیگری در این دنیا اثر و قانون خودش را دارد. همانطور که آهن جذب آهن ربا می شود محبت هم موجب وابستگی و دلبستگی طرف مقابل می شود به هر کسی اگر مدتی صادقانه و مخلصانه محبت کنید او را اسیر خود خواهید کرد چه قدر شناس باشد چه نباشد. بنابر روایت امیر مومنان انسان بنده احسان است.
فداکاری به سبک حضرت خدیجه سلام الله علیها
خیلی از زنان جامعه امروز در تامین مخارج خانواده نقش مهمی دارند و درآمد یا ثروتشان بخش اصلی اقتصاد خانواده شده است. اما همین مسئله گاه مشکل اصلی خانوادهها میشود. بالا رفتن توقعات مرد از زن، احساس قربانی شدن زن، تغییر نقشها در خانواده، دخالت زن در امور مردانه، و یا احساس بیکفایتی مرد از جمله مشکلاتی است که در برخی از خانواده های اینچنینی به وجود می آید. در این صورت همین ارزش گاهی تا حد ضد ارزش پیش می رود و برای خانواده زیان بار میشود. نیم نگاهی به زندگی حضرت خدیجه در این خصوص میتواند یک راهنمای عالی برای همسران باشد. حضرت خدیجه خوب انتخاب کرد عاشقانه زندگی کرد فداکارانه اعتماد کرد و بخشید و تقدیر و عشق بینظیری هم دریافت کرد. سبک بخشش و فداکاری حضرت خدیجه به گونهای بود که به کرامت همسرش خدشه ای وارد نمی کرد. او اموالش را در زندگی خرج نمی کرد بلکه اموالش را در اختیار همسرش قرار داد و انتخاب را به عهده او گذاشت.
تقدیر به سبک حضرت محمد (ص)
متاسفانه بعضی از مردها برای مرد بودن خودشان در مقابل زنها ارزش و امتیاز قائلاند. آنها از همان ابتدا به خودشان پنجاه امتیاز داده اند. حالا در پنجاه امتیاز باقی مانده با همسرشان رقابت میکنند. همین نگاه عامل بسیاری از اختلافات خواهد بود. در بسیاری از خانواده ها زن و مرد با هم شاغل هستند و ساعت کاری مشابهی دارند اما با این وجود مرد در خانه در اوقات فراغت راحت است اما زن در خانه هم باید بیش از وقت کاریاش، زحمت بکشد. خوب است که فداکاری متقابل باشد. خوب است که حساب و کتابهای غالبی و کلیشه ای را کنار بگذاریم و هر گاه کسی خسته بود به او کمک کنیم. با هم باشیم در کنار هم باشیم به هم عشق بورزیم. اگر همسرمان محبت می کند محتاج نیست مهربان است. مهربانان را دوست داشته باشیم. در سیره زندگی پیامبر اکرم روایاتی وجود دارد که حاکی از قدردانی و عشق بی انتهای آن حضرت تا آخرین لحظات زندگی نسبت به حضرت خدیجه است. خوب است از پیشوایانمان مهربانی را بیاموزیم.