ماهان شبکه ایرانیان

سیدرضاصدرالحسینی در گفتگو با «مشرق» مطرح کرد؛

پارلمان جدید عراق قانون اخراج نیروهای متجاوز خارجی را اجرا می‌کند/ عراق، افغانستان ثانی نمی‌شود

کاشناس مسائل غرب آسیا: انتخابات برخلاف میل و اقدامات آمریکایی‌ها و نیز سعودی‌ها به‌موقع انجام شد؛ این مسئله اشغالگران را به‌شدت عصبانی کرده است.

 سرویس جهان مشرق- روز گذشته انتخابات پارلمانی عراق برگزار شد. بر اساس اعلام اولیه نتایج انتخابات بخت به در خانه جریان صدر نشسته است. کمیساریای انتخابات این کشور اعلام کرده که میزان مشارکت در این انتخابات 41 درصد بوده است. البته با تغییر قانون انتخابات بخش زیادی از عراقی‌های مهاجر در سایر کشورها نتوانستند رأی خود را به صندوق بی اندازند. برخی آگاهان منطقه معتقدند که عملکرد ضعیف دولت مصطفی کاظمی و نیز دخالت برخی کشورها چون آمریکا و عربستان و نیز موج رسانه‌ای مسموم علیه انتخابات باعث شد مشارکت کم شود.

سید رضا صدرالحسینی کارشناس مسائل غرب آسیا درباره کیفیت برگزاری انتخابات عراق به «مشرق» می‌گوید: انتخابات برخلاف میل و اقدامات آمریکایی‌ها و نیز سعودی‌ها به‌موقع انجام شد؛ این مسئله اشغالگران را به‌شدت عصبانی کرده است. صدرالحسینی ادامه داد: دولت عراق ناکارآمد است؛ تا وقتی مردم تغییری در وضعیت زندگی خود مشاهده نکنند؛ ضریب مشارکت در انتخابات پایین است.

در ادامه بخش‌های مهم این گفتگو را می‌خوانید:

می‌خواهند مردم عراق از صندوق رأی قهر کنند

کارشناس مسائل عراق پیرامون مشارکت پایین در انتخابات پارلمانی در عراق گفت: مثلث غربی، عبری و عربی همه تلاش خود را کرد تا مردم از انتخابات دل سرد شوند. البته نتایج نهایی به‌دست‌آمده رضایت‌بخش است و با توجه به سطح تبلیغات انجام‌شده نسبت قابل‌توجهی در انتخابات شرکت کرده و رأی داده‌اند.

صدرالحسینی ادامه داد:. البته باید به این نکته توجه کنیم که بخش قابل‌توجهی از تحریمی‌ها دلخور هستند؛ آن‌ها می‌گویند دولت هیچ اقدامی در جهت اشتغال، بهبود شرایط و افزایش سطح رفاه مردم انجام نداده است. اما تحریم انتخابات در عراق به معنای براندازی نظام نیست؛ بلکه صدای اعتراض، آن‌ها در برابر عدم کار آیی، فساد و تبعیض در برخی مدیران دولتی است.

پارلمان جدید عراق قانون اخراج نیروهای متجاوز خارجی را اجرا می‌کند/ عراق، افغانستان ثانی نمی‌شود

مقاومت در انتخابات پیروز شده است

کارشناس مسائل استراتژیک خاورمیانه درباره نتایج به‌دست‌آمده در این انتخابات گفت: آرای به‌دست‌آمده نشان‌دهنده آن است که پارلمان در اختیار نیروهای اسلامی و مقاومت است. افزایش کرسی‌های جریان‌های اسلامی و مقاومت در این دوره کاملاً چشم‌گیر بود. موجی که در رسانه‌های مجازی از دیروز برای القای عدم موفقیت مقاومت در پارلمان مشاهده می‌شود، کاملاً حساب‌شده و به دلیل آن است که آمریکایی‌ها موفق نشدند انتخابات را به تعویق انداخته و رأی‌گیری برخلاف میل و اقدامات واشنگتن. ریاض به‌موقع انجام شد. آمریکایی‌ها به‌شدت عصبی شده‌اند و به همین دلیل به دنبال ایجاد القاءهای غیرواقعی در مسیر سیاسی عراق می‌باشند؛ این جمله که مقاومت در پارلمان شکست‌خورده؛ ساخته‌وپرداخته رسانه‌های غربی است.

پارلمان جدید عراق قانون اخراج نیروهای متجاوز خارجی را اجرا می‌کند/ عراق، افغانستان ثانی نمی‌شود

متجاوزین باید بروند

 استاد دانشگاه درباره فرجام خروج نیروهای خارجی و تروریست‌های سنتکام از عراق گفت: به نظر می‌رسد که اکثریت پارلمان عراق همچنان به خروج نیروهای آمریکایی اعتقاددارند. حتی برخی از گروه‌های مقاومت در این دوره، خروج آمریکایی‌ها از عراق را به‌عنوان شعار خود در انتخابات مطرح کرده بودند. به‌عنوان نمونه صدری‌ها بحث خروج آمریکا را مطرح می‌کردند و مورد استقبال عمومی نیز قرار گرفت و آرای بسیار مناسبی را در پارلمان در این دوره کسب کردند. از آرایش و بخش‌بندی گروه‌ها و جریانات سیاسی و همچنین افرادی که به‌صورت مستقل در این انتخابات رأی آوردند، می‌توان برداشت کرد که خروج نیروهای آمریکایی توسط پارلمان و قوانین وضع‌شده، قطعاً تحقق خواهد یافت.

عراق؛ افغانستان ثانی نیست

رضا صدرالحسینی درباره ایجاد تفاوت‌های عراق و افغانستان پس از خروج متجاوزین از این کشور گفت: تا زمانی در عراق یک مجموعه مردمی با پشتوانه مرجعیت و قوانین این کشور تحت نام حشد الشعبی، وجود دارد؛ عراق افغانستان نمی‌شود. در عراق خروج نظامیان آمریکایی نشانه بلوغ مردم است.

سعودی و ترکیه روی اهل سنت عراق سرمایه‌گذاری کرده‌اند

صدر الحسینی درباره دخالت و پول پاشی ترکیه و عربستان در انتخابات عراق گفت: با توجه به اینکه اهل تسنن به گروه‌های مختلف تقسیم‌شده‌اند، سعی و تلاش این دو کشور (ترکیه و عربستان) بر آن بود که بتوانند میان آن‌ها نفوذ کنند. البته به دلیل افزایش تنفر نسبت به آمریکایی‌ها و همچنین درک مردم از هم‌دستی سعودی‌ها با تروریسم این تلاش‌ها خنثی گردید. سفرهایی نیز از جانب مقامات سعودی به عراق انجام شد ولی هیچ‌یک از قول‌های آن‌ها به نتیجه نرسید، درنتیجه آن‌ها اعتماد مردم و برخی گروهای عراقی را از دست دادند. این دو کشور نه به‌صورت شفاف بلکه به‌صورت نیروهای نفوذی در پارلمان، اقدامات قلیلی انجام دادند. عربستان و ترکیه به دنبال افزایش اختلاف بین اهل تسنن و شیعیان هستند که البته تعداد بسیار کمی از افرادی که به این دو کشور گرایش داشتند وارد پارلمان شدند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان