به گزارش ایرنا، برگزاری انگلیسی «رویترز» امروز (یکشنبه) از افزایش صادرات نفت ایران در ماه آینده میلادی خبر داد و اعلام کرد: هلند برای نخستین بار پس از تحریم، در ماه فوریه (بهمن-اسفند) روزانه ٧٠ هزار بشکه نفت از ایران وارد می کند.
در همین پیوند، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران گفت: افزون بر شرکتهای آسیایی، خاور دور و اروپای شرقی، مذاکرات خود را با شرکت های بین المللی آغاز کردهایم و چند مورد رایزنی به نتیجه رسیده است.
به وشته یکشنبه تارنمای وزارت نفت، «سیروس کیان ارثی» اضافه کرد: مشکلات بانکی و مسائل مربوط به نقل و انتقالات بانکی نیز تا اندازه ای حل شده است و امیدواریم با کمک و تدبیر دولت مشکلات این بخش به طور کامل برطرف شود.
کیان ارثی یادآوری کرد شرکت ملی نفتکش ایران با دراختیار داشتن ناوگانی به ظرفیت 15 میلیون و 500 هزار تن، بزرگ ترین شرکت کشتیرانی نفتی جهان به شمار میرود.
وی اضافه کرد: ناوگان نفتکش ایران افزون بر به روزرسانی گواهینامههای بینالمللی، خود را با شرایط بندرهای بینالمللی تطبیق داده است تا با مشکلی برای تردد روبرو نشود.
کیان ارثی گفت: بر اساس استانداردهای بینالمللی، حداکثر سن نفتکش ها برای اوراق 15 تا 20 سال در نظر گرفته شده است که خوشبختانه ناوگان ما از این نظر به نسبت جوان محسوب میشود.
به گفته وی، نوسازی و جوانسازی ناوگان در یک برنامه راهبردی پنج ساله در دستور کار است که این به معنای افزایش شمار کشتیها نیست.
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران تاکید کرد هنوز شرایط ساخت کشتیهای اقیانوسپیما در کشور به میزان مطلوب فراهم نشده است تا بتوان ساخت این کشتیها را به داخل سفارش داد.
وی گفت: هنوز موفق به تحویلگیری سفارش های ساخت خود از کشتیسازان داخلی نشدهایم اما برای سفارش جدید به داخل برنامه ریزی کرده ایم که این نیز زمانی محقق می شود که کشتیسازی های داخلی بتوانند سفارش ها را در زمان مقرر و براساس استانداردهای بین المللی بسازند و تحویل دهند.
کیان ارثی گفت: همسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کشور، قصد داریم برای ساخت و تعمیر کشتی در داخل کنسرسیومی تشکیل دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش یادآوری کرد: افزایش آمار اجاره کشتیهای این شرکت نشان دهنده تمایل و استقبال شرکتهای خارجی از بازگشت ناوگان ما به بازارهای بینالمللی و اروپایی است.
به گزارش ایرنا، ناوگان نفتکش ایران یکی از بخش های اقتصادی است که پس از لغو تحریم ها و آغاز پسابرجام به سرعت وارد بازار جهانی شد و تلاش کرد عقب ماندگی های خود را جبران کند.
اقتصام**2022**1961** تنظیم کننده: میثم طاهری** انتشاردهنده: مریم مسعود