به گزارش خراسان : چند سال قبل برای اولین بار در برنامه تلویزیونی ماه عسل بود که به صورت عمومی یک خانم از بیماری به نام تبخال تناسلی یا HPV بی پرده سخن گفت و از افرادی که فعال جنسی هستند خواست تا حتما واکسن HPV بزنند. شاید کسی آن زمان فکرش را هم نمیکرد این بیماری چند سال بعد آنقدر شیوع پیدا کند و جامعه را درگیر کند. اچ پی وی از آن نظر حائز اهمیت است که در صورت درمان نشدن میتواند عامل سرطان دهانه رحم در خانمها باشد. در ادامه به بررسی ارتباط زدن واکسن و جلوگیری از این نوع سرطان خواهیم پرداخت.
اچ پی وی و تاثیر آن بر سرطان دهانه رحم
انواع مختلفی از HPV وجود دارد. بعضی از آنها با ایجاد ضایعات گردن رحم مرتبط هستند که میتوانند سرطانی شوند و بهعنوان نوع پرخطر HPV شناخته میشوند. دو مورد از این انواع پرخطر HPV16 و HPV18 حدود 70 درصد موارد سرطان دهانه رحم در سراسر جهان را تشکیل میدهند.
بیشتربخوانید:
تاثیر واکسن بر این
99 درصد موارد سرطان دهانه رحم ناشی از ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی یا اچ پی وی است. برای همین است که بیش از 100 کشور جهان استفاده از واکسن اچپیوی را شروع کردهاند.با این که این واکسن برای افراد زیر 26 سال تاثیر قطعی دارد اما برای بالای 26 سالهها هم بی تاثیر نیست.
اما خبر فوقالعاده این است که برای اولین بار نتیجه یک تحقیق فراگیر نشان میدهد واکسن اچپیوی یا پاپیلومای انسانی در انگلیس توانسته است حدود 90 درصد موارد سرطان دهانه رحم را کاهش دهد. نتیجه این تحقیق در نشریه پزشکی لانست منتشر شده و پژوهشگران آثار این واکسن را که از سال 2008 به خانمها تزریق شده است بررسی کردند. واکسن اچ پی وی باعث جلوگیری از تکثیر سلولی پیشاسرطانی شده و 87 درصد موارد سرطان دهانه رحم را کاهش داده است.
بیشتربخوانید: