برخی از دانش آموزان برای نوشتن انشاء دچار دغدغه می شوند در صورتی که نوشتن انشاء کار سختی نیست و اگر هر فردی بتواند خلاقیت های ذهنی خود را باور کند در مدت زمان کوتاهی می تواند آنچه که به ذهنش می رسد را روی کاغذ بیاورد. انشا درباره قلم از انواع موضوعات انشایی که توسط معلمین به دانش آموزان در مقاطع تحصیلی مختلف داده می شود و اگر از شما نیز خواسته شده است تا در مورد این موضوع انشایی را بنویسید بهتر است قبل از هر چیز به ذهن تان رجوع کنید و بعد از مدتی تفکر نوشتن انشاء در مورد این موضوع را شروع کنید.
مجموعه انشا درباره قلم
انشاء هنر بازی با کلمات است و برای نوشتن یک انشاء باید از کلمه و واژه هایی مناسب استفاده شود تا نوشته ای مفهومی و پرمحتوا خلق گردد. در مطالب قبلی انشا در مورد شانس و انشا در مورد زندگی و انشا در مورد خدا را مطالعه کردید در ادامه انشا درباره قلم را پیش رو خواهید داشت.
انشا زیبا در مورد قلم
گاهی آدم ها مترادف اند با ابزاری که از آن به صورت دائمی و تخصصی استفاده می کنند. در ایام قدیم به سربازانی که به صورت مدام در اختیار پادشاهان و در صحنه های جنگ بودند، جنگجو می گفتند. با این نگاه ساده به معانی دیگر مشاغلی که وجود دارند پی می بریم.
هر کس در هر جایگاهی قرار گرفته شامل نام گذاری عملی است که انجام می دهد. قلم و اهل آن نیز مشمول این تعریف قرار می گیرند. قلم را می توان به اَنحاء (نحوها) گوناگون تصور نمود اما وظیفه اش را نمی توان تفکیک کرد.
قلم برای ثبت تولید بصری اندیشه به وجود آمده است. با قلم، افکار تبدیل به واژه و کلمه می شوند.
درهزاره های گذشته انسان برای ارتباط با دیگران و نشان دادن آن چه در ذهن و افکارش انباشته داشت، ازخط و نقاشی استفاده می کرده است. او به خوبی دریافته بوده که قلم می تواند بهترین گزینه ارتباط دهنده اش با دیگران باشد.
قلم، زبانِ افکار است. گاهی صاحبان قلم که به عنوان نویسنده قلمداد می شوند، دارای دو ارزش هستند. ابتدا این که می توانند افکار خود را به وسیله کلمات منتقل نمایند و واسط این انتقال نیز قلم است.
دوم این که بعضا می توانند آن چه را که می اندیشند “بیان” نمایند. با این نگاه می توانیم قضاوت کنیم که قلم نقطه آفرینش و شکل دهی به بیان هم می تواند باشد زیرا صاحبان قلم به وسیله قلم به پردازش و اصلاح کلماتی می پردازند که برای استفاده به کار می برند.
ارزش قلم در جایی برای ما قابل توجه است که بدانیم ثبت وقایع زندگی بشر از جایی آغاز شده که قلم اختراع گردیده است. قلم به تنهایی ظرفِ بزرگِ تدوین زندگی بشر است.
شاید امروزه برای ما قابل توجه و هیجان انگیز نباشد که فکر کنیم چگونه قلم در ذهن بشر تجسم عینی پیدا کرده است. اما قطعا راضی هستیم که در دنیای مدرن امروزی می توانیم از بهترین قلم ها به اشکال گوناگون برای ثبت رویدادهای پیرامونی یا افکارمان بهره ببریم.
قل، رابطِ دنیای ذهن با جهان خارج است. برای همین است که وقتی نویسنده ای می تواند پیچیدگی های ذهن یا تسلط اش را با زایش کلمات و جملات به منصه ظهور برساند، مورد توجه دیگر انسان ها قرار می گیرد. قلم اگر چه به عنوان ابزاری برای ثبت و بیان است اما ارزش ویژه ای در عقاید و اعتقادات ما دارد.
شایستگی توجه به قلم از آن جا برای ما مورد توجه است که خداوند چون موجودی صاحب شعور از آن نام می برد. حتی با ارزشی فراتر از تصور ما انسان ها به قلم و هر آن چه می نویسد قسم می خورد.
این توجه ما را برآن می دارد که اگر صاحب قلم هستیم چیزی را بنویسیم که ارزش نوشتن دارد. گلوی قلم را با گوهر کلام زیبا آراسته کنیم تا جهانی زیبا و آراسته داشته باشیم.
انشا پرمحتوا و ادبی درباره قلم
هر انسانی توسط قلم می تواند اندیشه ای که در ذهن خود شکل گرفته است را روی کاغذ منتقل کند و بدین ترتیب دیگران نیز می توانند از آن بهره ببرند.
« ن وَ الْقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ؛ سوگند به قلم و آنچه نویسد. » خداوند به آفریده ی خود یعنی قلم سوگند یاد می کند و بعد «الَّذی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ؛ آن که با قلم آموخت. » خود را این چنین معرفی می کند همین کلام پرودگار کافی ست تا ارج و منزلت قلم بر همگان نمایان شود.
قلم باعث ماندگار شدن دانسته های انسان و منتقل شدن آن به نسل های بعدی می شود، افسانه ها و راز هایی که بدون قلم سینه به سینه به صورت شفاهی نقل می شود و ممکن بود دچار کم و کاستی شود یا حتی به دست فراموشی سپرده شود با قلم جاودانه شده اند و از هزاران سال پیش به دست انسان های امروزی رسیده اند.
قلم ابزاری شگفت انگیز است زیرا ما به واسطه آن می توانیم بفهمیم انسان های صد سال پیش یا دویست یا حتی قدیمی تر به چه چیزی فکر می کردند و زندگی شان چطور بوده است قلم می تواند به ما بگوید آن کسی که در فاصله ای بسیار دور تر از ما قرار دارد به چه چیزی فکر می کند و در حال انجام چه کاری است.
شکل های قلم امروزه از تنوع زیادی بر خوردار است اما مردمان گذشته از پر پرندگان به عنوان قلم استفاده می کردند و پس از آغشته کردن آن به جوهر می توانستند روی کاغذ بنویسند اما زمان های دورتری نیز وجود دارند که انسان ها از ابزار های بسیار ساده و ابتدایی استفاده می کردند تا چیز های مهم را روی گِل یا پوست حیوانات بنویسند.
شاید تعداد اندکی از ما بدانیم که روزی به نام روز قلم در تقویم ما وجود دارد، این روز بار دیگر اهمیت این ابزار شگفت انگیز را به همه ی ما یاد آوری می کند، 14 تیر روز گرامی داشت قلم است.
انشا پرمحتوا و جالب درباره قلم
سکوت را اگر نمیتوان زمزمه کرد؛
اشک را اگر نمیتوان به زبان آورد؛
بغض را اگر نمیتوان فریاد زد؛
میتوان زمزمه نکرد و نوشت، به زبان نیاورد و نوشت، فریاد نزد و نوشت!
قلم را که به دست میگیری، دنیایت دنیای دیگری میشود.
قلم را که به دست میگیری، تنهاییات را ـ بی داشتن هم صحبتی ـ با همه قسمت میکنی.
قلم را که به دست میگیری، گوشه اتاقت هم که نشسته باشی، گوشه گیری نکرده ای.
قلم را که به دست میگیری، یک روح میشوی در قالب هزاران جسم.
قلم را که دست میگیری، قبل از جسمت باید روحت وضو گرفته باشد.
قلم را که به دست میگیری، «من» و «تو» و «او» از بین میروند، خدا میماند و خدا و خدا.
قلم را که به دست میگیری، طعنه زنی و کینه توزی، آبشان با عاشقی در یک جو نمی رود.
قلم به دست پاکباز، بدی های از پیش تعیین شده دیگران را به رُخشان نمیکشد؛ چرا که خود را نیز از بدی بری نمیداند؛ امّا بی بغض و بی غرض انتقاد میکند و از انتقادهای بی بغض و بی غرض دیگران نیز استقبال.
او خود را سردمدار خوبی ها نمی نامد، امّا به دنبال خوبی گشتن را سرلوحه زندگی اش می داند.
امید که همه آنانی که به سرچشمه خوبی و خوب بودن رسیده اند، دیگر تشنه کامان حقیقت جو را با عطش ناشی از ندانستن، تنها نگذارند و همه آنانی که اندیشه شان ریشه در تعهّد و تخصّص توأمان دارد، دیگران را نیز با اندیشه بیریشه شان رها نکنند. آمین!
در این مطلب گلچینی از سه انشا درباره قلم را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم که امیدواریم از مطالعه این نگارش ها نهایت بهره را برده باشید و مورد توجه تان قرار گرفته باشند.