تحریریه زندگی آنلاین : مدیرکل جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: زنانه شدن سالمندی در کشور آغازشده و باید دستگاههای حمایتی بهدرستی برای مواجهه با این پدیده تبیین شود.
حامد برکاتی گفت: جمعیت کشور به سمت پیری حرکت میکند و با توجه به اینکه امید به زندگی در زنان بیش از مردان بوده و بانوان بعد از طلاق کمتر ازدواج مجدد دارند، دوران تنها بودن و سالمندی آنها بیشتر خواهد بود و از هماکنون پدیده زنانه شدن سالمندی آغازشده و اگر دستگاههای حمایتی بهدرستی تبیین نشود، مشکلات زیادی خواهیم داشت.
وی اظهار داشت: مردان به دلیل مرگهای زودهنگام ازجمله حوادث ترافیکی عمر کمتری میکنند و طول عمر زنان سه تا چهار سال بیش از آنها است و در جامعه امروزی با توجه به اینکه فرزند آوری کمتر شده، در دوران سالمندی مشکلات زیادی خواهند داشت و تنها خواهند بود. برکاتی بابیان اینکه نرخ باروری در کشور 1/7 است درحالیکه باید 2/1 باشد تا جمعیت حفظ شود، تأکید کرد: شیوع پوکی استخوان به دنبال فقیر شدن استخوانها، گسترش سرطان سینه که در استانهای کشور بهصورت یکسان است، برای سلامت زنان در دوران سالمندی خطرناک بوده و باید زنان از وضعیت سلامت خودآگاه شوند تا دوران سالمتری را در دوران پیری طی کنند.
وی بابیان اینکه خدمات و امکانات زیادی باید در جهت ارتقای سلامت سالمندان فراهم شود، گفت: بروز مشکلاتی ازجمله کمبودهای تغذیهای و بهتبع آن وضعیت ضعف جسمانی و کاهش قوای بدنی طبیعی در سن سالمندی از دیگر مصائب و مسائلی است که زندگی سالمند را نشانه گرفته و تحتفشار قرار میدهد.
بیشتربخوانید:
وی با اشاره به اینکه تمام توان یک سالمند برای حمایت مالی و معنوی از خانواده و فرزندان به کار گرفته میشود ، افزود: این در حالی است که بهطورمعمول حمایت مالی و برخورداری مالی سالمندان بهمراتب کمتر از دوره گذشته زندگیشان است پس باید با جدیت بیشتر به این مسئله نگاه کرد .
فرهنگسازی لازم درزمینهٔ جایگاه سالمندان و توانمندیهای آنان در جامعه ما صورت نگرفته گرچه در فرهنگ ایرانی و دینی بر جایگاه و احترام بزرگتر بسیار تأکید شده است اما این آموزهها باید به شکل عینی و عملی در جامعه ترویج شود تا بتوان علاوه بر تأمین سلامت روح و روان سالمندان، آنان را درروند امور جمعی حفظ کرد و در فعالیتهای اجتماعی مشارکت داد.
بررسیهای مطالعات در این زمینه حاکی از این است که سالمندی در حال زنانه شدن و تعداد زنان سالمند خودسرپرست در حال افزایش است. به همین دلیل نیاز به سیاستگذاریهای اجتماعی و فرهنگی و توجه به منابع در اختیار سالمندان بیشتر احساس میشود. سالمندی در حال زنانه شدن است. چراکه بررسیهای جهانی نشان میدهد که امید به زندگی زنان بهطور متوسط 4.5 سال بیشتر از مردان است و تعداد زنانی که در گروه سنی سالمند قرار دارند، به نسبت قابلتوجهی بیشتر از مردان سالمند است. این الگوی سالمندی نشان میدهد که احتمال بیوه یا مجرد بودن زنان سالمند نسبت به مردان بیشتر است.
بیشتربخوانید: