سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
تأکید بر تجمعات اعتراضی به جای بررسی راه های حل مشکلات مردم!
افشین حبیبزاده، فعال اصلاحطلب و عضو شورای شهر تهران، اخیرا در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا گفته است: آزادی اجتماعات از نمادهای دموکراسی و شاخص مهم یک جامعه مدنی پویا و اثرگذار است، همچنین آزادی اجتماعات یکی از اساسیترین مولفههای مشارکت سیاسی آحاد جامعه است مردم با اجتماع چه به صورت تشکیلاتی و چه به صورت غیرتشکیلاتی یعنی حتی بدون عضویت در سازمان یا تشکیلات متبوع، مطالبات خود را به عرصه عمومی میآورند و ضمن طرح آن خواستار رسیدگی نمایندگان خود در پارلمان یا دولت و یا حتی تظلمخواهی از دستگاه قضایی میشوند.
او می افزاید: هر چقدر حکومتها پذیرای اجتماعات مردمی باشند و موانع کمتری برای اجتماع ایشان وجود داشته باشد، آن حکومت دموکراتیکتر است البته تجمعات به عنوان یک رفتار مدنی شناسایی میشود، پس نباید مخل نظم عمومی به عنوان مثال تخریب اموال و اضرار به غیر شود البته جوامع مختلف مقرراتی را نیز در این خصوص وضع میکنند؛ به عنوان مثال در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران عدم حمل سلاح و رعایت مبانی اسلام مقرر شده است.[1]
*سخنان آقای حبیب زاده در بادی امر، حرف های یک فعال سیاسی راجع به مقوله "اجتماعات و اعتراضات" به نظر می رسد.
اما سوال و تأمل مهمتری نیز در قبال این سخنان وجود دارد و آن اینکه چرا در هنگامه ای که مشکلاتی مثل گرانی و نبود نظارت بر بازار، مردم و نظام اسلامی را با مشکلاتی جدی مواجه کرده است؛ به جای شنیدن راه حل مشکلات از سوی این افراد؛ شاهد تأکید آنها بر "اعتراض خیابانی" هستیم!؟
آیا این تأکید بیموقع و حتما بدموقع، نشانی از مأموریت سازمانی_طیفی آقایان و تقلای آنها برای بروز حتمی تجمع خیابانی علیه نظام اسلامی نیست!؟
پاسخ این سوال را بر عهده مخاطبان می گذاریم...
***
تأکید شاگرد منتظری بر مباحثه پیرامون اختیارات ولی فقیه!
محمد سروش محلاتی، که رسانه های اصلاح طلب گاهی از او با عنوان آیت الله، گاهی حجت الاسلام و گاهی استاد یاد می کنند اخیراً در بخشی از یک مصاحبه با شفقنا در کنار اشاره به حضور خود در درس مرحوم منتظری گفته است:
"ما در بررسی مسائل مستحدثه با برخی محدودیت ها هم مواجه هستیم مثلا مبنای حل فقهی بسیاری از مسائل جدید در تبیین قلمرو اختیارات مقام ولایت است و ورود به اینگونه مسایل احیانا دشوار است. مثلا آیت... میرزا علی فلسفی وقتی در حوزه مشهد می خواستند این بحث را تدریس کردند به ایشان پیغام دادند که وارد آن نشوند. آیت... وحید خراسانی هم که به این بحث رسیدند آن را مسکوت گذاشتند و حذف کردند! الان تقریرات مباحث معاملات ایشان که به چاپ رسیده از این جهت ناقص است. هر که که در قلمرو وارد شود اگر نظری غیر از نظرات رسمی در نظام داشته باشد با اتهاماتی مواجه می شود بنابراین بسیاری از بزرگان سکوت در این مباحث را ترجیح می دهند."[2]
*این اظهار نظر سروش محلاتی در حالی است که وقتی مقام معظم رهبری بر ترویج "کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها" تأکید دارند؛ تکلیف حوزه و استادان حوزه برای نظریه پردازی در همه حیطه ها مشخص است.
چه اینکه بر مبنای دریافتی عقلایی که از مواضع امامین انقلاب اسلامی وجود دارد؛ حوزه علمیه باید در عرصه نظریه پردازی و مباحثه در همه زمینه ها؛ پیشقراول مردم و نظام اسلامی باشد.
از طرفی مسئله اینجاست که شاهدیم کسانی مثل شخص آقای "محمد سروش محلاتی"، مدعای لزوم ورود به مبحثی مثل "اختیارات ولی فقیه" را دارند... کسانی که در گفته هایشان اظهاراتی مثل مشکل عقلی نظام اسلامی و یا شبیه بودن نظام به حکومت اموی دیده می شود و در رویکردهایشان هم سیاه نمایی" به جای دفاع از نظام! [3]
جالب است که مردم بدانند سروش محلاتی در حالی مدعای لزوم بحث پیرامون اختیارات ولی فقیه را دارد که زمانی اینطور گفته بود که عده زیادی در حوزه علمیه طرفدار حکومتی هستند که شریعت را اجرا کند ولو اینکه ولی فقیه در رأس آن نباشد!
در مسئله سیاست و بصیرت همانطور که اهمیت سوال زیاد است البته اهمیت پرسش کننده در مقام رجل سیاسی نیز فوق العاده زیاد است و همواره باید کارنامه رجال سیاسی از سوی مخاطبان و خوانندگان محل تأمل و تدقیق باشد.
***
صحبتهای قالیباف درباره توهینکنندگان به حاج قاسم
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و همرزم شهید سلیمانی طی سخنانی در جمع اعضای ستاد مردمی دومین سالگرد بزرگداشت آن شهید گفته است: رفتارهای بسیار تند و تلخی که حتی مقابل خود شهید با او میشد، هیچ اثری بر روی ایشان نداشت؛ حاج قاسم برای انقلاب و مردم هم خون و آبرو داد و هم خون دل خورد.
به گزارش ایرنا، او می افزاید: یکسال قبل از شهادت ایشان، افرادی که در قد و قواره این مباحث نبودند، به ایشان توهین میکردند، اما امروزه نانش را میخورند.
قالیباف با بیان اینکه فرهنگ شهید سلیمانی عقل و عدل است، گفت: شخصیت شهید سلیمانی را باید در مکتب امام دید؛ امام، خدا و مردم را باور داشت و شهید سلیمانی نیز این گونه بود و با تمامی وجودش سنت های الهی و ولی خود را قبول و به این موضوع ایمان داشت.[4]
*آنچه که قالیباف بعنوان نزدیک ترین فرد به شخص شهید سلیمانی بیان داشته محل اقتراح است و مردم حتما باید توهین کنندگان به حاج قاسم را بشناسند...
اینکه کسانی باشند که آن شهید عزیز را حتی در ایام حیاتش آماج توهین قرار داده باشند و امروز نیز از مناصب عمومی ارتزاق می کنند؛ محل سوال و تأمل جدی است.
***
1_https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1172857
2_ https://fa.shafaqna.com/?p=1284930
3_ mshrgh.ir/1311791
4_ irna.ir/xjGZMS