ماهان شبکه ایرانیان

مجلس قوانین مصوب دوره مصدق را لغو کرد؛نماینده ملایر: نسخ این قوانین مهم است یا موسسه آرمان؟

الغای قوانین زائد و منسوخ موضوعی است که از دیروز- سه شنبه؛۱۶ خرداد- در دستور کار مجلس قرار گرفته است. با وجود مخالفت برخی از نمایندگان مبنی بر بی‌فایده بودن این کار، مجلس اما با همان فرمان دیروز به ادامه بررسی موضوع پرداخت.

به گزارش خبرآنلاین؛ بعد از آنکه در جلسه دیروز 584 قانون زائد از تاریخ 18 شهریور ماه 1285 تا 30 اسفند ماه 1309 حذف شد، مجلس حذف 537 قانون زائد از سال 1310 تا 1328 را نیز امروز پیگیری کرد.

نادر قاضی‌پور که به مخالف ثابت این طرح تبدیل شده است، همچون جلسه دیروز به عنوان اولین مخالف زبان به سخن گشود. در جلسه دیروز مخالفت قاضی پور با این طرح  به «بگو و مگو» میان او و علی لاریجانی رئیس مجلس تبدیل شد و لاریجانی تلاش کرد تا موضوع را برای نماینده ارومیه شفاف کند. اما در دومین جلسه بررسی این طرح، وقتی قاضی‌پور زبان به تکرار مخالفت‌هایش گشود، مسعود پزشکیان که ریاست مجلس را برعهده داشت، بدون اظهار نظری از صحبت‌های او عبور کرد.

در این میان، سید مصطفی ذوالقدر نماینده مردم جاسک به موافقت با این لغو قوانین پرداخت. او برای دفاع از این الغای قوانین گریزی به تجربه حضورش در مجلس دوم و سوم زد و گفت: من در مجلس دوم و سوم بودم همان زمان قیام و قعود داشتیم یعنی وقتی می خواستیم رای بگیریم باید نماینده ها از جایشان بلند می شدند و منشی‌ها افرادی که ایستادند را می شمردند و البته گاهی هم اشتباه می کردند، حالا من این سئوال را دارم که آیا ما هنوز باید بر آن اساس می ماندیم؟ برخی قوانین برای گذشته هستند و نیاز است که آنها را تغییر دهیم.

در کنار این موافقت و مخالفت ها، احد آزادی خواه نماینده مردم ملایر از بعد دیگری به مخالفت با این طرح پرداخت. او این الغای قوانین را جز اولویت‌های کاری مجلس ندانست و با لحنی انتقادی خطاب به هیئت رئیسه گفت: قانون اگر موضوع و زمانش منقضی شود، دیگر نیاز به بررسی آن نیست. آیا واقعا در کشور موضوع مهم تری نداریم و مجلس نمی تواند مشکلات مهم تر مردم را بررسی کند. مسئله امروز موسسه آرمان که فاجعه می آفریند و اینکه 45 میلیارد تومان در یک شهرستان کوچک پول مردم سرگردان است، مهمتر نیست؟ ما باید دستور جلسه را به شکلی ترتیب دهیم که اولویت های مردم را در نظر بگیریم.

سرانجام پس از اتمام اظهارنظرهای مثبت و منفی در مورد این قوانین زائد که بیشتر تکرار صحبت‌های دیروز نمایندگان بود، اهالی خانه ملت با طرح الغاء برخی قوانین از تاریخ 1/1/1310 تا 29/12/1328  موافقت کردند.

البته این نقطه پایان بررسی الغای قوانین نبود، چه آنکه بعد از قوانین سال های 1310 تا 1328، نوبت به قوانینی رسید که در زمان نخست وزیری مصدق تصویب شده بود.

همچون روال قبلی بعد از بیان صحبت‌های تکراری مخالفان و موافقان، نمایندگان به الغای قوانین از تاریخ 1/1/13329 تا 30/7/1336 رأی مثبت دادند.

27217

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان