ماهان شبکه ایرانیان

مانور نظامی روسیه و بلاروس نشانه چیست؟

بوی خوش از اوضاع جهان نمی‌آید

دنیای اقتصاد : بحران اوکراین آیا با شروع مانور نظامی روسیه و بلاروس بالا خواهد گرفت؟ جواب این سوال را می‌توان در واکنش کی‌‌یف به این مانور یافت

در مسکو، وزیر امور خارجه روسیه، سرگئی لاوروف، دیپلمات ارشد روسیه، ارزیابی تیره‌‌ای از تلاش‌‌های دیپلماتیک با هدف جلوگیری از حمله تمام‌عیار روسیه ارائه کرد ولی با این حال گفت‌وگوهای خود با همتای انگلیسی‌‌اش را تحت عنوان گفت‌وگوی «شخص لال با ناشنوا» رد کرد. ولادیمیر پوتین، رئیس‌‌جمهوری روسیه هم کمی آشتی‌‌جویانه‌‌تر صحبت کرد و به خبرنگاران گفت مذاکرات با غرب بر سر درخواست‌های روسیه برای تغییر ساختار امنیتی اروپای شرقی ادامه دارد. او گفت روسیه در حال آماده کردن پاسخ‌‌های کتبی به ایالات متحده و ناتو است و افزود قصد دارد در روزهای آینده با امانوئل مکرون، رئیس‌‌جمهوری فرانسه، تلفنی صحبت کند. اما تشدید فعالیت نظامی روسیه در شمال، شرق و جنوب اوکراین رنگ و بوی نامطبوعی به تقلاهای دیپلماتیک داد. در بلاروس، همسایه شمالی اوکراین و نزدیک‌‌ترین متحد بین‌المللی روسیه، جت‌‌های جنگنده روسی گشت‌‌زنی هوایی را آغاز کردند و سامانه‌های دفاع هوایی قدرتمند اس-400 روسیه در نزدیکی مرز اوکراین مستقر شدند. همزمان وزارت دفاع روسیه گفت: تفنگداران دریایی روسیه که معمولا در شرق سیبری مستقر هستند - بیش از 2500 مایل دورتر-  جنگ شهری را تمرین می‌کنند. از طرفی در سواحل جنوب شرقی اوکراین، در دریای سیاه و دریای آزوف، روسیه در حال آماده‌‌سازی برای برگزاری مانورهای دریایی در مقیاس بزرگ است که موجبات اعتراض اوکراین را از طریق مسدود کردن مسیرهای کشتی‌‌های تجاری فراهم کرد.

در حالی که تنش‌‌ها در شرق اروپا افزایش یافته است، پس از روزها دیپلماسی شدید بر سر بحران اوکراین، رهبران فرانسه، آلمان و لهستان در هفته‌‌ای که گذشت گفتند هدف اصلی آنها حفظ صلح در اروپا است، اما به روسیه درباره عواقب ناگوار در صورت تهاجم بیشتر به اوکراین هشدار دادند. اولاف شولتز، صدراعظم آلمان روز سه‌شنبه در برلین گفت: «ما یک هدف مشترک داریم. حفظ صلح در اروپا با دیپلماسی و پیام‌های روشن و آمادگی مشترک برای اقدام مشترک.» اما او تصریح کرد که اگر هزینه صلح زیاد شود، دیگر نباید به آن تن داد. شولتز، یک روز پس از دیدار با بایدن در واشنگتن، تصریح کرد: «نقض بیشتر تمامیت ارضی و حاکمیت اوکراین غیرقابل قبول است و به عواقب گسترده‌‌ای برای روسیه، از لحاظ سیاسی، اقتصادی و مطمئنا راهبردی منجر خواهد شد.» بوریس جانسون، نخست‌‌وزیر بریتانیا هم روز پنج‌شنبه با تاکید بر تعهد بی‌‌چون و چرای انگلیس به ناتو، قول حمایت نظامی بیشتر از این ائتلاف را داد و گفت فکر می‌کند روسیه هنوز تصمیمی برای حمله به اوکراین نگرفته است، اما هشدار داد که خطرناک‌‌ترین لحظه بحران به سرعت در حال نزدیک شدن است. جانسون در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست ناتو در دفتر مرکزی در بروکسل گفت: «این احتمالا خطرناک‌‌ترین لحظه است، من می‌توانم بگویم، در طول چند روز آینده، در بزرگ‌ترین بحران امنیتی در اروپا، روبه‌رو خواهیم شد.» جانسون سپس از آنجا به ورشو پرواز کرد تا با آندری دودا رئیس‌‌جمهوری لهستان، گفت‌وگو کند و به گفته دفتر جانسون، آنها درباره نیاز به تحریم در صورت تهاجم روسیه به توافق رسیدند. داونینگ استریت پس از نشست خود در بیانیه‌‌ای گفت: «نخست‌‌وزیر بر لزوم ارائه یک صدای متحد از سوی متحدان ناتویی در برابر خصومت مداوم روسیه تاکید کرد.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان