ماهان شبکه ایرانیان

چند حدیث در مورد قیامت با محتوای عرفانی

در مورد قیامت احادیث فراوانی گفته شده است که در این مقاله قصد داریم گلچینی از حدیث درباره قیامت را گردآوری کنیم و در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

چند حدیث در مورد قیامت با محتوای عرفانی

همانطور که می دانید قیامت روزی می باشد که بنابر آموزه های اسلام همه انسان ها به خواست الهی به منظور محاسبه اعمالی که در دنیا انجام داده اند در پیشگاه پروردگار جمع خواهند شد که در مورد این روز احادیث زیادی گفته شده است که بهتر است تا پایان مطلب حدیث درباره قیامت همراه ما باشید.

احادیث زیبا در مورد قیامت

  •  تصفیه آب خانگی
  •  بلیط کیش

حدیث درباره قیامت با مفاهیم زیبا و دلنشین

در مورد قیامت احادیثی زیادی وجود دارد که در این مقاله مجموعه ای از چند حدیث درباره قیامت را گرد آوری کرده ایم و در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم تا آن را مطالعه کنید.

حدیث در مورد قیامت با مفاهیم ناب

احادیث ناب و زیبا در مورد قیامت

پیامبر صلى الله علیه و آله :

یُؤتى بِاَحَدٍ یَومَ القیامَهِ یوقَفُ بَینَ یَدَىِ اللّهِ وَ یُدفَعُ إِلَیهِ کِتابُهُ فَلایَرى حَسَناتِهِ فَیَقولُ: اِلهى لَیسَ هذا کِتابى فَاِنّى لا اَرى فیها طاعَتى! فَیُقالُ لَهُ: اِنَّ رَبَّکَ لا یَضِلُّ وَ لایَنسى ذَهَبَ عَمَلُکَ بِاغتیابِ النّاسِ ثُمَّ یُؤتى بِآخَرَ وَ یُدفَعُ اِلَیهِ کِتابُهُ فَیَرى فیهِ طاعاتٍ کَثیرَهً فَیَقولُ: اِلهى ما هذا کِتابى فَاِنّى ما عَمِلتُ هذِهِ الطّاعاتِ فَیُقالُ: لاَنَّ فُلانا اغتابَکَ فَدُفِعَت حَسَناتُهُ اِلَیکَ؛

روز قیامت فردى را مى آورند و او را در پیشگاه خداوند نگه مى دارند و کارنامهاش را به او مى دهند، اما حسنات خود را در آن نمى بیند. عرض مىکند: الهى! این کارنامه من نیست! زیرا من در آن طاعات خود را نمى بینم! به او گفته مى شود: پروردگار تو نه خطا مىکند و نه فراموش. عمل تو به سبب غیبت کردن از مردم بر باد رفت. سپس مرد دیگرى را مى آورند و کارنامه اش را به او مى دهند. در آن طاعت بسیارى را مشاهده مى کند. عرض مى کند: الهى! این کارنامه من نیست! زیرا من این طاعات را بجا نیاوردهام! گفته مى شود: فلانى از تو غیبت کرد، حسنات او به تو داده شد.

جامع الاخبار(شعیری) ص 147

*****

امام باقر علیه السلام:

إِنَّمَا یُدَاقُّ اللَّهُ الْعِبَادَ فِی الْحِسَابِ یَوْمَ الْقِیَامَهِ عَلَى قَدْرِ مَا آتَاهُمْ مِنَ الْعُقُولِ فِی الدُّنْیَا

خدا در روز قیامت نسبت به حساب بندگانش به اندازه عقلی که در دنیا به آنها داده است باریک بینی می کند.

محاسن ج1 ، ص195 – کافی(ط-الاسلامیه) ج1 ، ص 195

*****

پیامبر صلى الله علیه و آله :

وَ مَن شَهِدَ شَهادَهَ حَقٍّ لِیُحیِىَ بِها حَقَّ امرِىءٍ مُسلِمٍ اَتى یَومَ القیامَهِ وَ لِوَجهِهِ نورٌ مَدَّ البَصَرِ تَعرِفُهُ الخَلایِقُ بِاسمِهِ وَ نَسَبِهِ ؛

کسى که براى زنده کردن حق یک مسلمان، شهادت حقّ بدهد، روز قیامت در حالى آورده مى شود که پرتو نور چهره اش، تا چشم کار مى کند دیده مى شود و خلایق او را به نام و نسب مى شناسند.

کافى(ط-الاسلامیه) ج 7، ص 381

*****

امام رضا علیه السلام:

مَـن فـرّج عن مـومـن فـرّج الله عَن قَلبه یـَوم القیامه؛

هر کس اندوه و مشکلى را از مومنى بر طرف نماید خداوند در روز قیامت انـدوه را از قلبش بر طرف سازد.

کافی(ط-الاسلامیه) ج2 ، ص 200

*****

پیامبر صلى الله علیه و آله :

فانّ احدکم اذا مات فقد قامت قیامته یرى ما له من خیر و شر

هرگاه یکى از شما بمیرد، قیامتش برپا مى شود و خوبى ها و بدى هاى خود را مى بیند.

ارشادالقلوب(ترجمه ی سلگی) ج1 ، ص 64

*****

حدیث درباره قیامت

احادیث در مورد قیامت با مفاهیم زیبا

امام حسین علیه السلام:

لا یأمَن یومَ القیامَهِ إلاّ مَن خافَ الله فِی الدُّنیا؛

کسی در قیامت در امان نیست مگر کسی که در دنیا ترس از خدا در دل داشت.

مناقب آل أبی طالب علیهم السلام(ابن شهرآشوب) ج 4، ص 69

*****

پیامبر صلى الله علیه و آله :

اَوَّلُ ما یوضَعُ فى میزانِ العَبدِ یَومَ القیامَهِ حُسنُ خُلقِهِ؛

نخستین چیزى که روز قیامت در ترازوى اعمال بنده گذاشته مى شود، اخلاق خوب اوست.

قرب الإسناد(ط-الحدیثه) ص 46، ح 149

*****

«مولی امیرالمؤمنین علیه‌السلام»:

لَیسَ بِمُؤمِنٍ مَن لَم یَهتَمَّ بِاِصلاحِ مَعادِهِ!

کسی که در بند اصلاح معاد و آخرت خود نباشد، مؤمن نیست!(فهرست غرر، ص 6)

*****

«پیامبر گرامی اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم»:

شَرُّ النّاسِ مَن باعَ آخِرَتَهُ بِدُنیاهُ وَ شرٌّ مِن ذلِکَ مَن باعَ آخِرَتَهُ بِدُنیا غَیرهِ!

بدترین مردم آن کسی است که آخرت خود را به دنیای خود بفروشد و بدتر از او آن کسی است که آخرت خود را به دنیای دیگری بفروشد! (لئالی‌الاخبار، ج 5، ص ٩5)

*****

حدیث درباره قیامت

احادیث زیبا و ناب درباره قیامت

«امام جعفرصادق علیه‌السلام»:

اِنَّ فی‌القِیامَهِ خَمسینَ مَوقِفاً کُلّ مَوقِفٍ مِثلَ اَلفِ سَنَهٍ مَمّا تَعُدوُّنَ!

روز قیامت پنجاه منزلگاه و ایستگاه حسابرسی دارد که هر منزلگاهی هزار سال به حساب سال‌های دنیا طول خواهد کشید! (سفینه، ج ٢، ص 455)

*****

امام سجاد(ع):

فَتَنبُتُ اَجسادُ الخَلائِقِ کَما یَنبُتُ البَقلُ فَتَتَدانی اَجزاؤُهُم الّتی صارَتْ تُراباً بَعضُها الی بَعضٍ بِقُدرَهِ العَزیزِ الحَمید.

در آن هنگام بدن‌های خلق‌الله همانند گیاه که از زمین می‌روید (از خاک) روئیده می‌شوند و اجزای خاک‌شده آن‌ها به قدرت خدای حمید توانا با یکدیگر آمیخته شده به هم پیوند می‌خورد. (لئالی‌الاخبار، ج 5، ص 6٠)

*****

«امام موسی‌کاظم(علیه‌السلام)»:

لا تَزُولُ قَدَما عَبْدٍ یَوْمَ القِیامَهِ حَتّی یُسْأَلَ عَن اَرَبع: عَنْ عُمِرَهِ فیما أَفْناهُ وَ شَبابِهِ فیما أَبْلاهُ وَ عَنْ مالِهِ مِنْ أَیْنَ کَسَبَهُ وَ فیما أَنفَقَهُ؟ وَ عَنْ حُبِّنا اَهلَ البَیْتِ.

بنده در روز قیامت قدمی از قدم برنمی‌دارد تا از چهار چیز از او بازخواست شود: عمر خود را در چه راهی به پایان رسانده، جوانیش را در کجا سپری نموده، مالش را از چه راهی به دست آورده و در کجا به مصرف رسانده؟ و دیگر از ولایت و محبت ما اهل بیت است. (بحار، ج ٧، ص ٢٨٩)

******

حدیث زیبا درباره قیامت

احادیث در مورد قیامت

«امام زین‌العابدین(علیه‌السلام)»:

وَ ذلِکَ یَومٌ لاتُقالُ فیهِ عَثْرَهٌ ولاتُؤخَذُ مِن اَحَدٍ فِدیَهٌ وَ لاتُقْبلُ مِن أَحَدٍ مَعذِرَهٌ ولالِأَحَدٍ فیه مُستَقبَلُ تَوبهٍ.

روزی است که دیگر هیچ‌گونه لغزشی قابل گذشت نیست، از هیچ‌کس تاوان و فدیه و عذرخواهی پذیرفته نمی‌شود و احدی دیگر امیدی به (قبول) توبه‌اش نخواهد داشت. (بحار، ج ٧، ص 6١)

*****

«امام محمدباقر(علیه‌السلام)»:

وَ اللهِ لَنشفَعَنَّ فی‌المُذْنِبینَ مِن شیعَتِنا حَتّی یَقولَ اَعداؤُنا… فَما لَنا مِن شافعینَ وَلا صدیقٍ حمیم!

به خدا قسم در آن روز گنهکاران شیعیانمان را شفاعت خواهیم کرد آنچنان که دشمنان ما خواهند گفت ما (چرا) نه شفاعت‌کننده‌ای داریم و نه دوست صمیمی (که به داد ما برسدِ!) (لئالی‌الأخبار، ج 4، ص ٣٢١

*****

«امام جعفرصادق(علیه‌السلام)»:

اِنّ اَهلَ جَهنَّمَ اذا دَخلوها هَوَوا فیها مسیرهَ سبعینَ عاماً (فَتَضْرِبُهُم زَفیرُها) فَاِذا بلغوا اعلاها قُمِعوا بِمقامِعَ مِن الحَدیدِ وَ أُعیدوا فی دَرَکِها!

اهل جهنم وقتی در آن سرنگون می‌شوند هفتاد سال با شتاب طول می‌کشد تا به قعر آن برسند. دو مرتبه زفیر جهنم آن‌ها را به بالا پرتاب می‌کند در آنجا هم گرزهای آهنین بر آن‌ها می‌کوبند و دیگر بار به همان ترتیب به قعر درک جهنم شتاب می‌کنند (و همین‌طور برای همیشه گونه‌های عذاب‌ها را خواهند چشید. خداوند ما و تمام شیعیان را از جهنم و عذاب غضبش ایمن و مصون بدارد). (لئالی‌الأخبار، ج 5، ص ١5٢)

******

مجموعه ای از چند حدیث در مورد قیامت

در صورت تمایل با کلیک بر روی حدیث می توانید احادیث مربوط به هر موضوع را مشاهده کنید.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان