دکتر / مهندس فریال عسگری
پزشک/ مهندس علوم و صنایع غذایی
تحریریه زندگی آنلاین : با آغاز فصل گرما، میل به شنا و آموزش دیدن آن و استفاده از استخرها در بین کودکان و والدین آنها بالا میرود، اما شنا کردن و نحوه آموزش آن نیز مانند هر تفریح و ورزش دیگری، نیازمند قوانین و احتیاطات مهم و جدی است، لذا کودکان هنگام شنا در استخر یا ساحل دریا و در تمام مدت شنا باید زیر نظر مستقیم والدین باشند.
بیشتربخوانید:
اما آنچه والدین باید بدانند
اصول ایمنی در مورد حمام و استخرهای بادی کوچک
آشنایی والدین با احیای قلبی – ریوی ضروری است.
دقت کنید که کلیه نکات ایمنی در مورد مکان آب بازی کودک رعایت شده باشد و موارد حفاظتی اطراف کامل و بینقص باشند.
در اغلب موارد اصول ایمنی در استخرهای شنا، حمامهای عمومی و نظایر آنها فراموش میشود. همواره این نکته را به خاطر داشته باشید: ((هر نوع آبی در هر جایی میتواند برای کودک خطرساز باشد)).
کودکان زیادی در چالههای آب (حوضخانه)، وان حمام و حتی کاسه توالتفرنگی خفه شدهاند. هرگاه کودک نزدیک آبی بازی میکند، به دقت از او مراقبت کنید و حتی برای چند ثانیه هم او را تنها نگذارید.
یکی از اشتباههای شایعتر کودکان در وان حمام یا استخرهای بادی خانگی برای پاسخ دادن به زنگ در یا تلفن است. به علاوه وقتی کودک در آب است، نباید از وسایل الکتریکی همچون سشوار یا فر مو و تیغ استفاده کرد. زمانی که به این وسایل احتیاجی نیست، آنها را دور از دسترس کودکان در کمدهای در بسته قرار دهید.
باید نکات زیر را همیشه مد نظر داشته باشید
- همیشه در صورت امکان، وان حمام و یا حوضها و استخرها را پس از استفاده خالی کنید.
- درجه حرارت آب باید نسبت به فصل سال مناسب باشد.
- هنگام استفاده از آب، تمام قفلها را از دربها بردارید و یا کلید یدکی را همواره در اختیار داشته باشید تا چنانچه کودک خود را حبس کرد، بتوانید او را نجات دهید.
- همیشه استخرهای بادی را بعد از استفاده خالی کنید و آن را در جایی قرار دهید که کودک در زمان بازی بدون نظارت شما نتواند آن را از آب پر کند.
بیشتر بخوانید:
اصول ایـــمنی در اسـتخرهای بزرگ و عمومی
حوضخانه و حتی استخرهای عمومی برای کودکان بسیار خطرناک هستند. هر چند والدین نسبت به ایمنی حفاظها معمولا ابراز اطمینان میکنند، اما هیچ چیز جایگزین حقیقت نمیشود. حقیقت این است که حتی با وجود بهترین حفاظها، باز تعداد کودکانی که در استخرها غرق شدهاند، بیش از هر نوع آب دیگری است.
چنانچه شما استخر یا حوضی در منزل دارید و یا به خانهای که دارای چنین امکاناتی است رفت و آمد میکنید، نکات زیر را به یاد داشته باشید:
کودک را حتی برای مدت کوتاه هم بدون مراقبت تنها نگذارید.
نظارت دقیق یکی از والدین هنگام شنا ضروری است و چنانچه در خانه استخر دارید، باید با اصول نجات غریق و احیای قلبی - ریوی آشنا باشید. حیاتیترین زمان برای فرد غرق شده همان چند دقیقه اول پیش از رسیدن نیروهای امداد است. والدینی که با عمل احیا آشنایی دارند، باید خیلی سریع به این کار بپردازند.
هنگامی که از استخر استفاده نمیشود در ورودی استخر را ببندید و آن را قفل کنید و حتی مسیر ورودی حیاط را هم باز نگذارید. هر چهار طرف استخر باید نرده و حفاظ داشته باشد. از علائم هشدار دهندهای که شبیه حیوانات است، بپرهیزید، چون باعث تشویق کودکان برای ورود به استخر میشود.
برای در استخر از قفلهای مطمئن استفاده کنید تا کودکان نتوانند آن را به راحتی باز کنند.
در ساحل دریا
در ساحل به دلیل خطر امواج بزرگ باید کاملا مراقب کودکان باشید. همیشه به همراه کودک خود شنا کنید و در حالی که نزدیک او هستید اجازه بازی را در کناره آب به او بدهید. پیش از استفاده از ساحل با ناجیان غریق مستقر در محل مشورت کنید. آنها میتوانند اطلاعات مفیدی درباره فشار بستر دریا، وضعیت شنهای ساحل و یا هر مسأله دیگر ساحل را در اختیار شما بگذارند. ممکن است جریان آب کودک را غفلتا به زیر آب بکشد و به همین علت باید به دقت او را زیر نظر داشت.
بیشتربخوانید:
آموزش شنا
بیشتر متخصصان کودکان، آموزش شنا را پیش از 3 سالگی توصیه نمیکنند، بنابراین درباره بچههای خیلی کوچک نباید دچار این توهم شویم که آنها توانایی شنا کردن را دارند. اگر بچههای کوچک یا شیرخوار به زیر آب فرو روند، از آنجا که نمیتوانند بین تنفس و بلع خود هماهنگی ایجاد کنند، مقداری از آب استخر را می بلعند. حتی بلع مقدار کمی آب هم برای این گروه سنی خطرناک است و علائم مسمومیت با آب را ایجاد میکند. اگر به کودک خود شنا میآموزید، برنامه را به گونهای ترتیب دهید که شبیه بازی باشد. به خاطر داشته باشید که کودکان زیر 3 سال را نباید به زیر آب فرو برد.