ماهان شبکه ایرانیان

اضطراب و افسردگی در کمین مردان

در حال حاضر فراوانی اضطراب و افسردگی در بین بزرگسالان و از جمله مردان جدی است، درباره اینکه چرا مردان تمایلی به صحبت درباره «سلامت روان» خود ندارند، باید گفت حفظ حرمت برای مردان مهم‌تر از این است

اضطراب و افسردگی در کمین مردان

دکتر غلامعلی افروز -  روانشناس

 

تحریریه زندگی آنلاین : در حال حاضر فراوانی اضطراب و افسردگی در بین بزرگسالان و از جمله مردان جدی است، درباره اینکه چرا مردان تمایلی به صحبت درباره «سلامت روان» خود ندارند، باید گفت حفظ حرمت برای مردان مهم‌تر از این است که با بیان مشکلات خود برخی افراد به آنها برچسب "اختلال روانی" بزنند. ازاین‌رو در صورت نیاز هم باید کریمانه و به‌صورت غیر مستقیم غربالگری بهداشت روان برای مردان انجام شود.

 

چرایی بی‌تمایلی مردان به صحبت درباره سلامت روان خود

در غربالگری بهداشت روان باید حرمت و کرامت تمام افراد از جمله مردان حفظ شود. مردان برای خود کرامتی قائل‌اند، احساس خود ارزشمندی دارند و این خدمات روانشناختی برای آنها باید کریمانه و مشفقانه و شفیقانه ارائه شود.  وی خاطر نشان کرد: نباید مردانی که درباره سلامت روان خود صحبت می‌کنند را افراد "مشکل‌دار" تلقی کرد چراکه تکریم مردان در خانواده مهم است و در صورت نیاز هم باید کریمانه و غیر مستقیم غربالگری بهداشت روانی انجام شود. در واقع حفظ حرمت برای مردان مهم‌تر از این است که با بیان مشکلاتی نظیر بی خوابی شبانه و... برخی افراد به آنها برچسب "اختلال روانی" بزنند و در این امر باید خیلی دقت کرد.

 بیشتربخوانید:

ورزش راهی برای کاهش افسردگی

وضعیت بهداشت روان مردان

در حال حاضر اضطراب، افسردگی، ضعف حافظه، آلزایمر و برخی اختلالات زیستی و فیزیولوژیکی مانند ضعف بینایی، ضعف شنوایی و مشکلات قلبی و عروقی بیشترین اختلالاتی هستند که مردان با آن مواجه‌اند. متاسفانه فراوانی اضطراب و افسردگی در بین بزرگسالان کشور یعنی هم زنان و هم مردان جدی است. بدون تردید سلامت تمام اقشار برایمان مهم است اما سلامت سنگربانان حیات خانواده یعنی مردان مهم‌تر است چراکه خانواده همانند باغ پر طراوتی است که مادرها باغبان و پدرها سنگربان امنیت و آرامش آن هستند.

پدران به عنوان سنگربان خانواده باید از خانه آرامش گرفته و در محل کار پویا باشند که در عین حال لازمه این پویایی سلامت زیستی، روانی، شناختی، اجتماعی و اقتصادی مردان است، گستره سن مردان و زنان به نسبت 50 سال گذشته افزایش پیدا کرده که از جمله پیامدهای این افزایش گستره سن که پر برکت، مفید و ارزشمند نیز است، مواجه شدن زنان و به‌ویژه مردان با برخی نارسایی‌های زیستی نظیر نارسایی‌های قلبی، تنفسی، سکته‌های مغزی، فلج‌های حرکتی، ضعف حافظه و ابتلا به اختلال آلزایمر و... است. از این‌رو در این شرایط اختلالات روانشناختی، زیستی و ارتباطی برای همگان جدی است و همگان و به‌خصوص مردان بزرگسال نیازمند دریافت خدمات و مداخلات روانشناختی برای پیشگیری از این نارسایی‌های زیستی هستند.

تأثیر پویایی زندگی در کاهش ابتلا به افسردگی در مردان

اگر مردان از زندگی پویا بهره‌مند باشند کمتر به مشکلات و نارسایی‌هایی نظیر آلزایمر مبتلا می‌شوند. اگر ارتباطات آنها کم باشد، اهل مطالعه، صحبت کردن و تعاملات کلامی با نزدیکان نباشند در واقع بهره کافی از حوزه شناختی خود نبرده و چون حوزه شناختی آنها فعال نیست، قدرت حافظه و ارتباطات اجتماعی آنها با دیگران تقویت نمی‌شود و به نارسایی‌هایی نظیر آلزایمر دچار می‌شوند.

 بیشتربخوانید:

علائم و پیشگیری افسردگی کودک

 

چرایی افزایش ابتلا به آلزایمر در مردان

حدود 80 درصد افراد بالای 40 سال در «آهسته گام با نشانگان داون» دچار آلزایمر می‌شوند و سایر 20 درصد از میان این افراد که آلزایمر نمی‌گیرند هم دارای مهارت‌های حرکتی، کلامی، خواندن و نوشتن هستند، پیوندهای خانوادگی قوی‌تری دارند و در واقع پویا هستند. اما تنها 10 تا 15 درصد بزرگسالان عادی بالای 40 سال آلزایمر می‌گیرند چراکه این مردان بزرگسال دارای پویایی و نشاط و در حل مسائل پیشگام هستند و از هوش و حافظه خود برای تعاملات  فکری بیشتر استفاده کرده و سبک زندگی خوبی دارند. بنابراین افرادی که پویایی ندارند، از حافظه و تعاملات اجتماعی استفاده نمی‌کنند بیش از دیگران دچار آلزایمر می‌شوند.

مردان جوان در ابتلا به اختلالات یاد شده وضعیت بهتری دارند، در عین حال احساس نا امیدی در بین مردان سالمند و احساس ناامنی روانی در بین مردان جوان از جمله مشکلات اصلی روانشناختی این دو گروه از مردان است و در این راستا باید برای افزایش امید و امنیت این مردان تلاش کرد.

بیشتربخوانید:

آشنایی با اختلال افسردگی فصلی

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان