ماهان شبکه ایرانیان

جویشگرهای بومی روزانه ۷۰۰ هزار بازدید دارند

جویشگرهای بومی در حال حاضر به شکل روزانه میزبان ۷۰۰ هزار بازدید و حدود ۲۰۰ هزار پرس‌ و جو هستند. این گزارشی است که «علیرضا یاری»، دبیر شورای راهبری جویشگر بومی در گفتگوی جدیدش با ایسنا ارائه داده است.

جویشگرهای بومی روزانه 700 هزار بازدید دارند

جویشگرهای بومی در حال حاضر به شکل روزانه میزبان 700 هزار بازدید و حدود 200 هزار پرس‌ و جو هستند. این گزارشی است که «علیرضا یاری»، دبیر شورای راهبری جویشگر بومی در گفتگوی جدیدش با ایسنا ارائه داده است.

یاری در این رابطه می گوید: «فعالیت‌ های متنوعی تاکنون صورت گرفته است؛ به عنوان نمونه، علاوه بر اینکه تلاش شده تا با تمرکز بر حوزه‌ های رتبه‌ بندی و پردازش خط و زبان فارسی، کیفیت نتایج ارائه‌ شده مرتباً بهبود یابد، در راستای جلب هرچه بیشتر رضایت کاربران، خدمات جانبی و جذابی نظیر جویش خبر، چندرسانه­ ای و نقشه نیز به این جویشگرها اضافه شده است.»

یاری عنوان می کند که دستیابی به بازار بزرگی از کاربران در شرایط کنونی و با وجود رقبای قدرتمند غیربومی چندان ساده نیست و راه حل را در ارائه خدمات خاص به کاربران ایرانی می داند؛ خدماتی که در حال حاضر نمونه های بزرگ موتورهای جستجو در اختیار ایرانی ها قرار نمی دهند: «این موضوع علاوه بر تلاش همه‌ جانبه در حوزه فنی و بازاریابی، نیازمند خلق سرویس ­ها و خدماتی است که به عنوان مزیت رقابتی در برابر رقبای غیربومی قابل ارائه باشد. یکی از راه­ های دست یابی به این امر بررسی دقیق‌ تر نیاز خاص بومی و ضعف ­ها و کاستی­ های خدمات غیربومی است.»

وی همچنین خبر داد که تا کنون 50 میلیارد تومان بودجه به جویشگرهای بومی اختصاص داده شده است: «کل اعتباری که تا کنون در طرح جویشگر اعتبار داده شده است، حدود 50 میلیارد تومان است که تا کنون 30 میلیارد از این مبلغ هزینه شده است. سهم پارسی جو و یوز از این هزینه در حدود 2 میلیارد تومان و تامین زیرساخت پردازشی آنها بوده است.»

یاری اشاره می کند که بازار به دست آمده ی فعلی، چندان قابل توجه نیست، نیاز به توسعه بیشتر دارد و دست کم باید به چند میلیون جستجو برسد. وی راهکار این گسترش را سوق دادن سازمان های دولتی به استفاده از جویشگرهای بومی می داند.

رئیس پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات بر این باور است که جویشگرهای بومی می توانند سهم مستقیم و غیر مستقیم بالایی در زمینه اشتغال داشته باشند: «کوچکترین جویشگرهای بومی در دنیا بیش از 1000 نفر پرسنل دارند که خود نشان‌ دهنده اهمیت این خدمات در فضای مجازی و وسعت کاری است. از طرفی پتانسیل تبلیغات کسب و کاری در کشوری نظیر ایران در حدود 1000 میلیارد تومان است که فعلا از این بازار سهم بسیار کمی در کشور تحقق یافته است. بنابراین با توسعه جویشگرهای بومی این ظرفیت امکان اشتغال‌ زایی غیرمستقیم بالایی را ایجاد خواهد کرد. نظیر آنچه که امروز ما در پیام‌ رسان‌ ها مشاهده می‌ کنیم.»

یاری خبر می دهد که نمی توان در مدت زمانی کوتاه، انتظار داشت که جویشگرهای بومی به درآمدزایی برسند و ورود دولت و نهادهای حاکمیتی به این موضوع هم دقیقاً با توجه به همین موضوع صورت پذیرفته است. وی عقیده دارد که در آینده، موتورهای جستجوی بومی در ایران می توانند نوعی موتور محرکه صنعت IT کشور باشند، چرا که قدرت هدایت کسب و کارها و مشتریان خود را خواهند داشت و همین امر باعث ایجاد فرصت های شغلی بیشتر می شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان