پروژه های برجسته: خانواده امینی در آپارتمانی در شهر آمل زندگی میکنند. جایی که این خانواده 4نفره سکونت دارند این روزها صاحب چهره جدیدی شده است. علاقه ایشان به سبک مراکشی شروعی شد برای اینکه بازسازی منزل شان به سمت سبک مراکشی جهت پیدا کند. برای معرفی بیشتر این سبک و نحوه پیادهسازیاش بر آن شدیم تا خانواده امینی را پیدا کنیم و از نزدیک منزلشان را ببینیم. با چیدانه همراه باشید تا به منزل این خانواده عزیز در آمل سری بزنیم و با جزییات طراحی آن از زبان معمار پروژه بیشتر آشنا شویم.
مشخصات عمومی پروژه بازسازی منزل امینی
- موقعیت: آمل، مازندران، ایران
- معمار و طراح: شیما خسروی
- متراژ واحد: 300 مترمربع
- نوع پروژه: بازسازی
- کارفرما: دکتر امینی
- تاریخ شروع: آذر 91
- تاریخ پایان: خرداد 95
- عکاس: نگین کیانی
ایده اولیه طراحی چه بود؟
ایدهپردازی طراحی بازسازی منزل بنا به درخواست کارفرما ملهم از طراحیها و فضاهای مراکشی بود و تمام تلاش طراح پروژه این بوده که بهصورت خیلی نامحسوس و غیر مستقیم این تم و الگوپذیری اعمال شود؛ بنابراین از استفاده مستقیم از نقوش اسلامی و مراکشی پرهیز و تلاش شده تا با استفاده از نور و رنگ این نوع معماری به نمایش درآورده شود.
ویژگیهای خاص طراحی داخلی
در این پروژه تمامی لایتینگها و لوسترها طراحی شده و بهصورت سفارشی ساخته شدهاند. همینطور تمامی وسایل چوبی مثل میز بار، آینه و کنسول توسط طراح پروژه طراحی شده و به صورت آماده نبوده است.
همچنین یکی از ویژگیهای این پروژه بازسازی منزل استفاده از رنگهای تند ولی در عین حال آرامشبخش بود؛ رنگهایی که کمتر کسی ممکن است در این دهه از آنها استفاده کند و به نوعی استفاده از آنها در مبلمان ریسکپذیری به همراه داشت ولی همین رنگها بعد از اتمام پروژه نقطه قوت این طراحی شد و نظر هر بینندهای را جلب کرد. به طور کلی تمرکز در این پروژه روی خاص بودن جزییات، رنگ و آرامش بوده است.
نحوه ایجاد دکوراسیون به سبک مراکشی
طراح برای ایجاد این نوع دکوراسیون، از میزهای چوبی کندهکاری شده، فرش دستبافت، کوسنهای نرم و متعدد با پارچههای گوناگون و پردههای زیبایی به لطافت ابریشم با شرابههایی هماهنگ با رنگ دکوراسیون بهره برده است. همچنین رنگ دیوارها را مطابق دکوراسیون داخلی مراکشی، روشن در نظر گرفته و در قسمتهایی با استفاده از کاغذدیواری آبی زیبایی این دکوراسیون را تکمیل کرده است و در نهایت فضایی گرم و صمیمی را بهوجود آورده است.
نقطه عطف طراحی سالن پذیرایی
در بازسازی منزل بخش سالن پذیرایی، یک آینه و کنسول که توسط معمار پروژه طراحی شده جلوهگری میکند. قوس قاب آینه، شمعدانها و ساعت رومیزی روی کنسول همگی این طراحی را خاصتر میکنند. درست جلوی این کنسول زیبا حضور یک شزلون با پارچه آبی روشن که بیارتباط با رنگ کاغذدیواری سالن هم نیست، تکمیلکننده این دکوراسیون زیباست؛ انتخابی دقیق و هوشمندانه!
همینطور به قرینه درست روبهروی این کنسول زیبا قفسهای با الهام از معماری مراکشی به شکل قوس قاب آینه در کنار میز ناهارخوری روی دیوار نصب شده است. بهعلاوه لوستر نصب شده بالای میز ناهارخوری با آن حبابهای زیبا جلوهای کاملا شرقی در فضا ایجاد کرده و همانند الماسی در دکوراسیون خانه میدرخشد و توجهات را به سمت میز ناهارخوری جلب میکند.
گرم و صمیمی، دکوراسیون اتاق خواب
استفاده از رنگهای گرم و همزمان آرامشبخش در اتاق خواب اصلی یعنی اتاق خواب مادر کاملا مشهود است. تعادل و هماهنگی در این اتاق با بهکار بردن گلهای موجود در کاغذدیواری کنار تخت و بالای در کمد ایجاد شده است. همچنین انتخاب مناسب لوستر و دیوارکوبهای بالای تخت شکوه و زیبایی خاصی به اتاق بخشیده است.
اتاق دخترانه، از جنس صورتی
اتاق زیبای دختر نوجوان خانواده امینی با تم صورتی مملو از جزییات و وسایل دخترانه است. انتخاب پرده با تصویر یک دختر شاید خاصترین اتفاق این اتاق باشد یا استفاده بجا و درست از ستون و فرورفتگیهای دیوار که با نصب قفسه به فضایی دلنشین برای مطالعه و قرار دادن وسایل این خانم کوچک تبدیل شدهاند.
اتاقی با تم فوتبال برای پسر کوچک تر
در بازسازی منزل آخرین اتاق این خانه متعلق به پسر کوچک خانواده است که از شواهد موجود پیداست بچهای ورزشدوست است. دکور کردن اتاق او با تمی ورزشی، ایده بسیار خوبی بوده است. در این اتاق هم طبقه و قفسههایی روی دیوار تعبیه شده تا جوایز ورزشی او را که از مدرسه دریافت کرده و همچنین عکسهایش را ، روی آن طبقات به نمایش بگذارد.
برای اینکه بتوانید پروژه ی خود را در بخش پروژه های برجسته چیدانه با نام خودتان ثبت کنید کافی است، عکس پروژه و مشخصات خود را به تلگرام چیدانه 09035550148 ارسال کنید. اهالی فن چیدانه مکانی است که معماران و متخصصان حوزه ساخت و دکوراسیون داخلی می توانند عضو شده و پروژه های خود را به نمایش بگذارند. اگر شما هم صاحب کسب و کاری در این زمینه هستید، هر چه زودتر دست به کار شوید و پروژه ی خود را با مردم ایران به اشتراک بگذارید.
منبع: مجله منزل؛ نویسنده: نازنین کاسبی؛ تحریریه چیدانه