به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مرضیه شاهدایی» امروز (سه شنبه) در آیین امضای تفاهمنامه همکاری بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) افزود: امضای این تفاهمنامه می تواند به جذب سرمایه گذاری های جدید در این منطقه منجر شود و از نظر اشتغالزایی تحولی بزرگ را در سطح منطقه به دنبال داشته باشد.
به گفته وی، بر اساس تجارب به دست آمده در مناطق عسلویه و ماهشهر می توان هماهنگی و مشارکت بیشتری را برای حضور سرمایه گذاران صنایع پتروشیمی در منطقه پارسیان فراهم ساخت.
منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان با هدف استقرار و تولید چهار میلیون تن فولاد، 18 میلیون تن محصولات پتروشیمی و یک میلیون و 200 هزار تن آلومینیوم طراحی شده است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اضافه کرد: مشکلی برای تامین خوراک مورد نیاز برای واحدهای مستقر در پارسیان وجود ندارد و افزون بر خط لوله هفتم سراسری، چنانچه بتوان انشعابی را نیز از منطقه عسلویه برای این منطقه فراهم ساخت، می توان شرایط بهتری را از نظر تامین خوراک تامین کرد.
وی یادآوری کرد: به سبب تعدد طرح ها در این منطقه، تامین خوراک اتان محدودیت دارد و اولویت تامین خوراک با طرح هایی است که سرمایه گذاری مشترک دارند.
شاهدایی پیشنهاد کرد شیوه مالکیت زمین های منطقه پارسیان با توجه به تجربه به دست آمده در مناطق عسلویه و ماهشهر به صورت اجاره به شرط تملیک باشد و به این ترتیب شرایط لازم را فراهم سازد.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی تاکید کرد باید به موضوع تامین مسکن نیروی انسانی و رفاه اجتماعی کارکنان شرکت های منطقه نیز توجه و از تجارب پیشین بهره گیری شود، در عین حال شرکت ها باید رعایت اصول زیست محیطی را در صدر قرار دهند.
شاهدایی همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی و ایمیدرو را یک گام مثبت ارزیابی کرد و ابراز داشت: مدیریت و همکاری های مشترک می تواند مانع تکرار برخی تجربه های سالیان پیش در عسلویه و ماهشهر شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: باید تامین آب و برق را به طور همزمان در نظر گرفت. در بحث تصفیه پساب ها نیز باید صلاحیت شرکت های متقاضی با دقت بیشتری بررسی شود.
به گزارش ایرنا، بر اساس سیاست های برنامه چهارم توسعه از سال 1384 مطالعات مکانیابی استقرار صنایع «انرژی بر» برای جلوگیری از خام فروشی گاز طبیعی، تولید محصولات با ارزش افزوده بیشتر، تکمیل زنجیره تولید پتروشیمی و فولاد از مواد اولیه تا محصولات نهایی و افزایش صادرات غیرنفتی آغاز شد.
سهم انرژی مصرفی در هزینه های تمام شده محصول نهایی این صنایع، نسبت به دیگر عوامل تولید در مقایسه با صنایع دیگر بالاست و نقش تعیین کننده ای در قیمت نهایی محصول آنها از قبیل صنایع پتروشیمی، فولاد و آلومینیوم دارد.
منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان با مساحتی نزدیک به 10 هزار هکتار در 30 کیلومتری شرق عسلویه، در منتهی الیه غربی استان هرمزگان و مرز سه استان هرمزگان، بوشهر و فارس به عنوان گزینه های محل استقرار صنایع انرژی بر انتخاب شده است.
فراهم سازی سالیانه 6 هزارمگاوات برق و ساخت بندر پارسیان با ظرفیت تخلیه و بارگیری سالیانه 40 میلیون تن و تاسیسات آب شیرین کن که به 37 میلیارد و 400 میلیون دلار (1400 هزار میلیارد ریال) سرمایه گذاری بخش غیردولتی نیاز دارد، به عنوان ملزومات این منطقه پیش بینی شده است .
شاهدایی در جایگاه معاونت وزیر نفت و «مهدی کرباسیان» به عنوان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز (سه شنبه) تفاهمنامه همکاری میان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران را در ساختمان ایمیدرو امضا کردند که ساماندهی طرح های پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان را در دستور کار دارد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
@IRNAeco
https://t.me/irnaeco
اقتصام* 1559*1961* خبرنگار: حسین عضدی فسا** انتشار: مریم مسعود