تیروئید یک غده در گردن انسان می باشد که به شکل پروانه است که به تنظیم متابولیسم و انرژی بدن کمک می کند اما زمانی که بنا به دلایل مختلف تیروئید بیش از حد فعال باشد مقداری زیادی هورمون تیروکسین تولید می کند که پر کاری تیروئید گفته می شود و به دلیل اینکه این غده در فرایند رشد بدن و سوخت و ساز دخیل می باشد اگر در عملکرد آن اختلال ایجاد شود مشکلاتی زیادی را به همراه می آورد که در بین خانم بسیار شایع است.در این مقاله با روشهای درمان طبیعی پرکاری تیروئید آشنا می شوید.
آشنایی با درمان طبیعی پرکاری تیروئید
به منظور درمان پر کاری تیروئید می توانید از روش های خانگی استفاده کنید که در ادامه شما را با این روش های درمانی آشنا خواهیم کرد.
رژیم غذایی مناسب
یکی از بهترین روش های جلوگیری از پرکاری تیروئید استفاده از یک رژیم غذایی مناسب می باشد همچنین آب میوه های سبز مانند : کلم، اسفناج، و.. که به تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن کمک می کنند.
عسل و گردو
از دیگر روش های پیشگیری و یا درمان پرکاری تیروئید مخلوط عسل و گردو می باشد که از قدیم از این روش برای رفع پر کاری تیروئید استفاده می کردند.
عسل
از دیگر روش های خانگی جهت رفع پرکاری تیروئید استفاده از عسل طبیعی می باشد زیرا، دارای مقدار فراوانی اسید های چرب امگا 3 می باشد که به تنظیم هورمون تیروئید کمک می کند.
ریحان، رزماری و پونه کوهی
به منظور درمان پرکاری تیروئید باید از گیاهانی که خاصیت ضد التهابی دارند مانند : ریحان، پونه کوهی ورزماری استفاده کنید تا به بهبود عملکرد تیروئید کمک کند.
زنجبیل
زنجبیل به دلیل داشتن خواص ضد التهابی به عنوان یک روش موثر در درمان طبیعی پرکاری تیروئید محسوب می شود علاوه بر اینکه به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک می کند.
مصرف روی
مصرف روی باعث می شود بدن تان از انرژی غذا ها استفاده کند همچنین به بهبود سیستم ایمنی بدن در درمان پر کاری تیروئید کمک می کند، مواد غذایی که دارای روی می باشند عبارتند از: نخود، پودر کاکائو، قارچ، بادام هندی، تخم کدو حلوایی
توت ها
توت ها به دلیل اینکه سرشار از ویتامین ها و خواص آنتی اکسیدانی می باشند سبب درمان پر کاری تیروئید می شوند بنابراین انواع توت ها مانند : توت فرنگی، زغال اخته، تمشک به صورت روزانه به شکل خام مصرف کنید.
انگور فرنگی هندی (آملا)
از دیگر روش های درمان طبیعی پرکاری تیروئید انگور فرنگی هندی می باشد بنابراین مقداری از این انگور را له کنید سپس با عسل مخلوط و قبل از صبحانه مصرف کنید.
تخم گشنیز
تخم گشنیز دارای مواد معدنی می باشد که برای درمان پرکاری تیروئید گزینه بسیار مناسبی می باشد بنابراین دو قاشق غذا خوری تخم گشنیز را به یک لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید به مدت 15 تا 20 دقیقه بر روی حرارت کم بجوشد سپس صاف کنید و بعد از زمان ده دقیقه که کمی خنک شده به آن دو قاشق غذا خوری عسل اضافه کنید و صبح به صورت ناشتا میل کنید.
کلم پیچ
از دیگر روش های بهبود پرکاری تیروئید استفاده از کلم می باشد زیرا سبب کاهش تولید هورمون تیروئید می شود بنابراین آن را به صورت خام مصرف کنید همچنین می توانید به غذاهایتان اضافه و یا به شکل آب پز استفاده کنید.
گیاه دم شیر
از دیگر روش های درمان تیروئید پرکار استفاده از این گیاه می باشد علاوه بر این به پایین آوردن قند خون نیز کمک می کند بنابراین یک و نیم قاشق چای خوری از این گیاه را به یک فنجان آب جوش اضافه کنید سپس اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد و از صافی عبور دهید و سه بار در روز این چای را میل کنید.
گیاه فرنجمشک
یکی دیگر از گیاهانی که به درمان طبیعی پرکاری تیروئید کمک می کند گیاه فرنجمشک می باشد بنابراین دو قاشق غذا خوری گیاه فرنجمشک را به یک لیوان آب جوش اضافه نماید سپس اجازه دهید به مدت پنج دقیقه دم بکشد برای رسیدن به نتیجه مطلوب از این روش سه بار در روز استفاده کنید.
مصرف استرول های گیاهی
مصرف استرول های گیاهی موجود در روغن سویا، آجیل، ذرت، میوه و سبزیجات به کنترل پر کاری تیروئید کمک می کند.
علائم پر کاری تیروئید
- اضطراب
- کج خلقی
- نازک شدن تار های مو
- تغییرات در وزن
- کج خلقی
- سندوم روده تحریک پذیر
- افزایش حس بویایی
- ضربان قلب نامنظم
- تحمل نکردن گرما و گر گرفتگی در سن جوانی
- اسهال های مکرر
- خستگی شدید در بدن
- ورم پا
- خارش پوست
- غلظت خون
- پیش فعالی و بی قراری در تمام سنین
- کاهش خونریزی پریودی
- لرزش دست و انگشتان
- یبوست های سخت همراه با زخم شدن مقعد و خونریزی
- از دست دادن میل جنسی
- مشکلات باروری
علت پر کاری تیروئید
- مصرف بیش از حد ید
- گواتر
- ترشح غیر طبیعی هورمون های تحریک کننده تیروئید
- التهاب غده تیروئید
روش های پیشگیری از پرکاری تیروئید
- مصرف انگور و آب انگور به صورت مداوم یا کشمش و مویز
- خودداری از مصرف غذایی صنعتی و فست فوت ها
- پرهیز از مصرف ادویه جات خیلی گرم
- خودداری از مصرف انواع چای های سبز، سیاه و سفید
- پرهیز از مصرف قند
سایر درمانهای پرکاری تیروئید در طب سنتی
پزشکان طب سنتی به منظور ایجاد تعادل در ترشح هورمون تیروئید به بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید توصیه می کنند که نکات درمانی زیر را رعایت کنند :
- مصرف سبزیجاتی همچون ریحان، جعفری و گشنیز را افزایش دهید.
- از دمنوش گل گاو زبان در وقت صبح بنوشید و در وعده های غذایی تان نیز دو عدد لیموترش تازه مصرف کنید.
- مصرف هویج و انواع کلم را در وعده های غذایی خود فراموش نکنید.
- یک عدد هلیله سیاه، هلیله زرد و هلیله کابلی را با هم ترکیب کرده و بعد از افزودن عسل به آن، میل کنید (البته از خوردن هسته هلیله زرد اجتناب شود.)
- مصرف خاکشیر، آناناس، گل نسترن و کنگر فرنگی را افزایش دهید.
- از مصرف غذاهای ممنوعه، فرآوری شده و غذا های فست فودی اجتناب کنید.
- افراد صفراوی باید از قرار گرفتن در معرض آب و هوای گرم خودداری کنند.
- استفاده از بادکش گلو هر روز برای هفته اول و یک روز در میان برای هفته دوم می تواند برای مبتلایان به پر کاری تیروئید مفید باشد.
- یک مرحله حجامت عام برای افراد مبتلا به پر کاری تیروئید مفید است.
- مصرف سمنو نیز می تواند برای بهبود وضعیت مبتلایان به بیماری های تیروئید مفید و موثر باشد.
- نوشیدن معجونی از آب و عسل طبیعی و نیز مصرف انجیر، خرما، برگه زردآلو بدون تیزاب و انواع توت ها
- خودداری از مصرف ادویه جات گرم مثل دارچین، فلفل قرمز، زنجبیل و …
- پرهیز از نوشیدن انواع چای
- اجتناب از مصرف دارو های مسکن حاوی کدئین
در پایان امیدواریم مطالعه مطلب گفته شده برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد و با کمک روشهای طبیعی و خانگی گفته شده در این مطلب, پرکاری تیروئید را درمان کنید، اگر تمایل دارید در زمینه درمان خانگی و طب سنتی اطاعات مفیدی کسب کنید می توانید بر روی لینک کلیک کنید.