ماهان شبکه ایرانیان

آمریکا در حال هماهنگ‌شدن با اروپا است

شماره روزنامه: ۵۶۵۱ تاریخ چاپ: ۱۴۰۱/۱۰/۲۹ ...

عبدالرضا فرجی‌‌‌راد استاد ژئوپلیتیک دانشگاه و سفیر پیشین ایران در نروژ و مجارستان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه باتوجه به ادعای فروش پهپادهای ایرانی به روسیه، ایران چگونه می‌تواند رابطه خود را با اروپا ترمیم کند، گفت: «الان چشم‌انداز روشنی وجود ندارد. یک چشم‌‌‌اندازی است که در انتهای این دالان ما نه تنها روشنی نمی‌‌‌بینیم بلکه روز به‌روز هم دارد تیره‌‌‌تر می‌شود. در واقع عوامل مختلفی وجود دارد که یکی حساس شدن اروپا نسبت به مساله پهپادهاست. البته روز گذشته هم آمریکایی‌‌‌ها عکس‌العمل نشان دادند و خانم وندی شرمن عنوان کرد که تا مساله پهپادی ایران در روسیه حل نشود، بعید است مسائل مذاکراتی ادامه پیدا کند. بنابراین الان اروپایی‌‌‌ها حساس هستند و آمریکایی‌‌‌ها هم برخلاف دو ماه گذشته، دارند با آنها هماهنگ می‌شوند.» وی ادامه داد: «دومین مساله مربوط به مسائل حقوق بشری و اعدام است که در چند ماه حساسیت اروپایی‌ها نسبت به آن اوج گرفته است.

همچنین نمایندگان پارلمان‌‌‌ها و افکار عمومی دارند تلاش می‌کنند تا سپاه را در لیست قرار دهند. بنابراین می‌توان گفت ما باید انتظار شرایط بدتر از امروز را داشته باشیم.» این کارشناس سیاست خارجی در خصوص تبعات تیرگی رابطه ایران و اروپا بیان کرد: «با تیره‌‌‌تر شدن رابطه ما با اروپا نه تنها همه چیز قفل می‌شود و آمریکایی‌‌‌ها هم خودشان را با آنها هماهنگ می‌کنند، بلکه در منطقه هم دچار مشکل می‌‌‌شویم. شما ملاحظه می‌‌‌کنید که کره‌جنوبی که در این 43 سال هیچ وقت در مسائل سیاسی دخالت نمی‌‌‌کرد و دنبال کار اقتصادی خود بود، رئیس‌جمهورش در امارات حرفی می‌‌‌زند که اصلا به او ربطی ندارد. این نشان می‌دهد که وضعیت سیاست خارجی ما خوب نیست و وزن ژئوپلیتیک ما تضعیف شده است.» فرجی‌‌‌راد ضمن اشاره به اظهارات مشابه چینی‌‌‌ها در خلیج فارس، افزود: «افزون بر این عراقی‌‌‌ها هم آن سخنان را نسبت به خلیج فارس داشتند و آقای علی‌اف هم یکی دو ماه است که هر روز یک سنگی می‌‌‌اندازد.

بنابراین اگر روابط ما با اروپا قفل شود، که دارد به همین سمت هم می‌رود، مساله فقط محدود به آمریکا و اروپا نمی‌‌‌ماند بلکه باتوجه به تحرکات رژیم صهیونیستی و با آمدن تندترین دولت ضد ایرانی در تل‌‌‌آویو، این شرایط بدتر هم می‌شود.» سفیر پیشین ایران در نروژ در پاسخ به اینکه با چنین وضعیتی که پیش آمده چه باید کرد، گفت «کاری که می‌توان کرد این است که مقامات باید تصمیمشان را بگیرند تا یک حرکت سریع همراه با دوراندیشی انجام دهند. به باور من مساله اوکراین را باید حل کرد. یعنی باید وارد گفت‌وگو با روس‌‌‌ها شد چراکه غربی‌‌‌ها برای روسیه برنامه دراز مدت دارند. حتی اگر امروز هم آتش‌‌‌بس اعلام شود، مشکلات روسیه، به‌ویژه از نظر اقتصادی تا سال‌ها گریبانگیرش خواهد بود و تازه اول گرفتاری‌‌‌اش است.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان