ماهان شبکه ایرانیان

ایرانی‌ترین پالایشگاه پارس‌جنوبی راه‌اندازی می‌شود

شماره روزنامه: ۵۶۶۷ تاریخ چاپ: ۱۴۰۱/۱۱/۱۹ ...

محسن خجسته‌مهر با حضور در برنامه «صف اول» شبکه خبر سیما به‌دستاوردهای شرکت ملی نفت اشاره کرد و افزود: بلوغ صنعت نفت و شرکت ملی نفت ایران تقریبا از پس از انقلاب اسلامی آغاز شده‌است، 65‌درصد تولید تجمعی مربوط به پس از انقلاب است که افزون بر اکتشافات جدید، توسعه و تولید و زنجیره تامین ساخت کالا نیز اتفاق‌افتاده است. خجسته‌مهر گفت: بدون معطلی برای شرایط تحریم، قرارداد این طرح تنفیذ شد و دو دکل شرکت ملی حفاری در میدان کیش مستقر هستند که به‌زودی کار حفاری را آغاز می‌کنند. وی با اشاره به مصارف روبه‌رشد گاز در کشور افزود: برای تامین پایدار گاز، تصمیم سریع برای توسعه این میدان گرفتیم تا طی 14‌‌ماه با سرمایه‌گذاری 900‌میلیون دلاری، روزانه 28‌میلیون متر‌مکعب به شبکه سراسری گاز افزوده می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران درباره کلیت این طرح توضیح داد: توسعه میدان گازی کیش در 4 فاز انجام می‌شود و با تکمیل توسعه این میدان، روزانه 120‌میلیون متر‌مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده خواهد شد، برای این کار به 7‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم. خجسته‌مهر تاکید کرد: مطالعات مهندسی پایه دیگر فازهای توسعه میدان گازی کیش انجام‌شده‌است و پس از تکمیل آن، ساخت سکوهای دریایی آغاز می‌شود و تا 4 سال‌آینده فازهای 2 و 3و 4 به بهره‌برداری خواهند رسید. در این میدان گازی با ساخت لوله‌های زیردریایی از سوی شرکت‌های ایرانی دیگر وابستگی به خارج نداریم. وی ادامه داد: اکنون بیش از یک‌میلیارد متر‌مکعب ظرفیت تولید گاز در کشور داریم و برنامه‌ریزی‌هایی شده‌است تا سال‌1408 به تولید گاز کشور 500‌میلیون متر‌مکعب اضافه شود که 120‌میلیون متر‌مکعب از این میزان مربوط به توسعه میدان گازی کیش است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران افزود: پارس‌جنوبی بزرگ‌ترین میدان گازی جهان است، نصف ذخایر گاز کشور در این میدان قرار دارد، 400 حلقه چاه و 37 سکوی بهره‌برداری در این میدان داریم و 70‌درصد تولید گاز کشور مربوط به این میدان است، این میدان را پیش از انقلاب نداشتیم، 85‌میلیارد دلار در این میدان سرمایه‌گذاری شده و بخش‌اعظم کارها از سوی متخصصان داخلی انجام‌شده‌است. خجسته‌مهر درباره تکمیل این طرح‌ها از سوی متخصصان ایرانی تاکید کرد: در سال‌90 تصمیم گرفته شد 10 فاز باقی‌مانده پارس‌جنوبی به شرکت‌های ایرانی سپرده شود و قرارداد 22‌میلیارد دلاری در این رابطه امضا شد.وی با بیان اینکه آخرین پالایشگاه پارس‌جنوبی در روزهای آتی به بهره‌برداری می‌رسد و سرمایه‌گذاری حدود 5/ 2میلیارد دلاری در آن انجام‌شده‌است، گفت: پالایشگاه فاز 14 پارس جنوبی، ایرانی‌ترین فاز به‌شمار می‌آید زیرا 70‌درصد تجهیزات آن ایرانی است و با تکمیل این پالایشگاه 42‌میلیون متر‌مکعب به ظرفیت پالایشی گاز اضافه می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی