آسانسور تردد در میان طبقات را راحت میکند. بیمه آسانسور به دنبال افزایش استفاده از این وسیله و برای حفاظت از سرنشینان از سوی شرکتهای بیمه ارائه شد. در این مقاله میخواهیم در مورد بیمه آسانسور صحبت کنیم. استفاده از این وسیله به خصوص در برجها و ساختمانهایی با تعداد طبقات زیاد بسیار کاربردی است. در کنار استفاده از آسانسور باید به خرید بیمه آسانسور هم توجه کنیم.
بررسی انواع آسانسور
همانطور که میدانید آسانسورها اتاقکهای بابری هستند که در ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند. قبل از صحبت در مورد بیمه آسانسور بهتر است با انواع مختلف بیمه آسانسور آشنا شویم. در ادامه انواع آسانسور را به شما معرفی میکنیم.
آسانسور هیدرولیک
آسانسورهای هیدرولیک معمولا دارای یک پیستون هستند که داخل یک سیلندر به سمت بالا و پایین حرکت میکند. پیستون میتواند کابین آسانسور را به حرکت در آورد. این حرکت به وسیله پمپاژ روغن هیدرولیک به سیلندر انجام میشود. روغن را هم با یک شیر الکتریکی کنترل میکنند. این آسانسورها برای ساختمانهای تا حداکثر 6 طبقه مورد استفاده قرار میگیرد.
آسانسور پنوماتیک
این آسانسورها با یک سیلندر خارجی طراحی شدهاند. نحوه کار آسانسورهای پنوماتیک به این شکل است که آسانسور در داخل سیلندر حرکت میکند. این آسانسورها در مقایسه با انواع سنتی آسانسور کاربرد راحتتری دارند. آسانسورهای پنوماتیک به دلیل طراحی خوب، سرعت و انعطاف پذیری بالا، مصرف کم انرژی و ایمنی بالا محبوبیت زیادی دارند.
آسانسورهای ساختمانی
این آسانسورها را در اکثر ساختمانها میتوان دید. معمولا در بیشتر ساختمانهای عمومی، مجتمعها، ادارات و ساختمانهای چند طبقه از این آسانسورها استفاده میشود.
آسانسورهای حمل کالا
آسانسورهای باربری به آسانسورهای حمل کالا معروف هستند. معمولا در مراکز خرید و برجها مورد استفاده قرار میگیرند.
بیمه آسانسور چیست؟
حال که با انواع آسانسور آشنا شدیم، باید در مورد بیمه آسانسور هم اطلاعاتی داشته باشیم. بیمه آسانسور را دسته بیمههای مسئولیتهای فردی قرار میدهند. بیمه آسانسور خسارتهای ناشی از حوادث اتفاق افتـاده در آسانسور را تحت پوشش قرار میدهد. به عبارت دیگر خسارتهای جانی و مالی افراد در طول استفاده از آسانسور به وسیله این بیمهنامه جبران میشود.
پوششها و سقف تعهدات بیمه مسئولیت آسانسور به چه صورت است؟
از بیمه آسانسور براساس بیوگرافی و ظرفیت هر آسانسور استفاده میشود و پوششهای آن تعیین میگردد. مثلا برای آسانسورهای نفربر تعداد افرادی که مجاز هستند از آسانسور استفاده کنند، در مشخصات فنی آن درج شدهاست. در واقع، بیمهنامه براساس همین مشخصات صادر میشود. در بیمهنامه حمل بار بیمهگزار میتواند در کنار پوششهای مالی از پوششهای جانی نیز استفاده کند.
استثنائات بیمه آسانسور
بیمه آسانسور در برابر آسیبها و خسارتهایی که منشا بیرونی داشته باشند، هیچ مسئولیتی را نمیپذیرد. خسارتهایی که تحت پوشش این بیمهنامه نیستند به شرح زیر هستند:
- خسارتهای که علت آنها تخلف از قوانین باشد.
- خسارتهای از انفجار هستهای.
- جنگ، شورش و بلوا.
- آسیبهای فنی که قبل از تنظیم قرارداد وجود داشتهاند.
- حوادث طبیعی مانند زلزله
- خسارتهای عمدی
در صورتی که به طور منظم و به موقع آسانسور را سرویس نکنید، شرکت بیمه در برابر حوادث اتفاق افتـاده مسئولیتی را به عهده نمیگیرد. همچنین باید بدانید که بیمه آسانسور خسارتهایی را که به دلیل آتشسوزی اتفاق میافتد تحت پوشش قرار نمیدهد. به عبارتی اگر میخواهید از این پوشش برخوردار شوید باید بیمه آتشسوزی را خریداری نمایید. بیمه آسانسور فقط خسارات جانی و مالی به وجود آمـده به دلیل استفاده از آسانسور را جبران میکند.
نحوه انتخاب بهترین بیمه آسانسور
برای انتخاب بهترین بیمه آسانسور باید به موارد زیادی توجه کنید. مهمترین مواردی که در انتخاب بیمه آسانسور موثر هستند شامل؛ سطح توانمندی شرکت بیمه، تعداد شعبههای پرداخت خسارت، قیمت بیمهنامه و مواردی از این دست است. همچنین در کنار موارد ذکر شـده بهتر است سهم بازار بیمه آسانسور را هم بررسی کنید.
سهم بازار شرکتهایی که در حوزه بیمه مسئولیت و بیمه آسانسور فعال هستند به شرح زیر است:
شرکت بیمه
|
درصد سهم از بازار
|
بیمه آسانسور ایران
|
29.7
|
بیمه آسانسور معلم
|
9.3
|
بیمه آسانسور آسیا
|
8.6
|
بیمه آسانسور دانا
|
5.2
|
بیمه آسانسور کوثر و پارسیان
|
4.7
|
بیمه آسانسور سامان
|
3.5
|
بیمه آسانسور رازی
|
3
|
بیمه آسانسور پاسارگاد
|
2
|
بیمه آسانسور ملت
|
1.8
|
سایر 20 شرکت بیمهای
|
32.2
|
استعلام قیمت بیمه آسانسور
هزینه بیمه آسانسور بر اساس عوامل مختلفی مشخص میشوند که شامل موارد زیر هستند:
- نوع کاربری آسانسور
- ظرفیت آسانسور بیمهشده
- میزان تعهدات مورد درخواست بیمهگزار
- تعداد طبقات توقف
- سن آسانسور
- نوع ساختمان (اداری، تجاری، مسکونی)
- وجود و یا عدم وجود درب داخلی آسانسور
مولفههایی که باعث افزایش قیمت بیمه آسانسور میشوند:
همچنین مؤلفههای زیر هم بر قیمت تمام شده بیمه آسانسور تأثیرگذار خواهند بود:
- در صورت نداشتن در داخلی، 5 درصد به قیمت بیمهنامه اضافه خواهد شد.
- قیمت بیمهنامه آسانسورهای اداری و تجاری 10% بیشتر خواهد بود.
- قیمت بیمهنامه آسانسور آپارتمانهایی با بیش از 10 طبقه، 10% افزایش خواهد داشت.
- برای تحت پوشش قرار دادن نصاب نگهدارنده و سرویس کار، باید 20% حق بیمه بیشتری پرداخت کرد.
- نکته: برای حساب کردن قیمت بیمه آسانسور باید تعهدات پزشکی و ظرفیت را در نظر گرفت.
بیمه آسانسور برای چه مراکزی مناسب است؟
تهیه بیمه آسانسور برای ساختمانهای تجاری، اداری و مسکونی ضروری است. امروزه استفاده از آسانسور بسیار رایج است و همین موضوع یکی از دلایلی است که باید خرید بیمه آسانسور را جدی گرفت. به طور کلی نمیتوان مشخص کرد کدام ساختمانها به بیمه آسانسور نیاز ندارند چرا که حوادث قابل پیشبینی نیستند.
اهمیت خرید بیمه آسانسور
بیمه آسانسور یکی از بیمهنامههایی است که کمتر به آن توجه میشود. بیمه آسانسور مهمترین ریسکهای موجود در مورد استفاده از آسانسور را تحت پوشش قرار میدهد. در این مقاله درباره انواع آسانسورها صحبت کردیم و اهمیت خرید بیمه آسانسور را هم برای شما شرح دادیم. برای تهیه و خرید بیمه آسانسور میتوانید از روشهای حضوری و آنلاین استفاده کنید. در هر صورت بهتر است قبل از انتخاب و خرید بیمه آسانسور موارد ذکر شده را به طور کامل بررسی کنید.
بیمه آسانسور با توجه به پوششهای مالی، جانی و ریسک خطر استفاده از این وسیله یک بیمهنامه بسیار کاربردی است و خرید آن به همه ساکنان مراکز مسکونی و تجاری توصیه میشود. در صورت نیاز به کسب اطلاعات ببیشتدر و دقیق تر درباره بیمه آسانسور و پوششهای آن در همه مراکز مسکونی و تجاری به بیمه دات کام ()(https://bimeh.com/ مراجعه نمایید.