ماهان شبکه ایرانیان

پرسش ؛ هوش مصنوعی هنرمندان را از بین می‌برد یا جاودانه می‌سازد؟

با استفاده از امکانات بسیار ساده و در دسترس عموم هوش مصنوعی می‌توان لحظات خیره‌ کننده‌ای از صدا و تصویر آدمهای مختلف را دوباره ساخت، اگر قانون مشخصی اتخاذ نشود استودیوها می‌توانند به راحتی مثلا فیلم کازبلانکا ۲ و ۳ و ۴ و ... را بازی مرحوم همفری بوگارت و اینگرید برگمن و ... تا ابد ادامه دهند.

عصر ایران ؛ نهال موسوی - در چند ماه اخیر بحث هوش مصنوعی و استفاده‌های مختلف از آن در سراسر جهان بسیار داغ شده است و طبیعتا اهالی سینما هم با این اتفاق به طرق مختلف درگیر هستند.

هر روز یک بخشی از هنرمندان و یا سینماگران، موزیسین‌ها و .... در ارتباط با امکانات موجود در استفاده از هوش مصنوعی با چالشی جدید روبرو می‌شوند و طبیعتا در ارتباط با آن مجبور به نشان دادن واکنش می‌شوند. 

الان با استفاده از امکانات بسیار ساده و در دسترس عموم هوش مصنوعی می‌توان لحظات خیره‌ کننده‌ای از صدا و تصویر آدمهای مختلف را دوباره ساخت، به همین دلیل برای استودیوهای فیلمسازی یا کمپانی‌های بزرگ که سرمایه‌های عظیمی هم دارند اگر قانون یا قوانین مشخصی اتخاذ نشود می‌توانند به راحتی مثلا فیلم کازبلانکا 2 و 3 و 4 و ... را بازی مرحوم همفری بوگارت و اینگرید برگمن و ... تا ابد ادامه دهند.

بازیگران معروف اگر راهب بودایی بودند

بازیگران معروف اگر راهب بودایی بودند

چند مدت قبل «فرن درشر» رئیس اتحادیه بازیگران آمریکا (SAG-AFTRA) اعلام کرد که هوش مصنوعی یک تهدید وجودی برای حرفه‌های خلاق است و همه بازیگران مستحق قراردادی هستند که آنها را از سوء استفاده از هویت و استعدادشان بدون رضایت و پرداخت محافظت کند و اگر اکنون قد بلند نکنیم، دچار مشکل خواهیم شد و همه در خطر جایگزینی با ماشین آلات هستیم.

گفته می‌شود پیشنهاد استودیوها برای قوانین هوش مصنوعی از بازیگران سوء استفاده می‌کند. استودیوها پیشنهاد کرده‌اند که از بازیگران سیاهی لشگر کپی دیجیتال تهیه‌ شود و آنها برای یک روز دستمزد دریافت کنند و کمپانی مالک آن اسکن و کپی شود و بتواند برای همیشه از آن در هر پروژه‌ای بدون رضایت و بدون غرامت به بازیگر استفاده کنند.

با این حال سخنگوی اتحادیه تهیه‌کنندگان فیلم و تلویزیون آمریکا با رد این موضوع عنوان کرده که این پیشنهاد فقط به یک کمپانی اجازه می دهد تا از کپی دیجیتال یک بازیگر سیاهی لشکر در فیلمی که این بازیگران برای آن استخدام شده است استفاده کند. هر گونه استفاده دیگر مستلزم رضایت این بازیگران و چانه زنی و مشروط به حداقل پرداخت است.

نگرانی‌ها نسبت به استفاده از هوش مصنوعی در سینما در حالی افزایش یافته که برخی بیم آن را دارند که استودیوها از کپی دیجیتال بازیگران اصلی، بویژه پس از مرگ آنها در آثارشان سوء استفاده کنند.

بازسازی مورگان فریمن با هوش مصنوعی

تام هنکس بازیگر معروف هالیوود در پادکست آدام باکستون اعلام کرد سال 2004 هنگام بازی در فیلم The Polar Express متوجه شد امکان جادوانگی در سینما وجود دارد.این ستاره‌ کهنه‌کار سینما اعلام کرده است AI و فناوری دیپ‌فیک امکان ساخت فیلم‌هایی را فراهم کرده است که او بتواند در نقش مرد 32 ساله بازی کند.

هنکس 66 ساله‌ در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «امکان دارد فردا با اتوبوس تصادف کنم و بمیرم؛ اما AI این امکان را فراهم می‌کند تا حتی پس‌ از مرگ در فیلم‌های جدیدی حضور پیدا کنم.»

چند مدت پیش هم خبری منتشر شد مبنی‌بر اینکه هریسون فورد 79 ساله در جدیدترین قسمت ایندیانا جونز در نقش مرد 35 ساله ظاهر خواهد شد که برای دستیابی به این هدف از هوش مصنوعی و دیپ‌فیک استفاده شده است.

انجمن نویسندگان آمریکا هم که نماینده فیلمنامه نویسان هالیوودی است بیش از دو ماه است که اعتصاب کرده و خواستار قراردادی است که صراحتاً مقررات هوش مصنوعی را برای محافظت از نویسندگان و آثاری که آنها خلق می کنند، وضع ‌کند.

هشت هزار نفر از نویسندگان هم نامه‌ای سرگشاده امضا کرده‌اند که در آن خواسته شده است که در صورت استفاده از اثر یک نویسنده توسط هوش مصنوعی اجازه گرفته و غرامت داده شود.

ایستادگی در مقابل هوش مصنوعی

این نامه سرگشاده که توسط انجمن نویسندگان، بزرگترین سازمان حرفه‌ای نویسندگان آمریکا ایجاد شده است، خطاب به مدیران عامل کمپانی‌های هوش مصنوعی چون «Open AI»، «Meta و...  نوشته شده و از این رهبران هوش مصنوعی 3 خواسته مشخص داشته است: 

1 - برای استفاده از مطالب دارای حق چاپ مجوز دریافت کنند 
2 - به نویسندگان بابت گذشته و استفاده مداوم از آثارشان به طور عادلانه غرامت پرداخت کنند.
3 - به نویسندگان برای استفاده از آثارشان در خروجی هوش مصنوعی غرامت عادلانه پرداخت شود، خواه این خروجی‌ها قانون فعلی را نقض کنند یا خیر.

قطعا هوش مصنوعی و نحوه بهره برداری از آن در ابتدای راه است ولی هرچه زمان می‌گذرد به دلیل سرعت زیاد پیشرفت و توسعه در این مقوله اتفاقات زیادی را پیش روی اهالی هنر خواهد گذاشت.

مهمترین قضیه این است که جهان امروز به سرعت مافوق تصور در حال تغییر است و باید برای این تغییرات راه حلی اندیشید اما واقعیت این است که سرعت این دگرگونی به اندازه‌ای زیاد است که شاید انسان وقت نکند و در توانش نباشد که بر تمام آنها نظارت کند و برایشان حد و حدود و دستور العمل صادر کند.

طنز عجیب ماجرا در این است که شاید برای کنترل این تغییرات بسیار زیاد و سریع تکنولوژی انسان ناچار به کمک گرفتن از همین هوش مصنوعی شود! باید دید انسان به چه راه حلی خواهد رسید؟ 

 

 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان