سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
شوخی باهنر با رئیسی
محمدرضا باهنر، فعال اصولگرا و از نمایندگان ادوار مجلس در بخشی از یک مصاحبه که مشرق آنرا منتشر کرد، گفته است:
"چند وقت پیش با آقای اسماعیلی رئیس نهاد ریاست جمهوری کاری داشتم و تلفنی صحبت میکردم. به شوخی میگفتم آقای روحانی و اطرافیانشان بانیان وضع دیروز بودند و بانی وضع امروز شما هستید دیگر (با خنده). پس نمیشود که هر دولتی بیاید بگوید بانی وضع امروز دولتهای گذشته بوده است. البته به هر شکل مشکلات کشور جمع میشود و به آقای رئیسی ارث میرسد این در شرایطی است که عملکردهای مثبت گذشته هم به دولت فعلی به ارث میرسد. هم اکنون پروژههایی که در دولت آقای رئیسی افتتاح میشود در دولتهای گذشته کلنگ زده شده است و قطعاً برخی از پروژههایی هم که دولت آقای رئیسی هم اکنون کلنگ میزند به دولتهای بعدی میرسد و باید دولت آینده آن را تکمیل کند."[1]
*"طنازی" جایگاه ویژه ای در سیاست ورزی عقلانی دارد.
در قالب طنز و شوخی می توان حرفهای ناگفته بسیاری را مطرح کرد و حرفهای گفته شده را نیز البته با ضرباهنگ قویتری یادآوری نمود.
شوخی همچنین به مثابه روغن زدن به چرخدنده ها در هر زمینه ای است و عرصه گاها خشک سیاست؛ یکی از نیازمندترین ها به طنازی و ایضا نقد عقلانی و متدینانه در قالب مزاح است.
***
بانک مرکزی شعبه انتخاباتی نشود!
بانک مرکزی، گمانه زنی های انجام شده از سوی برخی رسانه ها و کانال های تلگرامی درباره اسامی بانکها و موسسات اعتباری در آستانه انحلال را تکذیب کرد.
به گزارش مشرق، پیش از این، مدیر نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی در برنامه میز اقتصاد گفته بود: هم اکنون 3 موسسه و یک بانک نیز در آستانه حل و فصل نهایی قرار دارند.
همزمان با انتشار سخنان این مقام بانک مرکزی، برخی گمانه زنی ها در فضای مجازی درباره اسامی بانک و موسسات اعتباری در آستانه انحلال منتشر شد که از سوی بانک مرکزی تکذیب شد.[2]
*این بی تدبیری سبب تأسف و تأمل است.
بانک مرکزی بعنوان گلوگاه اصلی جریانات پولی و مالی کشور بایستی بیش از این مراقب باشد تا عده ای با هیجانات آنی و با ادبیات داغ و درفش درباره جریانات پولی و مالی صحبت نکنند و اینچنین سبب بروز التهاب در جامعه نشوند.
چه اینکه البته تجربیات موفقی هم درباره کار روانی در بحث ادغام بانک ها وجود دارد که بانک مرکزی می تواند از آنها بهره بجوید.
در ماجرای ادعای انحلال چند بانک و موسسه اعتباری ناتراز البته آقایان مسئول باید در جریان باشند که بانک مرکزی تبدیل به محل وعده های بی سرانجام نیز نشود!
مردم هنوز از یاد نبرده اند که مقامات اقتصادی دولت چگونه از مقولاتی مثل "وام های بدون ضامن"، "برخورد موثر با بانک های متخلف" و "صفر شدن صف وام ازدواج" حرف می زدند اما امروز خبر خاص و چشمگیری از آن وعده ها وجود ندارد.
مردم بانک مرکزی را نیز شریک این وعده های بی فرجام می دانند.
***
برخورد مقتدرانه قالیباف با نمایندگان بیانضباط
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه علنی شنبه گذشته مجلس گفته است: بررسیها نشان می دهد که نیمی از نمایندگان عضو تلفیق از ابتدای آغاز بررسی برنامه هفتم در جلسات کمیسیون تلفیق شرکت نکرده اند که حتی به چند جلسه متوالی هم میرسد.
به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: فهرست افرادی که در جلسات کمیسیون تلفیق حاضر نشدند را به روسای کمیسیون ها اعلام می کنم. نمایندگانی که سه جلسه در کمیسیون تلفیق حاضر نشدند دیگر حق عضویت در کمیسیون را ندارند. روسای کمیسیونها نفرات جایگزین را معرفی کنند.[3]
*از اصول حکمرانی پیشرفته؛ وجود مابهاِزا در قبال رفتارهای غلط است.
مقوله ای که همه ساکنان کشور اعم از شهروندان و مسئولان را در برمی گیرد و در پرتو اطلاع رسانی صحیح نهادهای متولی در ساختار حکمرانی پیشرفته؛ هر شخصی می داند که ما به اِزای رفتار غلط او چیست و البته این این ما به اِزا حتما نیز اجرا خواهد شد.
این مفهوم عقلانی و پیشرفته به دلیل تازه بودن انقلاب و نظام حکمرانی در ایران، هنوز آنطور که باید منقح نشده است لکن به نخبگان و مدیران مقتدری نیاز است که بتوانند درباره این مفهوم سخن بگویند، آنرا اجرا کنند و فرایند نهادینگی آنرا نیز پی بگیرند.
رفتار انضباطبخش رئیس مجلس با نمایندگان خاطی در همین راستا قابل ارزیابی است و چنین رفتارهایی که اثرشان احقاق حق مردم و نظام اسلامی است؛ حتما بایستی از سوی جامعه و خواص مورد تحسین و تقویت قرار گیرند.
دقت شود که اِعمال ما به ازای رفتار غلط برای هر شخص خاطی در هر کسوتی، به معنای اعمال سیاست شداد و غلاظ و یا ترویج خشونت و سخت دلی نیست بلکه معنای تأکید بر این مفهوم عقلانی؛ دفاع از ساحات حکمرانی اسلامی، قانون و مردم است.
چه اگر افراد خاطی در قبال رفتارهای غلط خود احساس امنیت کنند؛ پر واضح است که جامعه روی حکمرانی پیشرفته را نخواهد دید...
***
1_mshrgh.ir/1531301
2_mshrgh.ir/1531506
3_isna.ir/xdPGGR