فرهیختگان نوشت: سیدمحمد هاشمی با اشاره تلویحی به مشکلات برخی آثار پلتفرمها در ساترا به فرهیختگان گفت: در مساله صوت و تصویر فراگیر قائل به این هستیم که یک نهاد و شورای فرادستگاهی و حتی فراقوهای شکل بگیرد و این کار را پیش ببرد. ممکن است این شورا شورای صدور مجوز باشد، ممکن است شورای حل اختلاف باشد.
سوال این است وقتی من پلتفرم یا من تهیهکننده میبینم قوانین رعایت نمیشود، به کجا باید بگویم؟ به همان دستگاهی که خودش تهیهکننده و رقیب توست؟ نمیتوان قاضی و ناظر و مجری و رقیب همه با هم یکی باشند.
تجربه ما نشان داده که مجموعه ارتباطی و نظارتی نمایش خانگی در 5، 6 ماهی که وزارت ارشاد نقش فعالتری داشت، خیلی بهتر شده است. اما اگر در ادامه مسیر کاری صورت گیرد که نشاندهنده این باشد که قرار است نابرادری یا رقیبتراشی شود، عملا در مواجهه به بنبست میخوریم.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یک نهاد ذاتا تنظیمگر است و سابقه چند دهه تنظیمگری دارد. از طرف دیگر سازمان صداوسیما یک سازمان ذاتا تولیدگر است. وقتی ما به تنظیمگری میرسیم، اولویت با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و سازوکار و منطق، فهم اداری و تعاملی آن را هم داریم.
اینکه به یک سازمان ذاتا تولیدکننده کار تنظیمگری داده شود، طبیعتا باید برود و سازوکارش را در خودش ایجاد کند اگر با همان عینک و منطق تولیدی و کارفرمای تولیدی به کار نگاه کند، تنظیمگری موفقی نخواهد داشت.