بهگزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ، زهرا احمدیپور معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در نشستی با اعضای پنجمین دوره شورای شهر تهران ضمن تبریک به آنها گفت: «این نشست را به فال نیک میگیرم، چون بهجهت مسئولیتهایمان احتمالاً بیشترین تلاقی را با هم داشته باشیم. من در 12 سال اخیر در حوزه کاریام همیشه با شهرداری درگیر بودم؛ زیرا همیشه پرسیدم که تهران یک شهر است؟ تهران یک کلانشهر است؟ و تهران یک پایتخت است؟ اما بهنظر من تهران یک متن است که باید خوانده شود، دال مرکزی این خوانش چیست؟ انتظار من همیشه این بود که این دال مرکزی فرهنگ باشد، اما متأسفانه اینطور نیست و بورسبازی زمین، به دال مرکزی این شهر تبدیل شده بود و بهرهکشیای که از کرانههای شهری تهران اتفاق افتاد و نهایتاً نابرابری فضایی بهوجود آمد و متأسفانه دیگر اثری از نشانههای فرهنگی در شهر تهران وجود ندارد.»
او افزود: «امروز در سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تمام دغدغه ما این است که تهران یک شهر تاریخی است و باید یک شهر تاریخی بماند و شهری فرهنگی باشد تا بتواند این الگو را به کل شهرهای کشور تسری دهد.»
احمدیپور خاطرنشان کرد: «ما انتظار داریم که با کمک شورای اسلامی شهر تهران یک تهران فرهنگی بسازیم و به این سمت حرکت کنیم که اگر قرار است شورای اسلامی شهر تهران مصوبهای داشته باشد با رویکرد فرهنگی باشد.»
او تأکید کرد: «امروز وقتی هزینهفایده میکنیم، میبینیم که دیگر لازم نیست درآمد شهر تهران از منظر فروش فضای شهری باشد و بخواهیم فقط و فقط با اقتصاد شهری وابسته به فروش زمین، شهر را مدیریت کنیم.»
معاون رئیسجمهوری افزود: «حتماً صنعت گردشگری و صنایعدستی میتواند برای شهر تهران درآمد پایدار ایجاد کند، مراقبت از آثار تاریخی و میراثی این شهر نیز میتواند به این مسئله کمک کند که هویت شهر تهران احیا شود و تهران به شهری جذاب برای گردشگرانی که از تهران میتوانند بهعنوان مقصد خوب گردشگری استفاده کنند تبدیل شود.»
او بیان کرد: «نوروز امسال فاصله بین کاخ سعدآباد و نیاوران را با اتوبوس شهری گردشگری رفتم، این حرکت پیامی در بر داشت و آن این بود که نشان دهیم خلأ گردشگری شهر تهران به یک یا دو مورد محدود نمیشود. ما اگر زیرساختهای گردشگری برای تهران فراهم کنیم، میتوانیم انتظار درآمد پایدار از این حوزه را داشته باشیم. با وجود تمام تلاشهایی که صورت گرفت، حتی نتوانستیم که یک اتوبوس گردشگری را برای شهر تهران پلاک کنیم. پس چطور میتوانیم انتظار داشته باشیم که آمار گردشگران ما در افق 1404 به 20 میلیون نفر برسد؟ تهران بهعنوان یک قطب گردشگری آیا توانسته این زیرساختها را تأمین کند؟»
پیامهایی که در تهران مخابره میشد، فرهنگی نبود
احمدیپور افزود: «آن پیامهایی که در تهران مخابره میشد، پیامهایی فرهنگی نبود بلکه عمدتا مبتنی بر یک سری تعارضات سیاسی بود و اجازه نداد که فضای فرهنگی در شهر تهران خلق شود. امروز با توجه به هماهنگی و همفکری بین دولت، شورای شهر و مجلس شورای اسلامی این انتظار را داریم که بتوانیم فضایی جدید را برای شهر تهران خلق کنیم.»
او با اشاره به اینکه باید از ظرفیتهای اسنادی که در شورای شهر تهران موجود است استفاده کرد، گفت: «از شما میخواهیم اسناد مربوط به شورای سوم و شورای چهارم را در اختیار سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بگذارید تا بتوانیم از آنها استفاده کنیم و آن بخشهایی را که نیاز به بازنگری دارد، بازنگری کنیم.»
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تأکید کرد: «سازمان میراثفرهنگی در قالب برنامه پنجساله ششم با همفکری و مشارکت تمام کسانی که در این سه حوزه توانایی و دغدغه دارند، در حال تهیه سندی راهبردی است که چارچوبهای مربوط به سه حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری تدوین میشود و امیدوارم در پایان سال 96 این سند راهبردی بتواند نقشه راه روشن و مدیریتی یکپارچه و هماهنگ را برای ما در این سه عرصه ترسیم کند و بسیاری از دغدغههای موجود در این سه عرصه در آن سند برطرف شود.»
میخواهیم شهروند تهران باشیم
او تصریح کرد: «ما میتوانیم اسنادی را که در مورد شهر تهران برای برنامه 5 سال ششم پیشبینی کردیم با شورا در میان بگذاریم و از طرف دیگر برنامهای را که شما برای چهار سال آینده میخواهید بر آن مدار شهر تهران را مدیریت کنید در کمیسیونهای مرتبط دنبال شود.»
معاون رئیسجمهوری افزود: «ما میخواهیم بهجز اینکه شهرنشین تهران هستیم، واقعا شهروند تهران باشیم؛ این شهروند بودن با نگاهی فرهنگی به شهر تهران شکل میگیرد. انتظار ما نیز از شما این است تا این مسئله را مجدداً به شهر تهران برگردانید تا بتوانیم دوباره حس هویت را در شهر تهران پیدا کنیم.»