ماهان شبکه ایرانیان

ایران توانمندساز محور مقاومت نه ارباب آن

تحلیلگر اسکای نیوز می گوید مقامات آمریکا می دانند ایران ارباب گروه های محور مقاومت در منطقه نیست بلکه بیشتر به عنوان حامی و توانمندساز آنهاست.

"مارک استون" تحلیلگر مسایل آمریکا در شبکه خبری "اسکای" انگلیس، ادعای بسیاری از ناظران و رسانه ها و مقامات غربی درباره وابستگی کامل آنچه که غربی ها "نیروهای نیابتی" ایران می نامند را رد کرده و نوشت: ایران "عروسک گردان" و ارباب این نیروها نیست بلکه توانمندساز آنهاست و این نیروها ماهیت مستقلی دارند که با داشتن ایدئولوژی و آرمانی مشترک گرد هم آمده اند.

به گزارش عصرایران، استون در گزارشی نوشت:

ایران تا چه حد به طور فعال هرج و مرج سازمان یافته ضد اسرائیلی، ضد آمریکایی و ضد غربی را در خاورمیانه هدایت می کند؟ زبان مورد استفاده دولت بایدن در این باره جالب است.

یکی از مقامات دولت بایدن به من گفت: "ایران حامی حوثی‌ها، اگر نگوییم اصلی، توانمندساز یا حامی است و ایران به صورت عملیاتی در انجام این حملات مشارکت داشته است."

ایران توانمندساز محور مقاومت نه عروسک گردان آن 

آنها در مورد هدایت حملات ایران علیه کشتیرانی یا ارتش آمریکا در منطقه به شیوه ای که چندی پیش ممکن بود انجام دهند، صحبت نمی کنند.
بلکه آنها در مورد ایرانی صحبت می کنند که "توانمندساز" است تا عروسک گردان. و این به این دلیل است که آنها می دانند که "نیابتی های ایرانی" در خاورمیانه دیگر دست نشانده نیستند.

حزب‌الله در لبنان، حوثی‌ها (انصارالله) در یمن و حماس در غزه همه نیروهای مستقل و مستقری هستند که تصمیم‌های راهبردی می‌گیرند، البته همسو با ایدئولوژی ایران و با سلاح‌های ساخت ایران، اما با جاه‌طلبی‌های خودشان هدایت می‌شوند.

روشی که اسرائیل برای انجام اقدامات تلافی جویانه خود برای حملات 7 اکتبر انتخاب کرده است - بیش از 20 هزار نفر از مردم غزه در طی سه ماه به گفته وزارت بهداشت حماس کشته شده اند - به این قدرت های غیردولتی در حال رشد منطقه ای، تمرکز جدیدی داده است و یک آرمان قدیمی را دوباره زنده کرده است. 

حوثی ها (جنبش انصارالله یمن) مدعی شده اند که حملات آنها به کشتی ها (کشتی های اسرائیلی یا مرتبط با اسرائیل) در راستای همبستگی با آرمان فلسطین است. آنها این حملات را به عنوان اعتراضی علیه آنچه که نسل کشی می نامند، توصیف می کنند. البته حوثی‌ها جاه‌طلبی‌های داخلی خود را هم دارند که ضربه زدن به غربی‌ها در آن نقش دارد.

اما اشتباه نکنید، در میان جمعیت‌های منطقه، حوثی‌ها به‌طور کم اهمیتی دیده می‌شوند که تصمیم گرفته‌اند با اقدامات عملی از غزه حمایت کنند.

آمریکا و بریتانیا اقدام نظامی را برای توقف موشک‌های حوثی انتخاب کردند. آنها تصمیم گرفتند فقیرترین کشور جهان را با بمب های دقیق بمباران کنند. این کار مخاطره آمیز و از نظر ظاهری ناجور است.

راه دیگر این بود که به دنبال حذف بهانه حوثی ها از طریق تسریع تلاش ها برای پایان دادن به درگیری غزه و حل مسئله اسرائیل و فلسطین بود. اما بعید است که این راهکار در کوتاه مدت مورد توجه آنها باشد.

آمریکایی ها نشان داده اند که تمایل یا توانی برای تاثیرگذاری بر اقدامات اسرائیل در غزه ندارند و به همین دلیل آنها نه فقط اعتبار خود را در میان رهبران منطقه بلکه در چند ماه اخیر افکار عمومی را هم در خاورمیانه از دست داده اند.

ایران توانمندساز محور مقاومت نه عروسک گردان آن 

در هفته‌های اخیر، دیپلمات‌های ارشد منطقه‌ای در خاورمیانه به اسکای نیوز گفته‌اند که هر چه درگیری‌ها در غزه بیشتر ادامه داشته باشد و سرریز آن تشدید شود، امکان مهار آن کمتر می‌شود.

و مهمتر از همه - آنها می گویند در حالی که ایران به دنبال تشدید یک جنگ منطقه ای نیست، اما نمی تواند محاسبات نادرست احتمالی در لبنان، یمن یا عراق را کاهش دهد، زیرا گروه هایی که در آنجا فعالیت می کنند روز به روز مستقل تر می شوند.

اگر محاسبات نادرست منجر به درگیری شود، ایران به دنبال توقف آن نخواهد بود زیرا چنین درگیری ای به سرعت برای آنها وجودی خواهد شد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان