ماهان شبکه ایرانیان

هند اخراج آوارگان میانماری را آغاز کرد

بسیاری از کسانی که از میانمار به هند گریخته اند، با کوکی‌ها پیوند‌های قومی بسیار نزدیکی دارند.

یک مقام ارشد دولتی هند روز جمعه اعلام کرد که کشورش از امروز اخراج آوارگان میانماری را که به دلیل افزایش اخیر درگیری های داخلی به ایالت مرزی هند پناه برده بودند،آغاز کرد.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از پایگاه خبری «مالای میل»، بیرن سینک، وزیر ارشد ایالت مانیپور که هم مرز با میانمار است، در شبکه مجازی ایکس بدون اشاره به شمار افرادی که از هند اخراج شده اند، نوشت: اولین گروه از اتباع میانماری که به طور غیرقانونی وارد هند شدند، امروز اخراج شدند.

سینگ گفت: «اگرچه هند کنوانسیون پناهندگان 1951 را امضا نکرده است، اما با رویکردی سیستماتیک به کسانی که از بحران میانمار به دلایل بشردوستانه فرار کرده اند، پناه داده و به آنها کمک کرده است.»

بر اساس این گزارش، هزاران غیرنظامی به دلیل بروز درگیری در میانمار از بیم جان خود به ایالت دورافتاده مانیپور در شمال شرقی هند گریخته اند.

سینگ همچنین همراه با مطلب خود در شبکه اجتماعی ایکس، ویدئویی را منتشر کرد که نشان می‌دهد که اتباع میانمار، عمدتاً زنان و کودکان، به بیرون از این کشور فرستاده می‌شوند.

این اخراج یک ماه پس از آن صورت می گیرد که دولت هند خواستار پایان فوری توافقنامه تردد آزاد مرزی با میانمار شد که به ساکنان مناطق مرزی اجازه می داد تا در فاصله کوتاهی بدون ویزا وارد خاک کشور همسایه خود شوند.

در تاریخ 19 بهمن ماه سال جاری، وزیر کشور هند «تعلیق فوری» توافقنامه تردد آزاد در مرز این کشور با میانمار را خواستار شد که از زمان افزایش تنش میان حکومت نظامی و مخالفانش در سال گذشته، هزاران نفر از آنجا گریخته اند.

به گزارش پایگاه خبری «سی ان ای» هند، آمیت شاه گفت که وزارت خارجه این کشور در حال تلاش برای لغو این توافقنامه است.

برپایه این گزارش، افرادی که در مناطق مرزی میان دو کشور زندگی می کنند اجازه داشتند تا بدون ویزا از میانمار وارد خاک کشور همسایه خود، یعنی هند، شوند.

به باور آمیت شاه، «تامین امنیت داخلی هند و حفظ ساختار جمعیتی» مناطق هم مرز میانمار از اهمیت فراوانی برخوردار است.

بر اساس این گزارش ساکنان مناطق مرزی دو کشور از پیوندهای فرهنگی و دینی نزدیکی برخوردارند. این شامل ایالت ناآرام مانیپور هند نیز می شود، جایی که بیش از 200 نفر از زمان آغاز درگیری ها در ماه مه گذشته بین اکثریت هندوی میتی و جامعه عمدتا مسیحی کوکی کشته شده اند.

بسیاری از کسانی که از میانمار به هند گریخته اند، با کوکی ها پیوندهای قومی بسیار نزدیکی دارند.

شاه ماه گذشته گفت که هند قصد دارد حصاری به طول یک هزار و 643 کیلومتر در امتداد مرز با میانمار ایجاد کند که این حصار، جنگل های دورافتاده تا قله های پر برف هیمالیا را در بر می گیرد.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی دولت هند، این کشور از سال 2021 تاکنون بیش از 2 هزار کیلومتر از مرزهای خود با پاکستان و حداقل 3 هزار و 100 کیلومتر با بنگلادش را حصارکشی کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان