ماهان شبکه ایرانیان

۱۰ شبکه متروی برتر جهان (+عکس)

متروی شهر نیویورک که در سال ۱۹۰۴ افتتاح شد، هشتمین سیستم متروی قدیمی در سطح جهان است و به عنوان گسترده ترین شبکه متروی جهان با ۴۲۴ ایستگاه قابل توجه است.

استفاده از مترو یک روش حمل‌ونقل محبوب در سراسر دنیا است که به دلیل راحتی و سرعت آن شناخته شده است و آن را به یک انتخاب ترجیحی برای رفت‌وآمدهای روزانه تبدیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، وسیله‌ای شلوغ، پرازدحام و در بعضی ساعات حتی خسته‌کننده که میلیون‌ها نفر در شهرهای بزرگ جهان سالانه برای جابه‌جایی از آن استفاده می‌کنند و یک اختلال کوچک در آن منجر به ایجاد اختلال در زندگی روزمره مردم می‌شود.

مترو یک شکل پیشرو در سیستم حمل و نقلِ بسیاری از شهرهای جهان و یک سامانه ترابری همگانی در تونل‌ها یا ریل‌های مرتفع است که تاریخ آن با افتتاح ایستگاه مترو نیمه زیرزمینی متروپولیتن در لندن در سال 1863 میلادی آغاز می‌شود.

تقریباً هر شهر بزرگ در سراسر جهان دارای شبکه مترو مخصوص به خود است که مسافران هر روز برای رفت و آمد به محل کار خود از آن استفاده می‌کنند.

ایده راه‌اندازی سیستم‌های مترو در سراسر جهان از ابتدا به دلیل انتقال شلوغی و ازدحام خیابان ها به زیر زمین و جابه‌جایی سریعتر افراد شکل گرفت.

این سیستم با وجود نیازمندی به مهارت های مهندسی بالا، بودجه بسیار و تقاطع با زمان جنگ، توانست بر مشکلات غلبه کرده و خود را به یکی از محبوب ترین سیستم های حمل و نقل در سراسر جهان تبدیل کند.

امروزه این سامانه ترابری همگانی به یکی از کارآمدترین وسایل حمل و نقل عمومی در دنیا تبدیل شده است.

در ادامه این مطلب به بررسی 10 مورد از بزرگترین و گسترده‌ترین خطوط مترو در شهرهای مختلف جهان خواهیم پرداخت.

متروی دهلی – هند

سفر ما برای گذری بر بزرگترین سیستم های مترو در جهان با متروی دهلی در هند آغاز می شود. این سیستم مترو با شروع فعالیت در سال 2002 میلادی جایگاه دهم را در لیست گسترده ترین شبکه های مترو در جهان به دست آورده است. این سیستم در مجموع دارای 285 ایستگاه است. از سال 2018 میلادی مترو دهلی سالانه بیش از 900 میلیون مسافر را به ثبت رساند که نشان از محبوبیت و کارایی آن دارد.

نکته قابل توجه این است که در سال 2011، سازمان ملل متحد شرکت راه آهن مترو دهلی را به عنوان اولین سیستم متروی جهان که به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در این شهر اختصاص دارد، به رسمیت شناخت.

10 شبکه متروی برتر جهان

این ابتکار با توجه به جمعیت عظیم بیش از یک میلیارد نفری هند که بر تعهد این کشور برای رسیدگی به نگرانی‌های زیست‌محیطی و در عین حال پاسخگویی مؤثر به نیازهای گسترده حمل‌ونقل مترو شهروندانش تأکید می‌کند، شگفت‌آور نیست.

متروی مسکو – روسیه

این شبکه گسترده شامل 236 ایستگاه است.

با طول کل مسیر 397.3 کیلومتر به عنوان پنجمین سیستم متروی طولانی در سطح جهان شناخته می شود. متروی مسکو که در سال 1935 شروع به کار کرد، در سال 2018 میلادی بیش از دو میلیارد مسافر را به ثبت رساند و موقعیت خود را به عنوان ششمین سیستم متروی شلوغ در سراسر جهان تضمین کرد.

10 شبکه متروی برتر جهان

همچنین یکی از ویژگی های قابل توجه این سیستم مترو، ایستگاه «پارک پوبدی» است که با رسیدن به عمق 84 متری، سومین ایستگاه عمیق مترو در جهان است.

متروی گوانگژو - چین

10 شبکه متروی برتر جهان

در ادامه بررسی سیستم‌های متروی گسترده در جهان به متروی گوانگژو در چین می‌رسیم. این شبکه مترو به رغم افتتاح در سال 1997، با مجموع 257 ایستگاه به رتبه هشتم در رتبه بندی جهانی دست یافته است. این سیستم مترو تنها به مدت حدود دو دهه است که به جمعیت جنوب چین خدمت می کند و به سرعت به یکی از برجسته ترین سیستم های مترو در سراسر جهان تبدیل شده است.

شایان ذکر است، این سیستم مترو روزانه حدود هشت میلیون مسافر را به خود اختصاص می دهد و آن را به سومین سیستم متروی طولانی در جهان تبدیل می کند.

در همین حال تاکنون تعداد مسافران روزانه این سیستم مترو به بیش از 10 میلیون نفر نیز رسیده است. علاوه بر این، این سیستم مترو در سال 2018 میلادی با بیش از سه میلیارد مسافر به عنوان سومین سیستم مترو شلوغ در سطح جهان شناخته شد.

متروی لندن - انگلیس

وقتی صحبت از قدیمی ترین سیستم قطار زیرزمینی جهان می شود، لندن در این زمینه پیشتاز است. متروی لندن که در دهه 1890 شروع به کار کرد، اولین سیستم متروی زیرزمینی جهان است. جالب اینجاست که به رغم نامش، تنها 45 درصد از کل شبکه مترو در واقع در زیر زمین قرار دارد.

10 شبکه متروی برتر جهان

این سیستم نمادین زیرزمینی با داشتن 270 ایستگاه و طول قابل توجه 402 کیلومتر در رتبه هفتم در بین بزرگترین شبکه‌های متروی جهان قرار دارد و چهارمین شبکه متروی طولانی‌ در جهان است.

طبق آمار، متروی لندن با بیش از پنج میلیون مسافر روزانه و سالانه بیش از یک میلیارد مسافر، همچنان یک راه حیاتی حمل و نقل برای این شهر است. شایان ذکر است که این شبکه تاریخی زیرزمینی بیش از 156 سال است که در حال فعالیت است.

متروی مادرید – اسپانیا

10 شبکه متروی برتر جهان

سیستم متروی مادرید با 302 ایستگاه، جایگاه ششم را در فهرست گسترده‌ترین شبکه‌های متروی جهان دارد. طول کل این سیستم 293 کیلومتر است. همچنین این سیستم بیش از 600 میلیون مسافر سالانه را در سال 2018 ثبت کرده است.

یک واقعیت جالب در مورد متروی مادرید این است که دارای بالاترین تعداد پله برقی و آسانسوری است که تاکنون در هر سیستم مترویی در سطح جهان یافت شده است. این سیستم مترو در مجموع دارای  1705 پله برقی و 529 آسانسور است.

متروی پاریس – فرانسه

متروی پاریس که در سال 1900 تأسیس شد، دقیقاً یک دهه پس از آغاز به کار متروی لندن، عنوان پنجمین سیستم متروی قدیمی جهان را به خود اختصاص داده است.

به‌علاوه، در میان بزرگ‌ترین سیستم‌های مترو در سطح جهان، رتبه پنجم را به خود اختصاص داده و دارای شبکه گسترده‌ای از 302 ایستگاه است که تعداد آن معادل متروی مادرید است.

10 شبکه متروی برتر جهان

متروی پاریس روزانه بیش از چهار میلیون مسافر و سرنشین سالانه بیش از یک میلیارد را ثبت می کند که نشان دهنده نقش محوری آن در زندگی روزمره پاریسی ها و توریست‌ها است.

متروی سئول - کره جنوبی

10 شبکه متروی برتر جهان

مترو سئول که در سال 1974 افتتاح شد، دارای شبکه ای چشمگیر از 315 ایستگاه است که آن را به یکی از گسترده ترین سیستم های مترو در جهان تبدیل می کند.

این مترو با طول کل مسیر 340.4 کیلومتری به دلیل موقعیتش به عنوان یکی از شلوغ ترین متروهای جهان شناخته شده است و سالانه بیش از 1.9 میلیارد مسافر دارد.

متروی پکن – چین

در بررسی‌مان در مورد بزرگترین سیستم های متروی جهان به متروی پکن می‌رسیم.

10 شبکه متروی برتر جهان

متروی پکن در سال 1969 فعالیت خود را آغاز کرد. متروی پکن به عنوان دومین سیستم طولانی مترو در سطح جهان شناخته می‌شود.

آنچه واقعاً متروی پکن را متمایز می کند، تعداد مسافران روزانه قابل توجه آن است زیرا به طور مداوم بیش از 10 میلیون مسافر دارد.

با این حال، دستاوردهای این سیستم مترو به همین جا ختم نمی شود. این مترو سالانه بیش از 3.8 میلیارد مسافر را به عنوان شلوغ ترین سیستم متروی جهان به خود اختصاص داده است.

متروی شانگهای - چین

جای تعجب نیست که چین با جمعیت میلیاردی‌اش سه جایگاه را در فهرست 10 سیستم متروی برتر جهان دارد. یکی از اینها متروی شانگهای است که در سال 1993 کار خود را آغاز کرد. این مترو با 345 ایستگاه، مقام دوم جهانی را به خود اختصاص داده و رکورد طولانی ترین سیستم متروی جهان را با مسافت چشمگیر 676 کیلومتر در اختیار دارد.

10 شبکه متروی برتر جهان

تنها با یک تفاوت جزئی، با داشتن سالانه بیش از 3.7 میلیارد مسافر، متروی شانگهای جایگاه خود را به عنوان شلوغ ترین شبکه متروی جهان، پس از متروی پکن حفظ می کند. این سیستم مترو روزانه بیش از 10 میلیون مسافر را جابه‌جا می‌کند.

متروی نیویورک - ایالات متحده

10 شبکه متروی برتر جهان

متروی شهر نیویورک که در سال 1904 افتتاح شد، هشتمین سیستم متروی قدیمی در سطح جهان است و به عنوان گسترده ترین شبکه متروی جهان با 424 ایستگاه قابل توجه است.

بیشتر ایستگاه‌های این مترو 24 ساعته طی سال فعالیت می‌کنند. همچنین این سیستم مترو برنامه‌هایی برای افتتاح ایستگاه‌های جدید نیز دارد.

به گزارش visacent، ساخت متروی شهر نیویورک در سال 1900 میلادی آغاز و در نهایت در سال 1904 برای ساکنان این شهر افتتاح شد. این مترو با طول 394 کیلومتر، ششمین سیستم متروی طولانی در سراسر جهان است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان