ماهان شبکه ایرانیان

گستره تکان دهنده بحران پلاستیک؛ تولید زباله های پلاستیکی به اندازه ۲۰ هزار برابر برج ایفل

جالب است بدانید که تنها ۱۲ کشور مسئول تولید ۶۰ درصد زباله های پلاستیکی بدون مدیریت و نظارت مناسب در جهان هستند. پنج کشور اول در این لیست عبارت‌اند از: چین، ایالات متحده آمریکا، هند، برزیل و مکزیک.

یک گزارش جدید هشدار داده که تنها در سال جاری میلادی حدود 220 میلیون تن زباله پلاستیکی تولید خواهد شد که معادل 20 هزار برج ایفل است.

به گزارش روزیاتو، موسسه خیریه EA Earth Action مطالعه سالانه خود را منتشر کرده که نشان می دهد در سال 2024 در سراسر جهان، به ازای هر نفر 28 کیلوگرم زباله پلاستیکی تولید خواهد شد.

محققان پیش بینی کرده اند که بیش از یک سوم این زباله های پلاستیکی به خوبی مدیریت نمی شوند. نکته نگران‌کننده این است که این رقم به 69.5 میلیون تن پلاستیک در سال می رسد.

زباله های پلاستیکی عمدتاً شامل بسته‌بندی های پلاستیکی و پلاستیک موجود در منسوجات و در زباله های خانگی هستند.

این گزارش همچنین تاریخی را تعیین کرده که در آن میزان زباله های پلاستیکی تولیدشده از ظرفیت جهان برای مدیریت آن ها فراتر می رود. تاریخ پیش‌بینی شده توسط محققان 5 سپتامبر سال 2024 است.

محققان همچنین هشدار داده اند که تقریباً 50 درصد از جمعیت جهان در مناطقی زندگی می کنند که میزان زباله های پلاستیکی تولیدشده در آن ها از ظرفیت مدیریت زباله ها فراتر رفته است.

این میزان تا تاریخ تعیین‌شده به 66 درصد افزایش می یابد.

جالب است بدانید که تنها 12 کشور مسئول تولید 60 درصد زباله های پلاستیکی بدون مدیریت و نظارت مناسب در جهان هستند. پنج کشور اول در این لیست عبارت‌اند از: چین، ایالات متحده آمریکا، هند، برزیل و مکزیک.

گستره تکان دهنده بحران پلاستیک؛ تولید زباله های پلاستیکی به اندازه 20 هزار برابر برج ایفل

سارا پرارد، مدیر عامل شرکت EA Earth Action در این باره گفته است:

یافته‌ها واضح و بدون ابهام هستند. نرخ تولید پلاستیک از ظرفیت مدیریت زباله ها پیشی گرفته و پیشرفت در این زمینه را ناچیز کرده است.

این فرض که بازیافت و افزایش ظرفیت مدیریت زباله بحران پلاستیک در جهان را حل خواهد کرد، اشتباه است.

سیان ساترلند، یکی از بنیانگذاران A Plastic Planet گفته است:

پس از دهه‌ها هشدار دانشمندان، اکنون برای همه آشکار شده که آلودگی پلاستیکی بشریت را در مسیر فاجعه‌های اکولوژیکی و انسانی قرار داده است.

ما امسال فرصتی برای ایجاد یک معاهده جهانی داریم که نه‌تنها از اقیانوس، هوا و خاک، بلکه از فرزندانمان و نسل آینده محافظت می کند.

این گزارش پیش از دور چهارم مذاکرات بر سر معاهده جهانی پلاستیک سازمان ملل که در اواخر این ماه در کانادا برگزار می شود، منتشر شده است.

در این معاهده، راهبردهایی نظیر کاهش مصرف پلاستیک، ترویج ابتکارات استفاده مجدد، تقویت زیرساخت مدیریت زباله محلی و توقف واردات زباله های پلاستیکی از کشورهای دیگر توصیه شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی