کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: گر نتوانیم انسجام داخلی را در جریان اجرای برنامه داشته باشیم، هر چقدر هم برنامه خوب باشد، اجرای برنامه محقق نمی شود.
به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در اولین مناظره با پنج کاندیدای دیگر که با موضوع اقتصادی- مهار تورم و رشد تولید- برگزار شد، اظهار کرد: برای هر اقدامی در ابتدا یک مشکل اساسی داریم؛ اگر نتوانیم انسجام داخلی و مشارکت همه جناحها، گروهها و دستهها را در جریان اجرای برنامه همراه خود کنیم، هرچقدر هم برنامه درستی بنویسیم ماننده سایر برنامهها معطل میماند و هرچقدر هم قول بدهیم، اتفاقی نخواهد افتاد.
وی تاکید کرد: لازمه اجرای برنامه هفتم حضور همه و مشارکت به دور از اختلاف، استفاده از کارشناسان برجسته و نه جناحی و نه دستهای بلکه نخبگان و دانشگاهیان؛ قطعاً اینکه عدهای را به اسم کارشناس بمیاوریم ولی کارشناس نیستند قطعا نمیتوانند ما را به اهداف برنامه برساند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه مصوب مجلس گفت: آنچه که دولت به مجلس ارائه داد 7 فصل و 26 بند بود که به 26 فصل و نزدیک به 119 ماده و هزار و هشت حکم تبدیل شد که اقدامی غیر ممکن است؛ شورای نگهبان از این مصوبه ایراد گرفت و به مجلس بازگرداند و در مادهای مصوب شد که 26 بند از این مصوبه را دولت طی یک سال بازنگری کند و مجددا به مجلس ارائه دهد؛ معنای این حرف این است که دولتی که روی کار میآید، درباره این 26 بند برنامهریزی کند که از نظر علمی غیرممکن است.
پزشکیان ادامه داد: با این وضعیت، نیروها و کارشناسان اجرای سایر بندهای برنامه نیز قابل اجرا نیست؛ مصوبه مجلس فرصتی به دولت خواهد داد که همراه با کارشناسانی که خواهد نشست و برنامه درستی را تنظیم خواهند کرد، اهداف را مجددا بازنگری کند و روشن و مشخص این هدف را به نتیجه رساند.
وی اظهار کرد: بحثی که علاوه بر وحدت و انسجام داخلی ما لازم است، این است که امکان ندارد بدون ارتباط یا باز کردن مرزهایمان با دولتهای منطقه و دنیا به رشد 8 درصدی دست یابیم. برای رشد 8 درصدی سالانه 200 میلیارد دلار پول میخواهیم که تهیه آن در حالت عادی غیر ممکن است در نتیجه چگونگی حل مشکلات ما در ارتباط برقرار کردن با دنیا و ارتباطات بینالمللی از ملزومات دستیابی به این هدف است و اگر نرسیم، فقط شعار دادهایم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در حقیقت کاری را که در داخل باید بکنیم این است که به تولید کنندکان، اتاق بازرگانی و مشارکتکنندگان در تولید میدان دهیم و دستشان باز باشد تا کار کنند؛ نباید در این مملکت بدن یک تولید کننده بلرزد که فردا قرار است چه بلایی بر سر او بیاید چون قوانین را لحظه به لحظه مینویسیم و بی ثباتی در قانون ایجاد میکنم و مشکلاتی را ایجاد میکنیم که هیچ تولید کنندهای در بستری که ما برای فراهم کردهایم امنیت سرمایه گذاری ندارد؛ اینکه این موضوع ممکن است یا نه آینده ما را مشخص خواهد کرد.
باید شفافیت را به اقتصاد بیاوریم و مسیرها را روشن کنیم
پزشکیان در فرصت 4 دقیقه دوم این مناظره که به نقد اظهارات سایر نامزدها و بیان دیدگاهها اختصاص داشت، با بیان اینکه «سیر تاریخ، تجربه جهانی و آخرین بینالمللی راه را برای آدمی که تقوا داشته باشد، مشخص میکند،» اظهار کرد: هیچ کشوری از جنگ جهانی دوم تا الان بدون رشد صادرات و سرمایهگذاری خارجی رشدی نداشته است و رشد بدون اینها امکان پذیر نیست. اینکه آقای دکتر قاضیزاده هاشمی گفتند که ما سرمایهگذار میآوریم، یعنی نمیشود بدون سرمایهگذاری کاری کرد.
وی افزود: ما الان گران میخریم و ارزان میفروشیم و در حوزه نفت در حال ضرر کردن هستیم؛ چه کسی بای در این زمینه پاسخگو باشد؟ الان در بهترین شرایط خرید ماشین دست دوم برای ما تبدیل به افتخار شده است؛ آیا این برازنده جامعه ایرانی است؟
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: تحریم فاجعه است و اینکه بگوییم تحریم را دور میزنیم، بله دور میزنیم اما در مسیر غلطی که طی میکنیم کلی بخور بخور وجود دارد؛ بر اساس آمار ما از نظر فساد در دنیا رتبه 15 از آخر هستیم. باید شفافیت را به اقتصاد بیاوریم و مسیر ها را روشن کنیم.
پزشکیان تاکید کرد: بر اساس توافق، چین قرار بوده که در کشور ما سرمایه گذاری کند، گفتهاند که تا زمانی که FATF را حل نکنید، ما سرمایه گذاری نمیکنیم؛ امکان ندارد بدون وارد شدن به این چهارچوب ها بتوانیم سرمایهگذار خارجی وارد کنیم و امکان ندارد که با تحریمهایی که درست کردند بتوانیم یک شریک تجاری درست و حسابی داشته باشیم مگر اینکه عدهای آدم را جمع کنند و آنها شریک تجاری شوند. 40 سال است که میگوییم این واقعیت اقتصادی را درست میکنیم اما روز به روز وضعیت پول مان و همچنین قدرت خرید مردم بدتر میشود.
وی همچنین عنوان کرد: بخشی از مطالبی که آقای قالیباف گفتند این بود که میتوانیم در داخل مقداری با کنترل انرژی و افزایش بهرهوری کارهایی کنیم؛ ما نمیتوانیم تکنولوژی جدید را وارد صنعت نفت کنیم و ما با تکنولوژی های غلط درحال از دست دادن مخازن زیر زمینی هستیم و بجای اینکه در حوزه نفت 40 درصد بهرهوری داشته باشیم رقم بهرهوری در این حوزه فقط 12 الی 13 درصد است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: در حقوق هایی که امروز به کارگران و کارمندان پرداخت میشود تورم 40 درصد است اما در بهترین شرایط پرداخت ما 20 درصد افزایش پیدا میکند؛ با این روند دستیابی به رشد امکان پذیر نیست و باید نگاهمان را عوض کنیم؛ چراکه نخبگان و سرمایههای ما در حال رفتن هستند؛ گفته میشود که ما شرایط را درست میکنیم و از این وعدهها میدهیم اما روز به روز وضعیت مردم را بدتر میکنیم؛ باید گفته شود که مدام تئوری و دانشمندی گفته است که با این روند نتیجه میگیرید؟
خصوصیسازی را افرادی میتوانند انجام دهند که پیشزمینه علمی را دارند
پزشکیان در بخش دوم این مناظره تلویزیونی در فرصت 4 دقیقه نخست خود گفت: قطعاً اگر مدیریت اصلاح شود، میتوان از یکسری از مسائل هزینهای محافظت کرد که برنامه آن مفصل است؛ در اصلاحاتی که در دنیا انجام شده در 40 کشوری که بانک جهانی بررسی کرده است، 3 اصل و 5 استراتژی دیده شده است که اگر ما آنها را در کشور عملیاتی کنیم میتوانیم یکسری از مشکلات داخل را خواهیم نتوانست حل کنیم؛ این سه اصل عبارتند از اینکه چه کسی مسئول است؟ چگونه باید اقدام کند؟ و چگونه باید پاسخگو باشد؟
وی عملکرد، پرداخت عملکردی، خصوصیسازی و قرارداد کنتراتی به عنوانی تعدادی از استراتژیهای مورد نظر خود اشاره کرد و گفت: خصوصیسازی را افرادی میتوانند انجام دهند که پیشزمینه علمی را دارند وگرنه اینکه از دوستان و افراد منتخب خودمان را بگذاریم اتفاقی میافتد که این 40 سال به داده است. دولتها همواره این مشکل را داشتهاند.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم مشورت با دیگران اظهار کرد: همانطور که وقتی مریض میشویم به دنبال پزشک کارشناس هستیم نه اینکه پزشکی را پیدا کنیم که از جناح ما باشد، در اقتصاد،صنعت، کشاورزی و تجارت نیز باید اینگونه رفتار کنیم. بهترین روش را هم اگر طراحی کنید اما اگر به دست کسی بدهید که کارشناس نیست، آن را خراب میکند.
پزشکیان با اشاره به برخی وعدهها درباره تحقق رشد 8 درصدی مورد نظر برنامه هفتم پیشرفت تاکید کرد: همه گفتهاند که 8 درصد رشد را تحقق میدهیم اما ندادهاند؛ افرادی که ادعا میکنند اما قدرت را در دست گرفتند و نتوانستند انجام دهند، باید در مقابل مردم محاکمه شوند
وی همچنین با اشاره به وضعیت معیشت اقشار مختلف جامعه اظهار کرد: الان بازنشستگان و معلمان ما زندگیشان نمیچرخد و کسانی که کارمند هستند گرفتار شدهاند؛چه کسی باید مشکل آنها را کند؟ شعارها و تجربیات بینالمللی و مستندات علمی و تجربه روشن دنیا وجوددارد که اگر به آنها متکی شویم، میتوانیم راه حلی پیدا کنیم.