به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله حسینی بوشهری، چهارشنبه، 4 دیماه، در کارگاه توجیهی عمرهگذاران استان قم، در ورزشگاه شهید حیدریان گفت: مردم قم در راهپیمایی بزرگ از حرم تا حرم مراتب معرفت خود به ساحت قدسی اهل بیت (ع) را ثابت کردند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خطاب به زائران بیتاللهالحرام گفت: سفر حج دارای مراتب و ویژگیهای خاصی است که باید پیش و پس از سفر به آنها توجه کرد.
زائران از فرصت حج برای نزدیکی به خدا استفاده کنند
مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد: زائران پیش از سفر حج باید نیت و قصد قربت کنند؛ نباید قصد خدایی سفر را با هیچ چیز دیگر به ویژه خودنمایی و مباحث دنیوی عوض کنند؛ زائران باید شاکر باشند که چنین فرصتی پیدا کردند که در این سفر حاضر شوند؛ پس باید از این فرصت برای نزدیکی به خدا استفاده کنند.
وی گفت: حاجیان میهمان خدا هستند و باید متوجه این مهمانی باشند؛ باید آداب میهمانی را به خوبی رعایت کرد؛ باید به گونهای عمل کنیم که رضایت صاحب خانه را جلب کنیم.
حسینی بوشهری یادآور شد: برای این که حضور پاک و پاکیزه ما در حج پذیرفته شود باید استغفار کنیم و از کارهای گذشته تبری بجوییم؛ در مرتبه بعد اگر کسی از ما دلخور است و حقی برگردن ماست باید آن را ادا کنیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: همدلی و وحدت مهمترین کاری است که باید پیش از سفر انجام دهید؛ ارتباطات صمیمی با خویشان و دوستان بهترین کاری است که پیش از سفر باید انجام داد؛ یکی از مهمترین ملزومات سفر حج، وصیت پیش از سفر است.
حج بهترین فرصت برای آشنایی با تاریخ اسلام است
استاد حوزه یادآور شد: کنگره حج، کلاس بزرگ درس فقه است؛ باید از روحانی کاروان به بهترین شکل استفاده کرد؛ از روحانی کاروان تاریخ مکه و مدینه و تاریخ اسلام را بپرسید تا با تاریخ اسلام آشنا شوید؛ وقتی زائران با این تاریخ آشنا شوند استفاده بیشتری از معنویات میکنند.
وی خطاب به زائران گفت: نگاه به کعبه پاداش دارد و حیف است که وقت خود را صرف حضور در بازارهای عربستان کنید؛ زائران ایرانی باید شان شیعیان را حفظ کنند و از هر گونه حرکت نابجا پرهیز کنند.
سعه صدر؛ از ملزومات سفر حج
حسینی بوشهری اظهار کرد: سعه صدر یکی از مهمترین ملزومات سفر زیارتی حج است؛ باید در این سفر از هر کاری که موجبات رنجش زائران دیگر را فراهم کند پرهیز کرد؛ از دیگر وظایف زائران، رفتار در شان شیعیان است زیرا شیعیان به شدت زیر ذره بین هستند.
وی ادامه داد: زائران پس از حج، گویی اینکه از مادر متولد شدهاند، پس باید این نورانیت را حفظ کنند؛ در دیدار با مردمی که برای دیدار حاجی میآیند باید آنها را به معنویات سوق دهید و برکات معنوی حج را بیان کنید تا دیگران نیز برای این سفر تشویق شوند.