ماهان شبکه ایرانیان

نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری سینماحقیقت ۱۸/ ضرورت توجه به ظرفیت‌های استانی و جوانان

نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری هجدهمین جشنواره فیلم مستند ایران «سینماحقیقت»، با حضور رئیس سازمان سینمایی برگزار شد.

نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری سینماحقیقت 18/ ضرورت توجه به ظرفیت‌های استانی و جوانان

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، محمد خزاعی در آغاز این جلسه که امروز یکشنبه 17 تیرماه در مرکز گسترش برگزار شد، گفت: جشنواره «سینماحقیقت» به واسطه قدمت و اعتباری که دارد یکی از مهمترین رویدادهای سالانه سینمای ایران است. طی سه ساله اخیر، در سازمان سینمایی و جشنواره‌ها از جمله جشنواره «سینماحقیقت» کوشیده‌ایم عرصه‌ای را برای معرفی سینماگران جوان و جوانان مشتاقی که در استان‌ها زندگی و فعالیت می‌کنند، فراهم کنیم.
وی ادامه داد: تمرکززدایی از پایتخت و توجه به استعدادهای استانی، سرلوحه رویکرد و عملکرد ما در سازمان بوده که در «سینماحقیقت» و سایر جشنواره‌ها امروز، ثمر داده است . چرا که طی سه سال گذشته حضور جوانان در این جشنواره‌ها، قابل توجه و ملموس بوده است.
خزاعی تصریح کرد: استان‌ها از این ظرفیت برخوردارند که به آنها توجهی بیشتر و ویژه شود.
وی با اشاره به همفکری و پیشنهاد شورای سیاستگذاری جشنواره عنوان کرد: با توجه به ظرفیت‌ها و جایگاه این جشنواره و رشد سینمای مستند در استان‌ها و شهرستان‌ها، برای ارتقای بیشتر و کیفی‌تر این رویداد سینمایی از سال آتی جشنواره‌های منطقه ای سینمای مستند در کشور برگزار و برآیند جشنواره های منطقه ای در «سینما حقیقت» رونمایی شود.
رئیس سازمان سینمایی خاطرنشان کرد: برای ما تعامل با خانواده سینمای مستند و مستندسازان، در صنوف و خارج از صنوف بسیار اهمیت دارد و خوشبختانه، این روند در مرکز گسترش تسهیل و تسریع شده و این موسسه همواره، خانه مستندسازان و محل رجوع آنان است.
رئیس سازمان سینمایی همچنین، تأکید کرد: آثار مستند کوتاه راه‌یافته به جشنواره بین‌المللی فیلم کوتاه تهران با نظر اعضای این شورا، از شرط نمایش اول برای شرکت در جشنواره سینما حقیقت مستثنی شدند.
محمد خزاعی ضمن اعلام این خبر، تأکید کرد مستندهای کوتاهی که موفق به حضور در جشنواره فیلم کوتاه تهران می‌شوند هیچ محدودیتی برای درخواست حضور در جشنواره سینماحقیقت نخواهند داشت.
وی با بیان اینکه سینما حقیقت از رویدادهای جریان‌ساز سینمای ایران و مرجعی غنی برای بازنمایی تاریخ، هویت، سبک زندگی ایرانی- اسلامی و روایت اسطوره‌هاست اضافه کرد: این جشنواره می تواند جلوه‌گاه ارزشمندی برای شناسایی فرهنگ متنوع اقوام و رنگارنگی‌های زبانی، آئینی، جغرافیایی، تاریخی کشور باشد؛ مضافا، که امروز، رویش‌های تازه ای را در سینمای استان ها شاهد هستیم.

نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری «سینماحقیقت» 18/ ضرورت توجه به ظرفیت‌های استانی و جوانان


محمد حمیدی مقدم مدیر عامل مرکز گسترش، دبیر جشنواره «سینماحقیقت» و عضو شورای سیاست‌گذاری گفت: در این سه سال، حمایت سازمان و آقای خزاعی از مرکز گسترش و خانواده سینمای مستند ایران، قابل توجه بود. امیدوارم جشنواره «سینماحقیقت» با کمک دوستان، صنوف و بزرگان سینمای مستند روزهایی پررونق داشته باشد و در اهداف اصلی خود، که رونق دادن به سینمای مستند، گسترش جامعه مخاطبان و توجه به آثار مستند است، موفق باشد.
وی ادامه داد: با نظر شورای محترم جشنواره آثار مستند کوتاه راه‌یافته به جشنواره فیلم کوتاه تهران از شرط نمایش اول برای شرکت در جشنواره سینما حقیقت مستثنی شدند.
مهدی مسعودشاهی یکی از اعضای شورای سیاست‌گذاری با توجه به خاطرات و تجربیات خود از حضور در جشنواره‌ها و رویدادهای بین‌الملل افزود: بسیاری از سینماگران، تهیه‌کنندگان و پخش‌کنندگان خارجی مایل به همکاری با نهادهای تولیدکننده، یا پخش‌کننده و جشنواره‌های ایرانی هستند، در دولت سیزدهم تلاش‌هایی در این زمینه و تقویت ارتباط با سایر سینماگران در کشورهای همسایه و همسو شد، امیدوارم بتوانیم از این فرصت‌های مشترک، برای تقویت سینمای ایران، جهانی شدن و نمایش توانایی‌های این سینما و سینماگرانش به مخاطبان بین‌المللی استفاده کنیم.
مسعودشاهی در بخش دیگری از سخنانش گفت: یکی از مسائلی که آقای حمیدی مقدم اشاره کردند و مهم است، گسترش دایره مخاطبان سینمای مستند است. مهم است که به بهانه رویدادها و جشنواره‌ها، از جمله «سینماحقیقت» بتوانیم خانواده‌ها را تشویق به تماشای آثار مستند کرده و در این زمینه فرهنگ‌سازی کنیم.
قادر آشنا یکی دیگر از اعضای شورا در این جلسه عنوان کرد: ما در سازمان سینمایی ارتباط با محافل دانشگاهی و دانشجویان سینما را تقویت کردیم، هر هفته با دانشگاهها ارتباط و جلسه داریم. می‌توانیم از این ظرفیت به نفع سینمای مستند و جشنواره «سینماحقیقت» استفاده کنیم و در جلساتی مشترک، راه‌های عرضه و نمایش این آثار را به بحث و گفتگو بگذاریم.
سیدعلیرضا حسینی مستندساز و تهیه‌کننده سینمای مستند، در این جلسه با تشکر از محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی و محمد حمیدی مقدم دبیر جشنواره «سینماحقیقت» گفت: من به عنوان نماینده صنف تهیه‌کنندگان، باید بگویم ارتباطی که در این سه سال، با سازمان سینمایی و مرکز گسترش داشتیم، به طی شدن مسیرها و برقراری تفاهم و تعامل مثبت انجامید. خوشحالم که این اراده برای همراهی با صنوف در مرکز گسترش وجود دارد. نکته مهم در این سال‌ها، تلاش جدی برای دیده شدن آثار مستند است. رونق پاتوق‌ها و اکران‌های مختلف از جمله در مرکز گسترش، موزه سینما و نمایش‌های «هنر و تجربه» اتفاق خوبی است که امیدوارم مستمر باشد و به گسترش فضاهای نمایشی و افزایش مخاطبان سینمای مستند بیانجامد.
در جلسه امروز شورای سیاست‌گذاری هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت»، علاوه بر اعضای شورا، عبدالحسین بدرلو قائم مقام و معاون مستند و محمدرضا بهشتی‌منفرد مدیر مجامع و جشنواره‌های مرکز گسترش نیز، حضور داشتند.
هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» آذرماه 1403 برگزار می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان