به گزارش ایمنا، شمال کرواسی، از جمله زاگرب پایتخت، طی 10 روز گذشته در چنگال موج گرمای بیوقفه با دمای هوای بهطور مرتب بالای 35 درجه سانتیگراد بوده است. این امر موجب شده است که مقامات محلی هشدار گرما اعلام کنند و استخرهای شنای عمومی و موزههای شهرداری را به مدت یک هفته تعطیل کنند تا برای شهروندان به عنوان پناهگاههای آبوهوایی عمل کنند.
مقامات کروات این تصمیم را با تیزهوشی گرفتند زیرا اواسط تابستان، بسیاری از مردم برای مسافرت به سواحل، مناطق روستایی یا خارج از کشور رفتهاند تا از گرما در امان باشند و به همین علت ازدحام جمعیت قابل کنترل خواهد بود.
کرواسی در راهاندازی طرحهای حمایتی شهروندان در برابر گرما تنها نبوده است، بلکه بسیاری دیگر از شهرهای اروپایی راهکارهایی همچون سایبانهای شهری، روشن کردن فوارههای آب همچنین کاهش ساعات کاری را برای مقابله با پیامدهای گرما به کار بستهاند.
زمین در روزهای گذشته، دماهای بالایی را ثبت کرده است، بهطوریکه سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا اعلام کرد میانگین دمای هوای سطحی جهانی روز یکشنبه 17.09 درجه سانتیگراد بود که گرمترین دمای هوا از زمان آغاز ثبت رکوردها در سال 1940 است. بر اساس دادههای اولیه 21 جولای گرمترین روز ثبتشده در جهان بود.
در هفتههای اخیر، موج گرما بخش وسیعی از ایالات متحده و اروپا را سوزانده است. غزه نیز تحت تأثیر موج گرما قرار گرفته است و شرایط زندگی را برای فلسطینیانی که به دلیل جنگ رژیم اسرائیل در این منطقه آواره شدهاند، دشوارتر کرده است.
برخی از دانشمندان همچنین گمان میکنند که سال 2024 میتواند از 2023 به عنوان گرمترین سال از زمان شروع رکوردها پیشی بگیرد زیرا تغییرات آبوهوایی و پدیده آبوهوای طبیعی النینو که در آوریل به پایان رسید، دما را در سال جاری افزایش داده است.
جولای بهطور کلی گرمترین ماه سال در سطح جهان است، بیشتر به این دلیل که زمینهای بیشتری در نیمکره شمالی وجود دارد، بنابراین الگوهای فصلی در آنجا موجب افزایش دمای جهانی میشود.