ماهان شبکه ایرانیان

محقق حوزه علمیه:

وجود نماز در تمامی ادیان نشانه اصالت این عمل عبادی است

گروه حوزه‌های علمیه: یک محقق دینی و مدرس حوزه علمیه با تشریح جایگاه نماز در ادیان مختلف تاکید کرد: وجود نماز در تمامی ادیان نشانه اصالت این عمل عبادی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم جعفری، کارشناس و محقق حوزه علمیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با اشاره به چاپ کتابی در این زمینه گفت: همان طور که من در کتاب آورده‌ام، سابقه نماز به فرهنگ هندو ایرانی باز می‌گردد و از آن دوره به بعد در تاریخ ثبت شده است.

وی ادامه داد: در ایران این عمل عبادی به قبل از دوره زرتشت باز می‌گردد و آن‌ها این عمل را با هدف پرستش خدای واحد انجام می‌دادند.

جعفری با بیان اینکه قبل از فرهنگ هند و ایرانی توحید وجود داشته، اما به مرور زمان از بین رفته است، عنوان کرد: قبل از زرتشت در ایران میان اقوام آریایی سه نماز وجود داشته است که زرتشت نیز دو نماز را اضافه کرده است.

این نویسنده حوزوی افزود: مرسوم بوده است که در هند و ایران نماز صبح را با انجام دادن یک غسل می‌خواندند و بعد به درگاه الهی نیایش می‌کردند.

کارشناس مرکز تخصصی نماز با بیان اینکه بعد از اسلام معادل «صلاة» برای نماز وضع شد، اظهار کرد: در فرهنگ یهود نیز سه وعده نماز وجود دارد که روزهای شنبه چهار وعده و روزهای عید به 5 وعده نیز می‌رسید.

وی ادامه داد: این وعده نمازها بسیار به اسلام شبیه است؛ آنها بخش‌هایی از تورات را می‌خوانند و وضو و تیمم هم دارند که به تیمم نطیلا می‌گویند.

جعفری ادامه داد: حضرت عیسی(ع) که مبعوث شدند، به روش حضرت موسی(ع) نماز می‌خواندند، اما به مرور زمان برخی مسیحیان برای اینکه خود را از یهود جدا کنند، نمازهای هفت گانه را راه‌اندازی کردند.

وی تاکید کرد: حضرت عیسی(ع) فرموده بودند که من تغییری در اعمال عبادی دوره حضرت موسی(ص) نخواهم داد، اما به تدریج شریعت توسط کلیسا در مسیحیت کمرنگ شد و کلیسا نمازهای هفت‌گانه را برای ساکنان دیرها وضع کرد و برای مردم تخفیف داد.

وی عنوان کرد: در آئین بودا نیز 5 وعده نماز در برابر بت‌هایشان می‌خواندند و در آئین هندو نیز روزانه یک وعده نماز واجب است و در آئین جینه نیز در نزدیکترین معبد مراسمی را اجرا می‌کنند که به آن «نمیس» گویند و به فرد نمازخوان نیز «نمس کار» گویند.

این محقق دینی تاکید کرد: در تمامی ادیان الهی و غیرالهی نماز وجود دارد که نشان‌دهنده اصالت این عبادت است و از یک حقیقت ریشه گرفته ولو اینکه در طول تاریخ دچار تغییراتی شده است.

جعفری ادامه داد: یهودیان به شریعت معتقدتر از مسیحیان هستند، بنابراین مسیحیان آن را به عشاء ربانی خلاصه کرده‌اند و سرودهایی از مضامیر داوود و عباراتی از انجیل را در جریان آن ‌می‌خوانند.

وی عنوان کرد: نماز در اسلام بسیاری از نکات نماز در ادیان گذشته را مانند سجده و ... دارد، اما این عبادت به مرحله کمال خود رسیده است و امروزه ثابت شده که اگرچه نماز با اهداف ورزشی وضع نشده، اما یوگا و مدیتیشن در آن وجود دارد.

این محقق دینی نماز در اسلام را معراج برای مومنان دانست و تاکید کرد: نماز یکی از جامع‌ترین عبادات اسلامی است به گونه‌ای که منکر و تارک آن عقوبت سنگینی دارد و قرآن به شدت سهل‌انگاران  نماز را توبیخ کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان