طرح ترافیک بزرگترین رویداد زیارتی توسط پلیس راهور فراجا از امروز سهشنبه 16 مرداد آغاز میشود و تا پایان روز پنجشنبه هشتم شهریور ماه ادامه خواهد داشت و در این مدت همه دستگاهها در بسیج کامل برای تردد روان زائران عتبات عالیات قرار دارند.
به گزارش ایرنا، اربعین سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) امسال با پیک مسافرت فصلی تابستانه همزمان است که مدیریت به مراتب سختتر است و پیش بینی حدود پنج میلیون سفر زیارتی به عتبات عالیات در کنار چندین میلیون مسافرت تابستانه پیش از بازگشایی مدارس، میتواند بار ترافیکی جادههای کشور را به طور محسوسی افزایش دهد.
بر همین اساس و طبق جدول زمانبندی، پلیس راهور به همراه دستگاههای دخیل در خدمات اربعین حسینی همچون اورژانس، هلال احمر، شرکتهای خدمات خودرویی و سازمان حج و زیارت و دیگر دستگاههای متولی، از امروز سهشنبه 16 مرداد به طور متمرکز و در پوشش گسترده در طرح ترافیک اربعین حاضر خواهد بود.
براساس گزارش رئیس پلیس راهور، امسال در طرح ترافیکی اربعین بیش از 80 هزار نفر در قالب دستگاههای مختلف و 12 هزار نیروی پلیس به شکل شبانهروزی در مسیر مرزهای 6 گانه در این ایام خدمترسانی خواهند کرد.
استفاده از مبادی مرزی کم ترافیک
امسال نیز همانند سالهای گذشته تردد در مسیر پیادهروی اربعین از 6 مسیر مرزی شامل مهران، شلمچه، خسروی، چذابه، تمرچین و باشماق انجام میشود که پلیس توصیههایی برای تردد راحت و ایمن زائران دارد.
طبق گزارش پلیس راه کشور، سال گذشته سه میلیون و 200 هزار نفر در موسم اربعین راهی عتبات عالیات شدند که مرزهای مهران، شلمچه و تمرچین میزبان بیشترین شمار زائران حرمین امامین (ع) بودند و طبعاً بیشترین میزان بار ترافیکی به مسیرهای منتهی به این مبادی مرزی وارد شد؛ بنابراین رئیس پلیس راهور فراجا طی جلسه هماهنگی ستاد اربعین تاکید و توصیه کرد تا زائران اربعین از مبادی مرزی تردد کنند که کمترین میزان ترافیک را دارد تا علاوه بر کوتاه کردن زمان ورود و خروج، بتوانند سفر ایمنتری داشته باشند.
مسیرهای مرزی از کیفیت یکسانی در خدمات برخوردار هستند و تفاوتی از لحاظ شرایط مرز از جمله پارکینگ و ماندگاری در مرز وجود ندارد
سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهور فراجا ضمن تاکید بر ارتقای قابل توجه کیفیت و کمیت خدمات در همه مبادی مرزی گفت: مسیرهای مرزی از کیفیت یکسانی در خدمات برخوردار هستند و تفاوتی از لحاظ شرایط مرز از جمله پارکینگ و ماندگاری در مرز وجود ندارد؛ پس توصیه میشود زائران تا حد امکان اصرار بر تردد از یک مسیر مرزی نداشته باشند تا کمکی برای مدیریت بهتر ترافیک بزرگترین رویداد زیارتی کشور باشد.
استفاده از خودروی شخصی در سفر اربعین
یکی دیگر از توصیههای پلیس راهور در سفر اربعین امسال، استفاده از خودروهای شخصی بود که رئیس پلیس راهور فراجا بر آن تاکید داشت و این موضوع ناشی از محدودیت در حمل و نقل عمومی و حجم بالای زائران بود؛ از اینرو سردار حسینی تاکید کرد: این حجم از مسافر در یک بازه زمانی کوتاه، به طور طبیعی با حداکثر ظرفیت حمل و نقل عمومی سازگار نیست و میتواند باعث طولانی شدن زمان انتظار برای رفت و بازگشت از شود.
این مقام انتظامی ضمن اشاره به بسیج کامل حمل و نقل عمومی کشور و هماهنگی لازم با سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، از زائران خواست تا در حد امکان از خودروهای شخصی برای سفر به مبادی مرزی استفاده کنند.
با توجه به اینکه طی سالهای گذشته فضای پارکینگ عمومی و امنیت پارکینگها به طور قابل ملاحظهای گسترش یافته است، استفاده از خودروهای شخصی علاوه بر راحتی زائران میتواند سرعت بازگشت را افزایش داده و از معطلی در مرزها برای استفاده از اتوبوس بکاهد همچنین استفاده از خودروهای شخصی میتواند در استراحت زائران و به همراه داشن وسائل شخصی بیشتر موثر باشد.
ثبتنام در سامانه سماح پیش از سفر
پلیس راهور فراجا همچنین از مسافران و متقاضیان حضور در پیادهروی اربعین خواست تا پیش از سفر، اطلاعات خود را در سامانه سماح(سامانه حج و زیارت) بارگزاری و در این سامانه ثبتنام کنند.
بنابر اعلام پلیس راهور، این مجموعه به دلیل اتصال به سامانه سماح، امکان ارزیابی از شرایط سفر و برنامه ریزی برای مدیریت ترافیک را خواهد داشت همچنین ثبتنام در سامانه سماح در اجرا و اعمال درست محدودیتهای ترافیکی موثر است همچنین طبق اعلام پلیس راه، ساعت 12 تا 16 بیشترین آمار تصادفات در اربعین سال گذشته بوده است که ناشی از خستگی و حجم بالای تردد است.
مسافران و متقاضیان حضور در پیادهروی اربعین تا پیش از سفر، اطلاعات خود را در سامانه سماح(سامانه حج و زیارت) بارگزاری و در این سامانه ثبتنام کنند.
تردد با خودروی شخصی به عراق همچنان امکانناپذیر
رئیس پلیس راهور فراجا بار دیگر به مسئله تردد با خودروهای شخصی به داخل عراق اشاره کرد و گفت: این امکان هنوز وجود ندارد و زائران فقط تا قبل از مرز میتوانند با خودروی شخصی سفر کنند.
سردار حسینی با بیان اینکه امکان کاپوتاژ (کرانبری) میان ایران و عراق انجام نشده است، گفت: این مسئله نیازمند بررسی و تفاهمنامه میان دو کشور است که باید در سطح کلان انجام شود.
امکان تردد اتوبوسهای پاکستانی فقط در ایام اربعین
یکی از امتیازات اربعین امسال برای زائران کشورهای همسایه که از مسیر ایران به عراق سفر میکنند، استفاده از حمل و نقل عمومی کشور مبدأ است که امسال این امکان برای اتوبوسهای پاکستانی فراهم شده است.
سردار حسینی با تاکید بر اینکه این تردد با نظارت و کنترل سخت پلیس راه انجام خواهد شد، افزود: ستاد مرکزی اربعین تصمیم به اجازه تردد اتوبوسهای پاکستانی در داخل کشور گرفته است. این اتوبوسها تنها برای یک رفت و برگشت و جابهجایی زائران مجاز به ورود هستند و فقط هم در ایام اربعین این امکان وجود دارد ضمن اینکه فرماندهی کل انتظامی با اعلام اینکه مرز چذابه برای پذیرایی از زائران اتباع خارجی تعیین شده است، تاکید کرد که زائران اتباع از مراجعه به دیگر مبادی مرزی خودداری کنند چرا که از ورود آنها به عراق ممانعت به عمل میآید.