ماهان شبکه ایرانیان

حجت‌الاسلام سعیدی در جلسه تفسیر:

قلب پاک زمینه‌ساز ایمان است/ مذمت شدید غیبت در قرآن و روایات

گروه حوزه‌های علمیه: امام جمعه قم با بیان اینکه یکی از هدایای انسان به نکیر و منکر دوری از غیبت است، گفت: غیبت گناهی است که در روایات و آیات مورد مذمت بسیار قرار گرفته و آن را از زنا بدتر دانسته‌اند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمد سعیدی، امام جمعه قم امروز 16 تیرماه در جلسه تفسیر در حرم حضرت معصومه(س) و در ادامه بحث هدایای انسان در سفر آخرت گفت: یکی دیگر از این هدایا برای برخورد با نکیر و منکر غیبت نکردن است.

وی با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) در تعریف غیبت ادامه داد: غیبت از دید روایات مطلبی است که بیان آن موجب ناراحتی فرد مومن شود و اهمیت و خطر آن به مراتب قوی‌تر و شدیدتر از عمل منافی عفت است.

سعیدی با بیان اینکه عمل زنا بسیار زشت است و در تمامی ادیان و حتی در بین بی‌دینان نیز عملی نکوهیده محسوب می‌شود، گفت: با این وجود در روایات داریم که غیبت از زنا بدتر است؛ در قرآن کریم و در سوره مبارکه نور صد ضربه تازیانه برای زناکار در نظر گرفته شده است و اگر چه این احکام برای غیبت جاری نیست اما ببینید غیبت که بدتر از زنا است چه مجازاتی دارد.

امام جمعه قم تصریح کرد: گاهی در دنیا برای گناهی مجازات در نظر گرفته نمی‌شود و این به معنای آن نیست که این گناه کم اهمیت است، بلکه جریمه آن را به آخرت واگذار کرده‌اند و غیبت هم از این دسته است.

تولیت آستان حضرت معصومه(س) با بیان اینکه جان، مال، آبرو و ناموس چهار موضوع مهم برای هر مسلمان است، اظهار کرد: غیبت آبروی انسان را می‌برد، در حالی که خداوند ستار است و خواسته عیوب افراد پوشیده بماند.

قلب و زبان ایمان ساز و ایمان سوزند

وی با بیان اینکه غیبت منحصر به زبان نیست و با اشاره و چشم هم می‌توان غیبت کرد، افزود: قلب و زبان دو عنصر سرنوشت‌سازند که می‌تواند ایمان ساز و ایمان سوز باشد و در روایت است که ایمان فرد سامان نمی‌یابد، مگر اینکه قلب او مستقیم شود و قلب او نیز درست نمی‌شود مگر اینکه زبان انسان قوام یابد.

سعیدی با بیان اینکه آیه وَیْلٌ لِّکُلِّ هُمَزَةٍ لُّمَزَةٍ(همزه/1) گفت: قرآن با این آیه تکلیف غیبت کننده را مشخص کرده و فرموده وای بر هر عیبجوی مسخره‌کننده و با این وجود جای بسیار تاسف است که برخی عادت کرده‌اند به اینکه دائما غیبت این و آن را مرتکب شوند.

وی با بیان اینکه متاسفانه در فضای سیاسی این موضوع بسیار دیده می‌شود، اظهار کرد: کسانی که حزبی و سیاسی فکر می‌کنند منتظرند تا فردی کار خطایی انجام دهد و از بدبختی او فیلم و مدرک درست کنند و از بردن آبرویش لذت ببرند؛ عده‌ای برای انتخابات هیچ حریمی را رعایت نمی‌کنند و قرآن هم اینگونه افراد را که دوست فواحش در جامعه شیوع پیدا کند به شدت سرزنش کرده است.

امام جمعه قم با بیان اینکه اسلام بنای اجتماع را بر وحدت و اخوت استوار کرده است عنوان کرد: هیچ کسی اجازه آسیب به این بنا را ندارد و خدا هر کاری را که باعث آفت زدن به این پیکره شود حرام کرده است.

راه‌های علاج غیبت

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه(س) درباره راه علاج غیبت نیز تصریح کرد: انسان عاقل وقتی می‌بیند که با غیبت به عذاب دنیوی و اخروی مبتلا می‌شود و غضب الهی را به همراه دارد از این کار دتست می‌کشد.

وی تاکید کرد: هرگاه کسی برای غیبت وسوسه شد خوب است در خودش بنگرد و عیوب خود را ببیند و ببیند آیا خوشش می‌آید کسی عیوب او را در نزد دیگران عنوان کند. 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی