رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو گفت: از 10 هزار روستایی که قرار بود آبرسانی شود تاکنون به 6300 روستا معادل نزدیک 3 میلیون نفر آبرسانی انجام شده و روستاها به لحاظ کمی و کیفی شرایط نرمالی را پیدا کردهاند.
میثم جعفرزاده در گفتوگو با ایلنا، درباره وضعیت اجرای پروژههای آبرسانی روستایی اظهار داشت: طرح آبرسانی روستایی یکی از بزرگترین پروژههای عمرانی کشور به لحاظ وسعت و حجم کار است، از 10 هزار روستایی که قرار بود آبرسانی شود تاکنون به 6300 روستا معادل نزدیک 3 میلیون نفر آبرسانی انجام شده و روستاها به لحاظ کمی و کیفی شرایط نرمالی را پیدا کردهاند، در حدود 3700 روستای دیگر نیز مشغول به کاریم که امیدواریم بیشتر پروژهها تا پایان سال 1403 و مباقی تا 6 ماه ابتدایی 1404 به اتمام برسند.
وی افزود: پروژه پیشرفت خوبی دارد و جمعیت تحت پوشش این پروژهها به نزدیک 87 درصد رسیده و برنامه این است که این عدد به 90 درصد برسد.
رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو درباره رقم اعتبار پروژه تصریح کرد: در ابتدای پروژه کل اعتبار در نظر گرفته شده برای 10 هزار روستا حدود 30 هزار میلیارد تومان بوده که به تفکیک سالانه تخصیص داده میشود، گاها مطابق شرایط کشور در برخی موارد نارسایی وجود دارد اما در کل پروژه در حال فعالیت است.
وی درباره تاثیر خشکسالی و کمآبی بر روند اجرای پروژهها گفت: غالب پروژههای آبرسانی مشمول خشکسالی نشدهاند ولی باید در نظر بگیریم یکی از فاکتورهایی که در اغلب این پروژهها در نظر گرفته میشود؛ منابع تامین آب است که پایدار بودن این منابع جزء اولویت کاری ما است، در هر حال ممکن است زمانی مباحث خشکسالی مطرح شود و تنشهایی در برخی روستاها داشته باشیم که این موضوع در بحث جهاد آبرسانی تاثیرات کمی دارد.
جعفرزاده درباره اجرای پروژه در مناطق روستایی استانهایی که مشکل کمآبی ندارند، توضیح داد: یکی از استانهایی که ظاهرا به لحاظ آب مشکل ندارند اما جزء پروژههای اولویتدار ما محسوب میشود؛ استان گیلان است که در این راستا 786 روستا در دستور کار جهاد آبرسانی روستایی قرار دارد علاوه بر این در گلستان 432 روستا، آذربایجان غربی 379 پروژه و در اردبیل 454 پروژه داریم این استانها عیرغم اینکه که بارندگی خوبی دارند؛ مشکل تامین آب دارند و در دستور کار جهاد آبرسانی قرار گرفتهاند.
وی تعداد روستاهای سیستان و بلوچستان که در برنامه جهاد آبرسانی قرار دارند را نیز 1751 پروژه اعلام کرد و افزود: حدود 25 درصد پروژهها در این استان انجام خواهد شد و اکنون روند اجرای کار شرایط خوبی دارد.
رئیس مرکز جهاد آبرسانی وزارت نیرو درباره تاثیر اجرای پروژه آبرسانی بر جلوگیری از مجاجرت روستائیان گفت: با اجرای طرحهای آبرسانی در نقاط مرزی خراسان جنوبی نه تنها از مهاجرت جلوگیری شد منجر به بازگشت روستائیان هم شد که این روند را در سیستان و بلوچستان و هرمزگان نیز شاهد بودهایم. یعنی روستا به لحاظ آب شرب رونق خاصی گرفت، اما در هر صورت برای توسعه روستایی نباید تکمحوری برخورد کنیم، بحث اشتغال، دامپروری، مدل اقدامات اجتماعی نیز باید در نظر گرفته شود، اگر نگاه پکیجی داشته باشیم منجر به رونق روستاها خواهد شد چراکه اکنون شرایط به نحوی است که اگر روستاها توسعهیافته باشند جامعه شهری تمایل زیادی به زندگی روستاها پیدا کرده است.