به گزارش مشرق، سقف سوختگیری با کارتسوخت شخصی از روز پنجشنبه گذشته در کشور(بهجز استانهای مرزی) که تا پیش از این 60 لیتر در هرنوبت بود، به 50 لیتر در هر نوبت تغییر کرد؛ بنابراین دارندگان کارتسوخت شخصی خودروها درهر نوبت سوختگیری تا سقف 50 لیتر میتوانند بنزین دریافت کرده و فقط دوبار در شبانهروز میتوانند از کارت خود استفاده کنند.
سقف سوختگیری با کارت آزاد جایگاهها، 8000 لیتر در شبانهروز بوده که اخیرا کارتهایی با سقف 7000 لیتر نیز در جایگاههای عرضه، توزیع شده است.
تعداد قابلاستفاده از هر کارت جایگاه برای سوختگیری در هر شبانهروز 255 بار است.
سهمیه بنزین طبق روال گذشته است
زمانی که کاهش سقف سوختگیری مطرح شد، برخی بر این باور بودند که سهمیه نیز تغییر کرده است. موضوعی که سریعا تکذیب شد و دوباره آرامش به جایگاههای سوخت بازگشت.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره طرح کاهش سقف سوختگیری با کارتهای سوخت، گفت: میزان سهمیه بنزین ماهانه کارتهای سوخت شخصی خودروها تغییری نداشته، فقط سقف برداشت تغییر کرده است.
کرامت ویسکرمی با تاکید بر اینکه افراد از کارت سوخت شخصی خود استفاده کنند، افزود: درطول شبانهروز خودروهای شخصی میتوانند دوبار در روز و هربار 50 لیتر سوختگیری کنند که مجموعا 100 لیتر درطول شبانهروز میشود و اگر سهمیه کارت آنها به پایان رسید، از کارت جایگاه استفاده کنند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همچنین تصریح کرد: سقف برداشت از کارت سوخت اضطراری بنزین جایگاهها بدون تغییر، مطابق روال پیشین است.
وی درباره جایگاههایی که در آنها کارت سوخت شخصی ارائه نمیشود، افزود: به همه جایگاهها براساس تعداد سکو و مقدار فروش آنها کارت سوخت تحویل شده و متصدیان بهطور حتم باید در صورت نیاز، به مردم کارت سوخت جایگاه را تحویل دهند.
ویسکرمی با بیان اینکه کارت اضطراری سوخت در هربار سوختگیری 30 لیتر و مانند گذشته است، گفت: به همه جایگاهها بر مبنای تعداد سکو و میزان فروشی که دارند، کارت اضطراری تحویل دادهایم. اگر در جایگاهی مشکلی وجود داشت، مردم میتوانند با سامانه پیامگیر «09627» ارتباط برقرار کنند و آن را گزارش دهند.
کارت سوخت جایگاه موجود است
رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت گفت: باتوجه به تغییرات جدید در دریافت سوخت، صاحبان کارت سوخت شخصی خودروها با کارت خود در هر نوبت سوختگیری تا سقف 50 لیترمیتوانند بنزین دریافت کنند. سخنگوی صنف جایگاهداران در خصوص سقف سوختگیری با کارت آزاد جایگاهها گفت:سهم کارت سوخت هرجایگاه 7000 لیتر درشبانهروزبوده که در جایگاهها عرضه و توزیع میشود.
پیش از این در یک بازه زمانی کوتاه سقف سوختگیری با کارت آزاد جایگاهها به 8000 لیتر رسیده بود که پس از فروکشکردن تقاضای مقطعی، به حالت عادی خود بازگشت. این موضوع هم مربوط به امروز و دیروز نیست. بنابراین نباید گفت تغییری در میزان سهمیه کارت جایگاه رخ داده است.
وی افزود: تعداد دفعات قابل استفاده از هر کارت جایگاه برای سوختگیری در هر شبانه روز 255 بار است که پس از آن تا ساعت 00:00 روز بعد قابل استفاده نخواهد بود. البته کارشناسان بر این باورند در شرایط فعلی که ناترازی بنزین وجود دارد، استفاده از راهکارهای غیرقیمتی میتواند شرایط بحرانی را کاهش دهد.
محدودیتی برای مردم ایجاد نمیشود
نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درگفتوگو با جامجم درمورد تغییر میزان سقف سوختگیری با کارت شخصی سوخت گفت: این موضوع تاثیری درسوختگیری مردم نخواهد داشت و افراد مانند گذشته میتوانند بنزین مورد نیاز خود را دریافت کنند.
محمد بهرامی سیفآبادی ادامه داد: میزان سهمیه بنزین خودروها تغییری نکرده است و تغییر میزان سقف دریافت بنزین نیز تفاوت خاصی با گذشته ندارد واختلافی بین 50 و 60 لیتر نیست.
وی بابیان اینکه مردم میتوانند در روز 100 لیتر بنزین دریافت کنند، تاکید کرد: این میزان بنزین بیش از نیاز یک شخص است و این کاهش سقف، خللی در زندگی مردم ایجاد نخواهد کرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس بااشاره به ناترازی بنزین بهعنوان یکی از چالشهای کشور، گفت: راهکارهای رفع ناترازی بنزین از بهینهسازی مصرف سوخت تا میزان تولید و مصرف، به یک مطالعه مناسب و جامع نیاز دارد که کاهش سقف سوختگیری در شرایط فعلی یکی از آنهاست.