حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حاج خضر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با اشاره به وضعیت و ظرفیت فعالیتهای قرآنی در حوزه گفت: اگر بخواهیم به نیازمان و برآورده کردن آن از قرآن با نگاه به آینده تلاش کنیم، مسیری طولانی را در پیش رو داریم، اما اگر بخواهیم به وضعیت کنونی نسبت به گذشته بپردازیم شاهد رشد و تحولات خوبی بودهایم.
وی اظهار کرد: پایاننامههای قرآنی همچنین فرهنگ قرآنی توسعه قابل توجهی داشته و دارد و این موضوع در ابعاد مختلف کیفی و کمی روبه رشد بوده و هست، زیرا تعداد پایاننامهها و کیفیت آن فزونی یافته و استنادات به قرآن در مباحث علوم انسانی نیز رشد قابل توجهی دارد.
ایجاد میانرشتههای قرآنی
حاج خضر راهاندازی گروههای علمی قرآنی از جمله ده رشته میانرشتهای را از جمله تحولات مطلوب و در عین حال جدید در سالهای اخیر در جامعه المصطفی برشمرد و اظهار کرد: این رشتهها برای اولین بار در جهان اسلام ایجاد شده و ارتقاء کیفی و کمی آن ضروری است و روند آن نیز رو به جلوست.
وی افزود: از دیگر توسعههای قرآنی اهتمام بیشتر طلاب و دانشپژوهان حوزه به قرآن اعم از فعالیتهای فنی و تکنیکی و پژوهشی است که هم اکنون شاهد هستیم علاوه بر گنجانده شدن حفظ قرآن در دروس رسمی المصطفی(ص) تعداد زیادی از طلاب و خانوادههای آنان همه ساله در جشنواره بینالمللی قرآن و حدیث این نهاد حوزوی بینالمللی شرکت میکنند.
رئیس اداره قرآن و حدیث مجتمع آموزش عالی فقه تصریح کرد: روز به روز نیاز به آموزش مهارتهای قرآنی و فهم درست و عمیق و منطبق بر اسلام ناب در عرصه بینالمللی رو به افزایش است و علاقهمندانی از سراسر عالم آن را مطالبه میکنند.
وی اظهار کرد: در سراسر عالم، بیش از گذشته این نیاز حس میشود و زمینه هم برای فعالیت طلاب غیرایرانی با توجه به بومی بودن برای مناطق خود بیش از دیگران است و رسالت ما در توسعه این امور را نیز گسترش داده است.
جشنواره قرآن و حدیث؛ گامی برای ارتقای فعالیتهای قرآنی
وی در بخش دیگری از سخنانش بر تلاش المصطفی برای ارتقاء کمی و کیفی فعالیتهای قرآنی اشاره و بیان کرد: برگزاری گسترده جشنواره بینالمللی قرآن و حدیث که با استقبال بسیار خوبی مواجه شده، در همین راستا است که همه ساله در تمامی محورهای قرآنی اعم از مهارتهای فنی مانند قرائت و حفظ و ... و آثار و کتبی در حال برگزاری است و جریانسازی خوبی در این موضوع محسوب میشود.