مشاوران و نزدیکان «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه این کشور با گفتن اینکه با «خوشبینی محتاطانه» منتظر نتیجه عملکرد او در رقابتهای انتخاباتی هستند، درباره تعداد آرای خاموش ترامپ که در دورهای قبل نتایج غیرمنتظرهای را رقم زده بود، ابراز تردید کردند.
به گزارش ایسنا، مشاوران «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا و نامزد حزب جمهوریخواه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا با آغاز رسمی آخرین روز انتخابات در 5 نوامبر (امروز 15 آبان) خوشبینی محتاطانهای نسبت به چگونگی عملکرد امروز ترامپ دارند و بر این باورند که موفقیت یا شکستشان در این ساعات پایانی، در نهایت، به یک مسئله بستگی دارد که آن نتیجه انتخابات است.
شبکه سیانان با انتشار این مطلب گزارش داد که یکی از مشاوران ارشد ترامپ به این شبکه گفت: احساسمان این است در موقعیتی قرار داریم که اگر افرادی که فکر میکنیم قرار است به نفع رئیسجمهور ترامپ ظاهر شوند، این کار را بکنند، او پیروز خواهد شد. بنابراین، به این بستگی دارد که به آن دست پیدا میکنیم یا نه. نزدیک است، واقعا نزدیک است. همه چیز به نتیجه انتخابات منتهی میشود و تنها چیزی است که در حال حاضر، روی آن متمرکزیم.
مشاوران ترامپ میگویند، از نظر آنها در این دور از انتخابات، ترامپ قویترین عملکرد خود را نشان داده است، بهویژه وقتی نتایج نظرسنجیهای عمومی را با سالهای 2016 و 2020 مقایسه میکنید.
مشاوران او به نظرسنجی آخر شبکه انبیسی نیوز و روزنامه والاستریت ژورنال در دروان انتخاباتی 2020 اشاره کردند که نشان میداد «جو بایدن» رئیسجمهور فعلی آمریکا و نامزد وقت حزب دموکرات در سطح ملی، در میان رایدهندگانی که نامنویسی کردهاند با 10 امتیاز بیشتر برتری دارد.
اگرچه یکی از زمینههای نگرانکنندهای که با بررسی این دادهها مشهود است و مشاوران و افراد نزدیک به ترامپ نیز به طور غیرعلنی آن را تایید میکنند، این است که تعداد رایدهندگانی که پیشتر، «رایخاموشهای» ترامپ در نظر گرفته میشدند، کمتر شده است.
یکی از نزدیکان ترامپ در این باره به سیانان گفت: در حالی که قبلا، نتیجه انتخابات برای او شاید بهتآور از آب درمیآمد، بهویژه درسال 2016 و بسیاری از مردم چیزی درباره رایشان نمیگفتند و این در دادههای انتخاباتی نیز ثبت نمیشد، مشخص نیست که این بار هم شاهد چنین رویداد متمایزی باشیم.
آخرین روز رأیگیری انتخابات ریاستجمهوری 2024 آمریکا عصر سهشنبه به وقت تهران، صبح سهشنبه به وقت ایالتهای شرقی آمریکا، رسما آغاز شد.
طبق گزارشها، صندوقهای رأیگیری در نیوهمپشایر، میشیگان، کارولینای شمالی، اوهایو و ویرجینیا باز شده است.
حدود 81 میلیون آمریکایی پیش از روز سهشنبه به صورت حضوری و پستی در انتخابات ریاست جمهوری، کنگره، فرمانداری و منطقهای رای دادهاند که بیش از نیمی از کل آرای ثبتشده در سال 2020 است. حدود 159 میلیون آمریکایی در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا رای داده بودند.
230 میلیون آمریکایی واجد شرایط رای دادن هستند، اما تنها حدود 160 میلیون نفر از آنها ثبتنام کردهاند. با این حال، تقریبا نیمی از 50 ایالت آمریکا، ثبتنام در روز اصلی انتخابات را مجاز میدانند.
رایگیری پستی و حضوری زودهنگام از مدتها پیش آغاز شده بود، با این حال قوانین ایالتها متفاوت است و برخی اجازه شمارش آنها تا زمان پایان رسمی انتخابات را نمیدهند.