دوازدهمین ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه توسط گروه فناوری اطلاعات شریف و دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به عنوان با سابقه ترین و معتبرترین رویداد در حوزه برنامهنویسی تلفن همراه برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، ثبت نام در این مسابقات از ابتدای آذر آغاز میشود و تا 15 آذر ماه ادامه خواهد داشت.
ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه با هدف شناسایی ایدههای بکر و خلاقانه و همچنین شناسایی برنامهنویسان مستعد و برجسته کشور و ورود این افراد به بازار کار برگزار میشود.
ماراتون برنامهنویسی تلفن همراه به سبک رویدادهای بینالمللی هاکاتون برگزار میشود، بدین صورت که تیمهای برنامهنویس به مدت 48 ساعت در محل برگزاری مسابقات قرنطینه میشوند و در این مدت فرصت دارند تا نسخه اولیه یک برنامه تلفن همراه را در حوزههای مشخص شده به تیم داوری تحویل دهند.
موضوعات اصلی مسابقات تا روز برگزاری محرمانه است و توسط کمیته فنی مسابقات حدود یک هفته قبل از برگزاری رویداد، تدوین خواهد شد.
از جمله اهداف برگزاری ماراتون برنامهنویسی میتوان به «شناسایی برنامهنویسان مستعد و برجسته کشور، شناسایی ایدههای بکر و خلاقانه و ورود این افراد به بازار کار»، «ایجاد فرصت لذت بردن در فرآیندی که ترکیبی جذاب از آموزش و تجاریسازی و خلاقیت است»، «آموزش رفتارهای صحیح اجتماعی- اقتصادی در حوزه کسب و کارهای نو»، «لذت حل مساله به شیوههای گوناگون در فرآیندی خلاقانه»، «پرورش ایدههای خلاقانه در حوزه برنامهنویسی»، «توجه به رغبتها و علایق متفاوت دانشجویان» و «شناسایی توانمندیها و هدایت استعدادها در حوزه برنامهنویسی» اشاره کرد.
اهداف توسعهای این مسابقات نیز شامل «گسترش و ترویج خدمات ارزش افزوده موبایل با رویکرد برنامههای کاربردی و بازی در حوزه تلفن همراه»، «تقویت وجدان کار، انضباط اجتماعی و کارآفرینی»، «حمایت از تولید ملی به عنوان یک فعالیت فرهنگی در برابر نمونههای خارجی و گسترش فرهنگ مصرف ایرانی»، «ایجاد مسابقات سرگرمیهای علمی آموزشی در کشور با رویکرد ایجاد کسب و کارهای کوچک»، «ایجاد خودباوری و اعتماد به نفس در دانشجویان» و «تقویت هویت ملی و فرهنگی با تاکید بر تواناییهای علمی داخلی» است.
تمامی اهداف بنیادی و توسعهای فوق در راستای زنجیره تبدیل علم به ثروت دیده شده و در این زنجیره تمام تلاش برگزارکنندگان این است که برای دانشآموزان و دانشجویان بعد از شناسایی توانمندیهایشان فضایی پر از مهارت آموزی و پرورش خلاقیت ایجاد شود.
روند برگزاری دوازدهمین ماراتون برنامه نویسی تلفن همراه
مرحله اول مسابقه شامل پروپوزالنویسی است که تیمها روز پنجشنبه 22 آذر در سالن مسابقات مستقر میشوند و با ورود به سامانه مسابقات در روند اصلی مسابقات قرار میگیرند. حدود 6 الی 8 موضوع اصلی توسط کمیته فنی مسابقات طراحی خواهد شد و در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد. هر کدام از تیمها باید فقط یکی از موضوعات را انتخاب کنند و پس از تایید کمیته داوری باید یک پروپوزال در خصوص برنامهای که در انتهای 48 ساعت تحویل میدهند، ارائه کنند. این پروپوزال طی چند سؤال کلی و از طریق سامانه مسابقات دریافت خواهد شد.
روز دوم مسابقه که جمعه 23 آذر ماه آغاز میشود شامل ادامه مرحله دوم و اصلی مسابقه است که تیمها در سالن مسابقه مستقر هستند و اجازه خروج از سالن را ندارند و در این مدت به برنامهنویسی و آماده کردن اپلیکیشنهای مورد نظر خود میپردازند.
روز سوم مسابقه نیز که شنبه، 24 آذر ماه برگزار میشود، شامل ادامه مرحله دوم و اصلی مسابقه است.
نهایتا تیم داوری به بررسی نهایی تیمها میپردازد و 10 تیمی را که بیشترین امتیاز را دریافت کردند، جهت حضور در مرحله نهایی اعلام خواهد کرد. این تیم ها به مدت یک ساعت فرصت دارند تا فایل ارائه اپلیکیشن خود را آماده کنند. در مرحله نهایی به هر تیم 10 دقیقه فرصت داده خواهد شد که برنامه خود را ارائه کند و در مراسم اختتامیه تیمهای برتر معرفی میشوند و جوایز خود را دریافت میکنند.
علاقهمندان میتوانند جهت ثبتنام و کسب اطلاعات بیستر به وبسایت رسمی مسابقات به آدرس mpm.sharifict.ir مراجعه کنند و یا با شماره تلفن 5-66028963-021 تماس بگیرند.