به گزارش ایمنا، سنگاپور کشوری بدون منابع آب طبیعی است که بهتازگی از نوشیدنی جدیدی رونمایی کرده که در کنار سایر نوآوریهای زیستمحیطی، در طول بیستونهمین کنفرانس تغییرات آبوهوایی سازمان ملل متحد (COP29، یازدهم تا بیستودوم نوامبر 2024) در باکو، بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
قوطیهای کوچک این نوشیدنی روی پیشخوان نمایشگاه سنگاپور در بخش وسیعی از غرفه مذاکرات آبوهوای سازمان ملل خودنمایی کرد و در طول COP29، برای جلب توجه در فضایی به رقابت پرداخت که در آن کشورها، سازمانهای غیرانتفاعی و شرکتهای فناوری از تابلوهای بزرگ و پر زرقوبرق استفاده میکنند تا توجه هزاران شرکتکننده را به خود جذب کنند.
نوشیدنی جدید سنگاپور به رایگان در اختیار متقاضیان قرار گرفت، اما نکتهای از ابتدای امر به آنها گوشزد شد این بود که نوشیدنی از آب فاضلاب تصفیهشده طی بخشی از یک کمپین ملی برای حفظ هر قطره آب در یکی از کمآبترین مکانهای جهان تولید شده است. جالب آنکه بسیاری از افراد پس از مزه کردن آن از نتیجه شگفتزده شدند و حتی درخواست کردند سنگاپور میزان بیشتری از این نوشیدنی را تولید کند.
نوشیدنی یادشده یکی از نمونههای متعددی از نوآوریهای مرتبط با شرایط آبوهوایی و محیط زیست جهان است که در جریان مذاکرات آبوهوایی امسال در آذربایجان به نمایش گذاشته شد و تاکید بر استفاده از فاضلاب تصفیهشده در آن، یکی از مهمترین مشکلات جهان را با شتاب گرفتن تغییرات آبوهوایی به نمایش گذاشت که شامل دشواری تأمین آب آشامیدنی برای جمعیت روبهرشد جهان میشود.
سنگاپور برای سالها در مدیریت آب و ارائه نوآوریهایی در این زمینه پیشرو بوده است. این جزیره ایالت-شهری با 6 میلیون جمعیت در آسیای جنوب شرقی، یکی از پرجمعیتترین کشورهای جهان است، اما هیچ منبع آبی طبیعی ندارد. علاوهبر واردات آب از مالزی، دیگر ارکان استراتژی ملی این کشور برای تأمین آب آشامیدنی، حوضه آبریز، نمکزدایی و بازیافت آب است و مقامات آن اعلام کردهاند باید تمام منابع آب را افزایش دهند، زیرا انتظار میرود تقاضا برای آب تا سال 2065 در این کشور دو برابر شود.
از سوی دیگر در حالی که نوشیدن فاضلاب تصفیهشده برای بسیاری از حاضران در کنفرانس آبوهوایی تازگی داشت، برای سنگاپوریها اقدام جدیدی نیست و برگزاری کمپینهای ملی این کشور از تقاضا برای صرفهجویی در مصرف آب تا نمایش روند بازیافت فاضلاب، به دههها پیش بازمیگردد.
در سال 2002 نخستوزیر وقت این کشور عکسی در حال نوشیدن یک بطری از آب فاضلاب تصفیهشده پس از یک مسابقه تنیس گرفت که برای عادیسازی استفاده از این نوشیدنی انجام شد. کارخانه تولید نوشیدنی جدید نیز با هدف ارائه شدن در هفته بینالمللی آب دوسالانه این کشور در سال 2018 توسعه پیدا کرد و در سالهای 2022، 2023 و 2024 بار دیگر به تولید محصول خود پرداخت. این نوشیدنیها بخشی از پذیرش استفاده از آب بازیافتی در سنگاپور است که بهطور کلی مرحلهای دشوار محسوب میشود.
نوشیدنی جدید پس از صرف شدن توسط متقاضیان تازه، سبک، خنک و خوشطعم توصیف شد که به تغییر درک عمومی در مورد استفاده مجدد از آب مصرفشده کمک میکند. سنگاپور تاکید کرد که با افزایش مشکلات کمبود آب، استفاده از فاضلاب تصفیهشده افزایش پیدا میکند و برای ایجاد حس بهتر در استفاده از این آب، با توجه به توصیههای دریافتی از بیش از 50 کشور طی دو سال گذشته، اصطلاح «آب مصرفشده» را جایگزین فاضلاب خواهد کرد.