حجتالاسلام والمسلمین علی بناری، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) از اجرای طرحی مبنی بر تالیف تفسیر با رویکرد قرآن و علوم انسانی خبر داد و گفت: این طرح از مدتی قبل آغاز شده است.
بررسی 157 آیه
وی ادامه داد: تاکنون 150 آیه از سوره مبارکه بقره به همراه سوره مبارکه حمد با حضور محققان و صاحبنظران عرصههای مختلف علوم انسانی تفسیر شده است.
وی درباره روند اجرای طرح تصریح کرد: براساس این طرح، جمعی از محققان رشتههای مختلف اعم از روانشناسی، علوم تربیتی، جامعهشناسی، مدیریت، حقوق و علوم سیاسی و اقتصاد و ... در جلسات متعددی دور هم مینشینند و محققان قرآنی نیز حضور دارند و به تفسیر آیات به صورت ترتیبی و براساس تفاسیر مختلف میپردازند.
وی عنوان کرد: بعد از تفسیر و شرح آیات، هر محقق نظر خود را از منظر علم مورد تخصصش و برداشتهایی که از آیات دارد، بیان میکند.
بناری ادامه داد: این مطالب جمعآوری شده و در جلسات متعددی بحث میشود و میتواند مبنایی برای نوشتن تفسیر مد نظر در آینده باشد.
اهداف طرح
این محقق قرآنی بیان کرد: یکی از مهمترین اهداف در نوشتن و تالیف چنین تفسیری تولید علوم انسانی بر مبنای قرآن کریم و اسلامیسازی علوم انسانی و تحول در آن است.
وی تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالیان اخیر تاکید زیادی بر اسلامیسازی علوم انسانی دارند و این ظرفیت در حوزه وجود دارد و باید بارورتر شود و ما به سمت اسلامیسازی علوم انسانی حداقل در مهمترین شاخههای این علوم گام برداریم.