یکی از شیرینی های محبوب و خوشمزه بین المللی باقلوا بوده که در اغلب کشورها نیز محبوبیت زیادی دارد. شما می توانید در این قسمت با طرز تهیه باقلوای گردویی آشنا شوید.
باقلوای گردویی به سبک ترکی:
باقلوا یکی از معروف ترین شیرینی های ایرانی ترکی بوده که با انواع مغزیجات گردو پسته و غیر تهیه می شود. طرز تهیه باقلوا صدفی و باقلوا استانبولی با دستورهای جدید را در لینک مطالعه می کنید.
مواد اولیه:
- شیر ولرم: 1 و نیم لیوان
- خمیر مایه: 1 چهارم قاشق چای خوری
- تخم مرغ: 2 عدد
- کره: 100 گرم
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- نمک: 1 چهارم قاشق چای خوری
- آرد سفید: 5 لیوان
مواد شیره:
- آب: 2 لیوان
- گلاب: 1 چهارم لیوان
- شکر: 2 لیوان
- جوهر لیمو: 1 هشتم قاشق چای خوری
مواد میانی:
- گردویی خرد شده: 1 و نیم لیوان
- هل آسیاب شده: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 1 و نیم لیوان
- کره ذوب شده: 150 گرم
مواد رومال:
- زعفران: به میزان لازم
- زرده تخم مرغ: 1 عدد
طرز تهیه باقلوا گردویی:
برای آماده کردن این باقلوای مخصوص و ویژه ابتدا باید گردوها را پوست کنده و آسیاب کنید. بهتر است از گردوی مرغوب استفاده نمایید که طعم بهتری دارد. این باقلوا با یک شربت و یک شهد تهیه می شود.
شما باید مقداری آب به همراه شکر را روی حرارت قرار داده تا شکر درون آب باز شود. بعد از اینکه شربت جوشید، باید به آن مقدار گلاب اضافه نمایید. حالا مقداری جوهر لیمو یا آب لیمو به آن اضافه کرده تا شهد شکرک نزند.
بعد از اینکه شهر روی حرارت جوشید و چند قل زد باید آن را از روی حرارت بردارید. حالا باید درون کاسه مقداری شیر را به همراه خمیر مایه ترکیب کنید. در ادامه مقداری شکر و آرد را مخلوط کرده و درب آن را ببندید.
10 دقیقه به مواد خمیر استراحت داده تا خمیر عمل آید. درون کاسه دیگر شیر و کره ذوب شده را با یکدیگر ترکیب کنید. مقداری نمک و تخم مرغ را درون مواد انداخته و با هم ترکیب کرده تا یک ترکیب یک دست داشته باشید.
در ادامه آرد را که چند مرتبه الک کرده اید به مواد کم کم اضافه کرده و هم بزنید تا خمیر جمع شده و خودش را بگیرد. بعد از اینکه خمیری منسجم به دست آمد، آن را کنار گذاشته و زمان دهید.
خمیر را روی یک سطح آردپاشه شده قرار داده و با استفاده از دست آن را چند مرتبه ورز دهید تا خمیر شما بافت بهتری بگیرد. در نهایت خمیر را با استفاده از سلفون پیچیده و به آن زمان دهید تا استراحت کند. بعد از یک ساعت خمیر را مجدد ورز داده تا پف آن خارج شود و خمیر نهایی به دست آید.
خمیر را به 8 چانه تقسیم کرده و آن ها را باز کنید. یک قالب 25 سانتی متری انتخاب کرده و کف آن را با استفاده از کره چرب کنید خمیرها را باز کرده و بعد از اینکه خمیرهای نازک باقلوا به دست آمد درون قالب خود قرار دهید. اضافه خمیرها را نیز برش بزنید.
روی سطح خمیر را نیز باید کره مال کنید. گردوهای خرد شده را که با مقداری شکر ترکیب کرده اید، به همراه مقداری هل ترکیب کنید. روی سطح خمیر را با استفاده از مواد باقلوا پر کنید. یک لایه دیگر خمیر قرار داده و آن را کره مال نمایید.
این ترتیب را انجام دهید تا مواد شما تمام شود. در ادامه نیز خمیر را به صورت لوزی برش بزنید. سطح آن را با استفاده از زعفران و کره رومال کنید. باقلوا را درون فر قرار داده و بعد از طلایی شدن آن را از فر خارج کرده و شهد داغ را روی آن بریزید. حالا باقلوای شما تهیه شده و می توانید، میل کنید.