طبق آمار میزان سرقت در سال، 11 تا 37 درصد است که علت آن میتواند عدم استفاده از یک قفل الکترونیکی هوشمند درب (برخورداری از فناوری هوشمند و امنیت فوقالعاده) باشد. با توجه به بررسیهای انجام شده قفل درب هوشمند میتواند با خود زیبایی، راحتی، امنیت را به همراه داشته باشد. حال منظور از قفل درب هوشمند چیست؟ و چرا استفاده از قفل درب ضد سرقت الکترونیکی پیشنهاد میشود؟
ضمناً اگر پس از کسب اطلاعات در مورد ماهیت و چیستی انواع قفل های درب دیجیتال نظیر قفل کارتی، لمسی، اثر انگشتی و کد دار قصد داشتید در مورد قیمت و ویژگی های محصولات برندهای مختلف این دسته اطلاعات بیشتری کسب کنید، میتوانید به وب سایت مرجعی که برای نوشتن برخی از قسمت های این متن نیز مورد استفاده قرار گرفته است (یعنی وب سایت اسمارتوم) و مشخصاٌ صفحه قفل هوشمند درب مراجعه کنید.
منظور از قفل هوشمند چیست؟
قفل هوشمند یا قفل الکترونیکی یا قفل دیجیتال که گاهی به آن قفل درب ضد سرقت اتوماتیک نیز گفته میشود؛ در واقع یک قفل بدون کلید (Keyless) همراه با دستگیره یا بدون دستگیره در انواع برندهای (ایرانی و خارجی) و مدلهای مختلف (بیش ار 100 مدل) است که به دلیل متفاومت بودن روش باز شدن، امکانات با تکنولوژی پیشرفته و ... در بسیاری از ساختمانهای تجاری و یا مسکونی، مغازهها و ... که خواستار امنیت بسیار بالا هستند، مورد استفاده قرار میگیرد.
میتوان گفت قفل الکترونیکی هوشمند درب خود نیز دارای دوربین، سنسور تشخیص چهره و ... میباشد و مانند یک نگهبان در پشت در منزلتان، امنیت ساختمان را تنظیم میکند.
در حال حاضر قفل ضد سرقت هوشمند قابل نصب بر روی انواع دربهای شیشه ای، چوبی و فلزی را دارد، این مورد سبب شده است کاربرد آن بسیار گستردهتر شود.
انواع قفل الکترونیکی هوشمند درب
با این که قفل های دیجیتال درب در انواع مختلفی از نظر ظاهر، مدل، جنس و ... در بازار وجود دارند اما وقتی صحبت از نوع قفل هوشمند میشود، در واقع منظور انواع روشهای باز شدن این نوع قفل میباشد. در ادامه به شرحی از انواع (روشهای باز شدن درب) قفل اتوماتیک خواهیم پرداخت:
- قفل درب هوشمند رمزی (Smart Password Lock)
- قفل لمسی هوشمند (Smart touch lock)
- قفل تشخیص چهره هوشمند (face recognition door lock)
- قفل کارتی دیجیتال (Smart card lock)
در ادامه به توضیح هر یک از نوع قفل گفته شده، خواهیم پرداخت.
قفل درب هوشمند رمزی
قفل های دیجیتال از نوع کد دار یا رمزی در واقع قفل هایی هستند که از طریق وارد کردن کد 8 تا 12 رقمی باز خواهند شد، همچنین این نوع از قفل ها به دلیل داشتن تجهیزاتی، میتوانند به تلفن همراه شما متصل شده و شما نیز اقدام به مدیریت آنها؛ اضافه، حذف کردن کاربران، گزارش گیری، تغییر دسترسیها و ... نمایید.
قفل لمسی هوشمند
در این نوع از قفل های درب الکترونیکی، شما میتوانید از طریق قرار دادن انگشت خود بر روی صفحه لمسی، اقدام به باز نمودن درب ضد سرقت نمایید. عملیات تشخیص اثر انگشت شما و باز شدن درب کمتر از یک ثانیه انجام خواهد شد. از مزیت قفل اثر انگشتی این است که همیشه کلیدتان همراه شما خواهد بود و استرس جا گذاشتن آن را نخواهید داشت.
قفل تشخیص چهره هوشمند
از آنجایی که قفل های دیجیتالی درب ضد سرقت از فناوری پیشرفته ای برخوردار هستند، قابلیت تشخیص چهره را از طریق دوربینی که بر روی آنها نصب شده است را دارند. تشخیص فاصله بین دو چشم، حالت صورت و ... جزئیاتی است که در هنگام شناسایی صورت توسط قفل اتوماتیک هوشمند مورد بررسی قرار میگیرد.
قفل کارتی دیجیتال
استفاده از فناوری RFID در قفل دیجیتال کارتی، سبب شناسایی اطلاعات روی کارت از طریق سیستم (قفل هوشمند) خواهد شد. به این نوع از قفل ها که با استفاده از کارت های دارای نوار مغناطیسی، باز میشوند قفل کارتی یا RFID یا هتلی هوشمند گفته میشود. گرچه استفاده از کارت برای باز کردن قفل ها بسیار راحت است اما وجود نوار مغناطیسی سبب شده است تا این نوع از کارت ها آسیب پذیر تر باشند از این جهت این مورد میتواند یک عیب محسوب شود.
امکانات قفل دیجیتال درب ضد سرقت چیست؟
ساخت و عرضه قفلهای الکترونیکی هوشمند، امکاناتی را به همراه داشت که شاید هیچ یک از قفل های قدیمی سنتی از هیچ کدام از آنها برخوردار نبودند، مثلا اتصال به اینترنت در این نوع از سیستم ها، موردی است که به هیچ عنوان توسط هیچ یک از قفل های با امنیت بالا نیز در دسترس نمیباشد.
در ادامه به شرح هر یک از امکانات و ویژگیهای مختص به قفل هوشمند خواهیم پرداخت:
- باز کردن قفل الکترونیکی هوشمند درب ضد سرقت بدون کلید (Keyless)
- کنترل ورودی و خروجی درب ضد سرقت از راه دور (Control door access)
- ایجاد دسترسی جدید یا حذف دسترسی یا مدیریت دسترسی برای همکاران، خانواد، دوستان و آشنایان (Unique use)
- اعلان یا گزارش وضعیت یا مراجعه کنندگان (Visitor notifications)
- سیستم قفل اتوماتیک درب ضد سرقت (Automatic locking)
- امکان تعریف احراز هویت در طی دو مرحله (Two-factor authentication)
- برخورداری از سیستم دستیار صوتی به شما امکان میدهد تا قفل را از طریق دستورات صوتی باز نمایید. (Voice assistance compatibility)
وجود این امکانات سبب شده است تا افزایش امنیت برای ساختمان ها تا حد بسیار زیادی راحت و سریع شود. کافیست برای خرید و نصب این نوع از قفل ها مبلغی حدودی 8 میلیون تا 120 میلیون (دارای امکانات پیشرفته تر) تومان هزینه کنید.
کاربرد قفل هوشمند چیست؟
در مورد استفاده از قفل های دیجیتال درب ضد سرقت باید بگوییم که، هرجایی که از قفل سنتی استفاده میکنید و حال میخواهید امنیت آن را افزایش دهید، قفل هوشمند نیز میتواند مورد استفاده قرار گیرد.
وجود ویژگی ها و امکانات منحصر به فرد در انواع قفل الکترونیکی هوشمند درب سبب شده است که بسیاری از افراد تمایل داشته باشند تا از انواع قفل های هوشمند درب در انواع ساختمان ها و بر روی انواع دربها استفاده نمایند. حتی اگر ساختمان مورد نظر از فناوری هوشمند سازی برخوردار نباشد!
در ادامه به شرح کاربرد قفل دیجیتال خواهیم پرداخت:
- مورد استفاده در ادارات
- واحد های تجاری
- درب واحد آپارتمان مسکونی
- خانههایی که دارای تجهیزات هوشمند میباشند
- خانه های لوکس و مدرن
البته ناگفته نماند که قفل درب هوشمند مورد استفاده بر روی انواع درب های شیشه ای، چوبی، فلزی میباشد از این جهت در انتخاب آن برای منزل یا اتاق یا حیاط منعطف تر هستید.
چطور میتوان قفل هوشمند را خریداری کرد؟
قبل از این که اقدام به خرید قفل الکترونیکی هوشمند درب نمایید حتما به نیاز خود توجه کنید، این که ممکن است چه تعداد کاربر را اضافه نمایید یا این که چه نوع روشی (لمسی، اثر انگشت، کارتی، تشخیص چهره) را جهت باز شدن درب انتخاب می کنید؟ پس از پاسخ به این سوالات، حال نوبت به انتخاب یک شرکت معتبر ارائه دهنده یا عرضه کننده مستقیم قفل هوشمند میباشد.
از آنجایی که ما سالها در حوزه قفل دیجیتال فعال هستیم، چند شرکت معتبر را به شما پیشنهاد میکنیم، اولین شرکت که از اعتبار و مزیت رقابتی بسیار خوبی برخودار است شرکت اسمارتوم (فعال در هوشمند سازی ساختمان) میباشد. شرکت بعدی خانه های هوشمند و شرکت دیگر جهان اسمارت هوشمند میباشد.